Anonim

Hareem Shah läckte video med Shaheen Afridi

- tl; dr Version -

Hur läcktes information om avsnitt 9: s inblandning i den andra kidnappningen av Serano, som hände i avsnitt 23 av GitS: SAC, till media? Jag kan inte hitta någon källa online som klargör detta.

- Längre version -

I avsnitt 23 av GitS: SAC använder major Kusanagi minnena som hon fick från den skrattande mannen för att iscensätta en andra kidnappning av herr Serano under sken av den skrattande mannen själv för att verifiera sambandet mellan Serano Genomics och generalsekreterare Yakushima. Under kidnappningen imiterade major Kusanagi den skrattande mannen perfekt för att hon, ja var den skrattande mannen för alla ändamål. Men i vilken utsträckning resten av avsnitt 9 fylldes ut på denna tomt verkar det vara vagt. Under hela avsnittet kan du se resten av avsnitt 9 försöka hårt för att "arrestera den skrattande mannen", men det är tänkbart att allt detta kunde ha varit en del av avsnitt 9: s plan.

Oavsett om resten av avsnitt 9 fylldes i denna plan eller inte, hur i helvete fick media reda på att det var majoren som imiterade den skrattande mannen och kidnappade herr Serano? Högst bara medlemmarna i avsnitt 9 visste om detta (och möjligen den skrattande mannen själv antar jag), så vem läckte informationen? En möjlighet är att Major's flickaktiga ögon gav bort det, vilket något framgår i början av avsnitt 24 när chef Aramaki och Togusa sitter i bilen, men det verkar som ett dumt sätt för nyheterna att läcka ut. På GitS: SAC-wiki-sidan hävdas det att generalsekreterare Yakushima, killen som hela denna skrattande man-inriktningen fokuserar på att ställa inför rätta, fick reda på att avsnitt 9 stod bakom kidnappningen och så läckte den informationen till media (som spelade en mycket stor roll i resten av berättelsen). Men hur skulle Yakushima ha vetat om det? Vem berättade för honom?

Det som är riktigt konstigt med allt detta är att chef Aramaki i början av avsnitt 24 säger till nästan alla i avsnitt 9 att "ta reda på var nyheter om vår op läcktes ut." Men ingen verkar någonsin ge svar på detta!

Generalsekreterare Yakushima skulle ha känslor för att plocka upp alla operationer som den som sektion 9 drar igång. Universum ställer inte heller in fienderna som inerta - de är aktiva och har färdigheter - på den spioneringsnivån skulle generalsekreteraren helt ha resurser att avslöja vad avsnitt 9 gjorde.

Intressant är att en av möjligheterna är att Aramaki läckte den själv, eller lämnade ett spår för att sätta hela död-till-återfödelseprocessen i handling. Det är dock mer troligt att han bara reagerade på situationen och varje liten medlem av den allmänna säkerheten kunde ha haft någon form av tryck på avsnitt 9.