Anonim

Drunk Backwards Words - feat. Tyler Oakley

jag läste Svart lagun och insåg att Lotton är lite som en chuunibyou. Han kallade sig själv "Trollkarlen" och han ville alltid göra en sval entré före en slagsmål men fick vanligtvis sparken snabbt. Enligt min mening är han en chuuninbyou. Men ingen nämner någonsin att han är chuunibyou.

(Eller förmodligen är han inte chuunibyou trots allt, men behåll det för en annan fråga.)

Att vara den tidigare anime (Svart lagun sändes 2006 medan Chuunibyou demo Koi ga Shitai! sändes 2012) fick mig att tänka på om ordet "chuunibyou" faktiskt härstammar från denna anime. Eller förmodligen var det inte lika populärt som nu.

2
  • Kan inte säga att det är det verkliga ursprunget, men jag vet att slangen "chuunibyou" har använts på radion någonstans 2000 iirc.
  • TV Tropes förklarar det bättre än jag kunde.

Nej, ordet "chuunibyou" myntades inte av anime Chuunibyou demo Koi ga Shitai! (inte heller av Svart lagun). Termen intygas tillbaka till 1999. (För ytterligare läsning verkar TVTropes-artikeln i Aki Tanakas kommentar bra.)

Data från Google Trends verkar tyda på att sökningarna efter detta ord var låga men långsamt ökade fram till oktober 2012, när sökningarna spikade (för det var då Chuunibyou demo Koi ga Shitai! hade premiär). Sökvolymen för "chuunibyou" har sedan fallit av, men är något högre än den var strax före oktober 2012, även efter att du har subtraherat sökningar specifikt efter Chuunibyou demo Koi ga Shitai!. Min poäng här är att under 2006 (till skillnad från nu) hade ordet "chuunibyou" mycket begränsat köp och det är därför inte förvånande att det inte skulle användas i Svart lagun.

1
  • Plus ytterligare två fakta: 1) Black Lagoon's plot är inställd före 1999. 2) den enda japanska killen i Black Lagoon är Rock.