Anonim

Vår-sommar 2016 Ready-to-wear-show - CHANEL-shower

I Great Pretender anime, det är något som stör mig. Vad är meningen med den avslutande kreditscenen som representerar en massa katter? Jag menar att anime handlar om bedrägeri och lurande, men varför sätter de katt istället för på annat än i den avslutande kreditscenen? Har det någon mening alls med Stor pretender plot berättelse (bedrägeri och lurande) som symbolik eller något liknande?

1
  • Slutkrediten har Freddie Mercurys katter.

Detta är främst en hyllning till Freddy Mercury, framför allt den ena låten med samma namn som seriens titel.

Freddy Mercury ägde också många katter och hade ett mycket nära förhållande med dem utöver att vara influenser för hans verk. Det är en mycket passande hyllning.

Det enklaste svaret är:

Kattinbrottstjuv (dvs tjuv etc). Det är vettigt för en anime om bedragare.

Det kan också vara en lämplig kommentar till frasen "Great Pretender." Har du någonsin hört att katter strövar flera kilometer bort från sitt hus när de inte är hemma? De kan leva ett dubbelt liv och du kanske aldrig vet. Minst 1 katt i mitt liv har gjort detta: min grannas katt blev väldigt vänlig med oss ​​och tillbringade mycket tid med oss, och grannen visste / märkte inte förrän vi berättade för dem ett år eller så senare.

Så katter är lämpliga "Great Pretender." Det kan också vara att göra med det faktum att den sista raden i låten Great Pretender är "låtsas att du fortfarande är kvar", eftersom vi ser katten gå hem till sin familj. Detta är relaterat till det faktum att huvudpersonen i anime är en föräldralös vars familj har dött, och så att han aldrig kan gå hem till dem och "låtsas att [de] fortfarande finns kvar." Det faktum att han försöker få ett ärligt jobb för att hedra sina föräldrars minnen och förväntningar styrker det faktum att han inte har glömt dem.

Kattens päls matchar en slips eller skjorta eller något som huvudpersonen bär någon gång tror jag, men inte säker på den biten.

Jag vet att detta är slumpmässigt men det är så jag tolkade det. Katter dyker ständigt upp i showen: från Edamuras anslutning till sin mamma, till Laurent och Dorothy som har en katt i slutet. När du stannar och ser slutkrediten i detalj kan du se en kvinna med en bobklippning med rosa under. Den här kvinnan är Dorothy (hon kommer att visas under säsong två när den kommer ut den 25 november i USA). Du kan se Laurent hålla en ring med en blå pärla i slutet av det sista fallet av säsong 1, samma ring är i slutet (hela tiden) där kvinnan visas i ringens blå reflektion. När kvinnan plockar upp katten visar hon sig vara intim med en man. Den här mans silhuett liknar mycket Laurents (se hans hårform och kroppsbyggnad), för det är Laurent. (Med dorothy). Nu, ett annat sätt som detta kan tolkas är hur en katt lever är den fullständiga motsatsen till hur Laurent lever. (En katt som lever ett lugnt, enkelt liv med nästan ingen fara) Han är ständigt i farliga situationer och hans liv är allt annat än enkelt och lugnt. (Jag ska faktiskt skriva en uppsats för skolan om detta så tack för brainstorming) Jag hoppas att det hjälper! <3

SPOILERS FÖR FALL 4 LÄS PÅ EGEN RISK

Att bygga vad drgharris sa, katter används för att symbolisera Edamuras mor, dock, snällare än katten som ägs av Dorothy och Lauren, tror jag att katten är Lauren. (eller symboliskt för honom hur som helst) I slutet ser vi den här fläckiga katten simma genom havet, förmodligen havet som Dorothy drunknade i ( drunknat ) och sedan ser vi katten uppslukad av svart, sedan går sombrely genom det svarta tills det plockas upp av Dorothy som sedan vänder sig till en bild av Lauren som omfamnar Dorothy. Jag tror att simningen var att Lauren desperat försökte hitta Dorothy efter att ha förnekat sin död. Sedan blir hans depression uppslukad efter att han insåg att hon var borta. Jag skulle bara vilja säga nu att i fall 4 tror jag att katten som Lauren misstog för Dorothy var den här katten i slutändan. Detta hänger ihop bra eftersom den här katten som bromsar en kruka var det som fick Lauren att inse att Dorothy verkligen är borta och vad som fick honom att falla i sin depression. I slutet, när katten omfamnas av Dorothy och den växlar till en bild av Laurent som omfamnar Dorothy, sjunger texterna Jag låter som om du fortfarande är runt Jag tror att detta beror på att Dorothy var en källa till tröst för Lauren.

Genom hela slutet ser vi flera katter stressfria bara spela runt. Vi ser också den fläckiga katten stjäl en hög med pannkakor. Detta kan vara för att representera con-artisternas stressfria livsstil.

Jag tror också att katter är symboliska för tröst och acceptans i stor pretender. Edamuras mor är associerad med katter eftersom hon var nöjd med sitt liv och hur hon dog. Hon var glad att släppa taget. Hon fungerade också som en tröst för Edamura. Då deras Lauren som inte kan acceptera att Dorothy är borta och låtsas att hon fortfarande är kvar som en källa till tröst. Katter strävar efter komfort.

Också något som jag tror kan vara viktigt att jag fortfarande inte kan räkna ut är banden till trollkarlen från oz och den stora låtsaren.

Uppenbarligen är Edamuras pappers smeknamn Oz och kallas vanligtvis guiden . Då deras Dorothy, som delar samma namn som huvudpersonen i trollkarlen i ozz. Är detta en slump? Jag tror att jag inte ser att Dorothy inte är mycket vanligt med ett namn. Trollkarlen var en conman i slutändan och var inte så kraftfull som han var uppskattad av att vara. Detta har band med Edamuras pappa som var en conman. Men jag kan fortfarande inte ta reda på hur Dorothy knyter fast i detta. Låt mig veta om någon räknar ut det här!