Anonim

Först på SoundCloud med Galimatias

Vi vet att en Evangelion behöver en själ i sitt centrum för att fungera normalt, så som att Yui är själen i EVA-enhet 01, och en del av Asukas mamma är i EVA-enhet 02. Om EVA-enheten inte har en själ, skulle det börja röra sig som EVA Unit 00 under testfasen i EVA-serien.

Nu väckte detta en ny fråga för mig, använde EVA-serien (massproduktion EVA) också själar? Eller var de "själslösa"? Gilla hur de var pilotlösa och var "beroende" av Dummy Plug-systemet?

2
  • Jag tog bort den ombyggda taggen som den enda antydan till massproduktion EVA är i förhandsvisning av den sista filmen som ännu inte har släppts
  • @ Memor-X, jag inkluderade ombyggnadsmärket på grund av EVA 3.0 + 1.0 Trailer, främst på grund av scenen där EVA Unit 08 + 02 kämpar mot massproduktionens EVA-enheter. Dessa enheter ser påfallande lika ut som de som ses i den ursprungliga mangan och serien, därför skulle det vara vettigt att de skulle fungera på samma sätt, därför lägger jag till taggen

Det enda svaret på frågor som detta är "ingen vet säkert" (förmodligen inte ens Hideaki Anno). Även om det finns en företräde för att själar befinner sig i en Evas kärna, anges inte eller antyds definitivt att massproduktionen Evas alla har själar.Vi vet i fallet med Eva-03 att det troligtvis fanns en själ i kärnan som var "kompatibel" med Toji (avsnitt 17, Ritsuko och Gendos samtal om testet vid Matsushiro), kanske hans mors? Vi vet också att när dummy-systemet aktiverades i Eva-01, att det fanns en själ (Yui's) i den kärnan, vet vi att det kan fungera med själar men vi vet inte med säkerhet om själen krävs.

En teori antar att baserat på Kaworus uttalande om att AT-fältet är "själens ljus", vilket verkar antyda att en själ krävs för att producera ett AT-fält. I fallet med människor håller AT-fältet helt enkelt kroppen ihop (annars förvandlas vi till orange goo) men för att generera stora / starka AT-fält som kan blockera vapen och få dig att levitera i Evas skala måste det finnas en själ i kärnan. Med hänsyn till detta kan vi dock se att ingen av massproduktionen Evas verkar visa någon förmåga att generera den typen av AT-fält (även om de genererar ett Anti-AT-fält senare), så vem vet.

Om jag var tvungen att göra en obefogad gissning skulle jag säga att det fanns själar där men vi vet aldrig vem de var. En särskilt sadistisk teori, som använder Toji + Tojis modersjäl i Eva-03-ledningen, säger att själarna i massproduktionen Evas är mödrarna till eleverna i klass 3-A och att kropparna i sidan av dummypropparna är de av dessa studenter. Det finns dock inte så mycket att säkerhetskopiera en sådan teori.

REDIGERA:

Något som jag glömde att nämna under andra hälften av Evangelions slut, under en del av instrumentalitetsritualen, öppnade massproduktionens Evas sina egna kärnor:

Detta händer under sekvensen där resten av mänskligheten förvandlas till LCL och deras själar släpps, vilket är i form av en röd glödande klot.

Vissa människor tror att genomträngningen av kärnan är att frigöra själen som finns i den. I ett par ramar kan du se att det lyser rött efter att kärnan har genomborrats:

Så på sätt och vis är detta deras sätt att låta de mänskliga själarna som är instängda i sina kärnor fria för att kunna delta i instrumentaliteten. Dessutom, efteråt ses MPE: erna helt orörliga, antingen för att deras roll i ritualen är över, eller utan den kvarvarande själen inuti kärnan, finns det inget för dummypluggarna att synkronisera med.

2
  • Jag vet jag vet. Men jag trodde att denna fråga kunde besvaras av de mer "hardcore" Evangelion-fansen. Jag pratar om fansen som gräver upp nätet för att hitta svar på frågor som den här, som gamla showmanus och annat lärorelaterat material. Men igen, tack för att du svarade!
  • Det finns bara inte tillräckligt att arbeta med när det gäller MPE och deras kärnor. Spekulationer driver sortimentet och det finns egentligen inget sätt att motbevisa eller bekräfta någonting. Vi har haft diskussioner om detta sedan början av 2000-talet på Eva Mailing List. En del människor spekulerade i att själarna var de besegrade änglarnas. Bara inte tillräckligt med information, även från extra kanoniska källor.