Anonim

Overlord säsong 2 avsnitt 1 First Impressions - Bra start för anime 2018

Jag började bara titta på The Flowers of Evil, och jag märkte bara att anime producerades innan manga slutade.Om så är fallet verkar det rimligt att dra slutsatsen att vissa mangaplottpunkter kan ha utelämnats från anime.

Med tanke på detta, hur mycket av mangaplanen täcks av anime? (Ungefär vilka delar av mangan har täckts där och skiljer sig tomten någonstans?)

Anime är bara 13 avsnitt lång täcker upp till kapitel 20 (sidan 101 i volym 4, med kapitel 20 som det andra kapitlet i denna volym). I den andra delen av det 13: e avsnittet ser vi en förhandsvisning av nästa säsong och de ögonblick som visas är främst från 5: e och 6: e volymen. {Källa: Jag äger alla översatta volymer och har sett anime} Aku no Hana (The Flowers of Evil) original manga av Shuzo Oshimi avslutades nyligen på 11 volymer.

När det gäller den andra delen av din fråga har anime-personalen tagit en hel del friheter i riktning mot anime. Stora plotpunkter ingår naturligtvis i anime-anpassningen. De huvudtomt är detsamma, men som med många anime-anpassningar klipptes vissa scener av, andra förändrades lite. Dessutom är vissa reaktioner från karaktärerna olika i vissa scener, vilket ger tittaren en något annorlunda bild av karaktären. Jag kan dock inte ge dig specifika skillnader (som som sagt inte förändrar handlingen, så inga bekymmer där), utan att eventuellt förstöra historien åt dig, eftersom du inte nämnde hur många avsnitt av anime du har sett .

Dessutom ingår inte en speciell episod i slutet av volym tre i anime-anpassningen och jag tvivlar på att det kommer att bli, förutom kanske som en OVA, eftersom det är en liten berättelse om Nakamura och en annan kille tillbaka i gymnasiet.

En stor skillnad, irrelevant för handlingen, är konstverket, som är helt annorlunda, och som ett resultat är karaktärernas "känsla" och atmosfären som båda versionerna ger publiken / läsaren olika.

Att veta att detta inte borde vara en del av mitt svar, skulle jag dock starkt rekommendera att läsa den stora mangan som Aku no Hana är.

2
  • 1 Ge gärna några exempel på specifika skillnader (eftersom det kan vara användbart i framtiden eller för andra människor) - använd bara spoiler-markdown.
  • 2 Ville bara betona de två sista styckena i svaret: Anime och manga har båda en annan känsla för dem. Jag skulle föreslå att njuta av dem båda. Manga har precis avslutat och är betydligt längre än anime, så du kanske vill titta på anime först, eller läsa manga vid sidan av anime (vilket är vad jag gjorde). Anime fångar verkligen atmosfären som mangan bygger. Jag hoppas att de så småningom animerar resten av historien.