Anonim

Återuppbyggnadens tidshopp: genomförbara teorier och motsägelser [Återuppbyggnad av Evangelion förklarade]

De Ombyggnad av Evangelion serier av filmer (varav 3 har släppts här i USA) är en slags omstart / återberättelse av Neon Genesis Evangelion berättelse. Som filmer har de mindre tid att berätta historien och en högre budget, så berättelsestilen skiljer sig definitivt från den ursprungliga TV-serien.

Originalet Evangelion har diskuterats och analyserats under många år sedan det släpptes, och jag är nyfiken på om de nya filmerna kastar något nytt ljus på det ursprungliga arbetet.

Ha Återuppbygga filmer avslöjade nya saker om originalet Evangelion serier?

Den tredje filmen är så radikalt annorlunda än originalserien att det förmodligen inte finns något från den som kan tillämpas på originalserien. Det finns många världsmekaniker som tycktes ha förändrats, till exempel:

  • Änglar exploderar alla i blod
  • Själar av pilotens mödrar i deras Evas (Eva-05, Eva-02)
  • Slagmekaniken är annorlunda, den (nära) tredje effekten genereras av Eva-01 och Rei

- 4: e inverkan initierad av två spjut och en dubbel Eva-13
- Det finns en ny uppsättning änglar som heter "Nemesis-serien"

Bortsett från Misato och Shinjis bakhistorier som verkar likna TV-serien är det antingen oklart eller helt annorlunda (Asuka) för de andra karaktärernas historier.

Det kan finnas små argument som kan tillämpas på den ursprungliga TV-serien. Till exempel är Bardiel tydligt inuti ingångspluggen i den andra filmen, så man kan argumentera för att detta kan tillämpas på Bardiel i TV-serien vilket gör saker mer vaga. Eller i de nya filmerna avslöjas att S-DAT-spelaren en gång tillhörde Gendo och Shinji värdesätter det för att det var hans fars. Men för det mesta tror jag inte att det kommer att bli så många nya saker avslöjade om originalserien tack vare de nya filmerna.

3
  • 2 Det är blod? Jag trodde att det fortfarande var LCL, eftersom LCL är färgat blodrött i ombyggnaderna och inte orange.
  • @Krazer Blodet kan vara LCL, det anges inte, jag sa "blod" helt enkelt för att det är så det ser ut och det är något som inte händer alls i originalserien.
  • 1 Evangelion Wikia föreslår att "Nemesis Series" faktiskt är en typ av Evangelion Mark.04.