Anonim

olika raser

Eftersom Alkahestry används via drakens puls medan alkemi som används i Amestris drevs av filosofens sten, kunde Edward lära sig och använda Alkahestry efter att han hade gett upp sin sanningsport och tappat sin förmåga att använda Alchemy?

Han kan med största sannolikhet lära sig det men inte använda det.

Jag säger detta för att Alchemy och Alkahestry skiljer sig åt huvudsakligen i sina krafter. Som nämnts i Wikias artikel om Alkahestry:

Alkahestry hänvisar till den något annorlunda formen av alkemi som används i landet Xing. Alkahestry skiljer sig från Alchemy i både sin praktik och sitt mål. Medan Amestrian Alchemy påstår sig ha sina rötter i energin av tektoniska förskjutningar och praktiserar manipulation av materia mot vetenskapligt praktiska ändamål, är Alkahestry centrerad på ett koncept som kallas "Dragon's Pulse" som talar om att jorden själv har ett konstant flöde av chi energi) som flyter metaforiskt från bergstopparna ner till landet och ger näring åt allt det passerar med den energin, liksom blod som strömmar genom venerna.

Även om det aldrig uttryckligen anges, är det mycket troligt att både Alkahestry och Alchemy använder porten, och deras skillnad ligger bara i deras kraftkälla och deras praxis. Ovanstående utdrag nämner det till och med som en "annan form av alkemi".

Det kan också noteras att:1,2

  • Alkahestry använder energiflöden från planeten för att öppna grinden. Energin flödar och har många olika utgångspunkter och därmed kan de använda varierad alkemi. Konceptet med Chi är att människokroppen har ett energiflöde och att den också har många olika utgångspunkter.

    Med hjälp av detta koncept kan Alkahestrister ha en högre nivå av medicinsk transmutation än amestrianalkemister - som överför chi genom människokroppens vägar för att bota milda sjukdomar och mindre skador - och kan till och med projicera deras transmutationer över långa avstånd och vida områden få tillgång till och styra den strömmen till sina egna medel med reningscirklar och alkahestriska markörer, en funktion som Amestrian Alchemy är helt oförmögen.

  • Amestrian Alchemy använder tektoniska klyftor som sin kraftkälla.

    Men egentligen begränsar Faderns filosofer Stone den källan till makt. Det är anledningen till att far kunde förstärka frysarens alkemi (avsnitt 1), stänga av alkemi (men inte Alkahestry) och varför Scars transmutation (efter att Bradley dog) gav alla ökad makt (det stoppade hämmaren av Father's Philosophers Stone).

    På grund av landets krigshistoria utvecklades deras alkemi med tanke på stridsanvändning. En del medicinsk alkemi utvecklades (beviset var Marco och andra) men det var aldrig specialiserat och Alkahestrys medicinska alkemi var "bättre".

Sammanfattningsvis: Eftersom båda använder samma koncept / kraft, de olika som ligger i sina källor och deras specialiseringar, är det möjligt för honom att lära sig Alkahestry men inte använda det. Det liknar vad som hände med Alchemy. Ed kan inte använda den i slutet, men det finns inget som hindrar honom från att lära sig det. Han avgår även till väst för att lära sig mer om alkemi. Som någon på Reddit uttryckte det:

Han kan fortfarande fysiskt göra rörelserna för båda, det är hans kropp som inte kan skapa den slutliga anslutningen. För att rita en analogi är det som någon som är förlamad: Deras ben finns kvar och nerverna finns kvar, men de är inte längre anslutna.

Om jag har förstått alkemi och principer bakom den korrekt, då - nej.

Alkemi i någon av dess former är vetenskapen om att förändra världen omkring dig. Frågan är - hur du ändrar det. Om du kommer ihåg öns avsnitt, ges svaret där. Allt i världen är kopplat. Du ändrar en sak - det förändrar allt som är kopplat till det i kedjereaktion. Uppenbarligen är människan en del av denna mekanism. Alkemi-transmutation är i grunden någon form av förändring inuti själva människan, som sedan leder till förändringar i den verkliga världen. Cirklar, tatueringar etc är bara en metod för att koncentrera sig på förändring du vill göra.

Nu, om sanningens port. Som jag ser det är det faktiskt en representation av sambandet mellan människan och världen. När människan genomgår förändringar till följd av transmutation översätter gate den till världen.

Edward förstörde denna grind och tog effektivt bort sin egen anslutning till världen (i termer av alkemi). Så jag tror att det inte är möjligt för honom att göra någon form av transmutation.