Anonim

Sprinter - Kara no Kyōkai - Kalafina - Vocal Cover

Jag har sett en och en halv timmes film som heter Kara no Kyoukai: Mirai Fukuin och historien verkade väldigt ofullständig. Senare upptäckte jag att det var en samling av längre avsnitt i en serie. Jag är inte säker på hur jag kan fixa min upplevelse och i vilken ordning jag kan se de andra animerna med den här titeln.

Eftersom de andra svaren inte verkar adressera Mirai Fukuin kommer jag att göra det här.

Först du måste se Kara no Kyoukai i släppningsordning. Det vill säga 1 till 7 i numerisk ordning, sedan epilogen, följt av Mirai Fukuin och slutligen Mirai Fukuin: Extra Chorus (en halvtimme bonusavsnitt ingår i BD / DVD-utgåvan av Mirai Fukuin). Att göra annat är helt löjligt - detta är inte ett av de fall som Haruhi där både släpp och kronologisk ordning har sina fördelar.

Eftersom Mirai Fukuin antar kunskap om resten av serien, är det uppenbarligen inte meningsfullt som en fristående anime. Lyckligtvis för dig är Mirai Fukuins typ av ojämna, vinjettiga karaktär sådan att du inte riktigt har fått resten av serien bortskämda åt dig. Om du kanske visste vad du letade efter, men KnK-berättelsen är tillräckligt invecklad för att du förmodligen inte kunde hämta några av de aspekter av Mirai Fukuin som förstör de tidigare filmerna. Gå vidare och plocka upp den första filmen (Fukan Fuukei / Overlooking View) och börja därifrån.

Senare upptäckte jag att [Mirai Fukuin] var en samling av längre avsnitt i en serie.

Detta är faktiskt inte fallet. Mirai Fukuin är i grunden ett extra, original par noveller, inte en sammanställning av de tidigare filmerna eller något liknande.

Observera att det är en samlingsfilm för KnK med titeln "Kara no Kyoukai Remix: Gate of Seventh Heaven", men det är varken här eller där. Om du, efter att ha tittat på filmer 1-6, är förvirrad över hur allt spelas kronologiskt, se Remix, som innehåller korta sammanfattningar av varje avsnitt, i kronologisk ordning.

... historien verkade väldigt ofullständig.

Jag bör påpeka att även efter att ha sett allt i rätt ordning kommer Mirai Fukuin troligen fortfarande att verka ofullständig. Detta beror delvis på att Mirai Fukuin bara anpassar två av fem noveller i den ursprungliga Mirai Fukuin-romanen som den bygger på. Jag har inte läst romanen själv, men jag hör att de återstående tre berättelserna gör att allt verkar mer komplett.

Det finns 7 animefilmer av Kara no Kyoukai, i ordning Utgivningsdatum (vilket är detsamma som ordern eller Light Novels kapitel / bok):
1. Fukan Fuukei - släppt 21 maj 2008
2. Satsujin Kousatsu - släpptes 25 juni 2008
3. Tsuukaku Zanryuu - släpptes 23 juli 2008
4. Garan no Dou - släppt den 17 december 2008
5. Mujun Rasen - släppt 28 januari 2009
6. Boukyaku Rokuon - släppt 29 juli 2009
7. Satsujin Kousatsu - släppt 9 december 2009
Källa: Wikipedia - Kara no Kyoukai

Men om vi ska beställa filmen baserat på faktiska tidslinjen för händelser händer i Kara no Kyoukai blir det:

1. Satsujin K satsu (Zen) - augusti 1995 - mars 1996
2. Garan no D - mars 1996 - juni 1998
3. Ts kaku Zanry - juli 1998
4. Fukan F kei - september 1998
5. Mujun Rasen - november 1998
6. B kyaku Rokuon - januari 1999
7. Satsujin K satsu (Go) - februari 1999

Källa: Wikipedia - Lista över kara no Kyoukai-filmer

Jag föreslår starkt att du bara tittar på den i ordning efter att den släpps för att få full upplevelse :)

Det verkar som att endast de första 4 filmerna är ur kronologisk ordning.

För att titta på den i kronologisk ordning måste du titta på den så här:

  • Kara no Kyoukai 2: Satsujin Kousatsu (del 1) (1995-1996)
  • Kara no Kyoukai 4: Garan no Dou (juni 1998)
  • Kara no Kyoukai 3: Tsuukaku Zanryuu (juli 1998)
  • Kara no Kyoukai 1: Fukan Fuukei (september 1998)
  • Kara no Kyoukai 5: Mujun Rasen (november 1998)
  • Kara no Kyoukai 6: Boukyaku Rokuon (januari 1999)
  • Kara no Kyoukai 7: Satsujin Kousatsu (del 2)
  • Kara no Kyoukai - Efterhand

Al tufft personligen gillade jag historien mer när jag tittade på den i releaseordning istället. Jag tror inte att titta på det i kronologisk ordning kommer att fixa din upplevelse till mycket som sagt på MaL

du får ingen bättre förståelse genom att se dem i kronologisk ordning eftersom var och en är först och främst en berättelse som är sluten i sig.

1
  • 1 Jag fortsatte och tittade på det kronologiskt. Det var mycket vettigt för mig. Det enda jag verkligen kan säga är att jag tror att en del av spänningen förmodligen ersätts av mer av en detektivstämning någon gång tidigt.