Anonim

Robotnik Rock

I kapitel 629, när Obito och Kakashi kämpade i Kamuis dimension, avslöjade Obito ett hål i bröstet och berättade för Kakashi att hålet öppnades av helvetet i denna värld. Det verkade inte vara en bokstavlig hål i bröstet (som Hollows i Bleka), eftersom det inte var närvarande i den senare delen av striden.

Används detta hål bildligt för att indikera att Obitos hjärta var tomt för känslor, eller teleporterade han den delen av bröstet strax innan Kakashi knivhuggit honom med Raikiri?

5
  • Bra fråga! Och det verkar vara ungefär som det förra, eftersom Obito teleporterar till den andra dimensionen när man försöker undvika attacker. I det här fallet är de redan i den alternativa dimensionen, så det borde vara något figurativt för det faktum, Obito har inga känslor och konsumeras för mycket av det Madara hade visat honom av världen, långt tillbaka.
  • Detta kräver en bra analys för att dechiffrera. Det här är en bra fråga men svaret, om det inte förklaras bra, kan bara vara spekulationer.
  • @NaraShikamaru Ja, jag tror att om man läser kapitlen noggrant, finns svaret där. Just nu känner jag mig inte för att göra det, så ställde frågan här. ;) Men om svaret inte är klart tillgängligt, är flera förklaringar som stöds av goda bevis också acceptabla.
  • han teleporterade det.
  • Det verkar som om det droppar blod i hans brösthål, så det är säkert att anta att han inte överförde det till den verkliga världen (vi vet alla att han har fasat sin kropp otaliga gånger tidigare utan någon skada), också ser hans skjorta ut som om den har slits från en riktig fysisk attack. Min gissning är att han på något sätt får Kakashi att se Obito så, precis som senare i samma kapitel ser Kakashi den yngre Obito och Rin. Det måste bero på att detta är Kamuis dimension, som tillhör Obito.

Det fanns aldrig något riktigt hål i Obitos bröst. Det var en genjutsu, som visas i kapitel 636.

Genjutsu aktiverades direkt från det ögonblick som Obito genomborrade sig själv i Kakashis Raikiri. Kakashi inser genjutsu efter ett tag och ber Obito att släppa handlingen och slåss för riktigt.

2
  • Detta är rätt svar. :) Kan du snälla utöka det? Jag trodde att jag skulle vänta en vecka på att någon annan skulle svara och sedan svara på det själv om ingen svarar på det.
  • @Happy: Jag har lagt till lite innehåll med redigera hoppas att det hjälper :)

Det var faktiskt en genjutsu men efter den "riktiga striden" fick han ett riktigt sår på bröstet (ett medvetet försök från Obito att ångra Madaras försegling och bli Ten Tails Jinchuuriki)