Anonim

SHIELD SHOWCASE: ARMA Tactics

I den senaste serien berättade en experimentör Eren att titaner är mycket lätta trots sin storlek. Varför skakar marken då de går?

9
  • Kanske är de "lätta" med hänsyn till att deras vikt skalas med höjden kvadrat (förutsatt att du kan skala upp vad som helst och det spänns inte under sin egen vikt). Vanligtvis gör Square-Cube Law gigantiska monster omöjliga. Stansning, sparkning eller andra genererade krafter (som materialstyrka) är hur som helst.
  • De är inte lätta, de är tunga. Om en kroppsdel ​​skärs av blir den avskurna kroppsdelen lättare och förvandlas till ånga eller rök. Det är vad flickan som experimenterar med titaner säger till Eren.
  • Intrycket jag fick från Hange Zoe var att titanerna var lätta (och att detta kunde dras av experimentdata). (Detta är förmodligen inte det bästa sättet att kommentera detta, men även om man antar att en viss bevarande av massinnehav i SnK-universum är det inte riktigt vettigt.)
  • du säger experimentella data var är det i serien, jag vet bara konversationen mellan eren och flicka som experimenterar. Jag kan inte hitta någon annan.
  • Jag hänvisar till det samtalet.

Det är nog inte så mycket att titanerna är väldigt lätta även om de är riktigt stora, men att de är lätta för sin storlek. Det betyder att de fortfarande är väldigt tunga, men inte alls så tunga som deras storlek skulle få det att se ut.

Anime mot riktig fysik åt sidan, om något riktigt stort var tillräckligt lätt för att inte skaka marken, åtminstone lite, är de förmodligen inte tunga nog för att generera den nödvändiga friktionen för att springa, eller om de skulle flytta sin kropp riktigt snabbt de skulle lämna fötterna, eller om de hoppade skulle de vara i luften mycket längre, eller om de trampade marken hårt skulle de skjuta upp sig i luften etc.

Alla interaktioner mellan titanerna får dem att verka som att de väger tillräckligt för att interagera normalt med sin omgivning, bara för att de väger mycket mindre än förväntat.

Hela vikten är ganska oförklarlig. Å ena sidan sa de att titanerna är otroligt lätta, å andra sidan kan de utplåna förstörelse på den nivå du kan förvänta dig av en humanoid i denna storlek.

Om vikten var konsekvent skulle Titans inte kunna förstöra byggnader eller få jorden att skaka.

Hittills var det inte helt förklarat, det är möjligt att de väger tillräckligt för att orsaka att marken skakar eller förstör saker, men tillräckligt lätt för att huvudet lätt ska kunna sparkas runt efter att det skars av.

Det är en fråga som jag ställde mig själv mycket.Jag har kommit till slutsatsen att vi inte bör betrakta titaner som större människor eftersom deras struktur skiljer sig fundamentalt från vår. Det har bevisats att när ett djur s storlek ökar med 10 gånger, ökar styrkan med 100 gånger och vikten med 1000 gånger. Till exempel är jag ungefär 1 meter 70 lång och ungefär 60 kg. Om jag skulle vara tio gånger större skulle jag vara 17 meter klass och ha hundra gånger min verkliga styrka, men min kropp skulle väga 60 ton!

Så Titans är lätta (som avslöjats av Hange Zoe), men jag tror också att de har onormalt hög styrka för sin storlek. I slutet av Trost-bågen sa Mikasa när hon såg Eren lyfta stenblocken att en människa av den storleken inte kunde lyfta den.

Låt oss försöka beräkna (ungefär) vikten på stenblocken. Eren (15 meter klass) är högre än stenblocken, och det verkade större än hålet som det ska tätas, vilket nämndes vara 8 meter högt. Så jag skulle säga att den har en diameter på cirka 10 meter och en volym på cirka 525 m3. Det gör det mer eller mindre 1,4 miljoner kilo! Så naturligtvis kunde en människa av den storleken inte lyfta det, såvida du inte kan lyfta 14 ton, plus tio gånger din egen vikt med din naturliga storlek. Så vid den tidpunkten förstår jag varför jorden mullrade under Erens fotspår.

Men jag går bort från ämnet. Jag vill att du noterar det faktum att efter den kolossala titanens utseende framför Trostporten, när Eren fick honom att försvinna, kan du se stegmärken på marken, vilket skulle få dig att tänka på en enorm vikt (jag vet inte om du kan se den i mangan).

Slutsats

Titans är båda onormalt lätta och starka för sin storlek. Skakningen av marken är bara en effekt i anime för att betona deras storlek och faran de utgör.

5
  • Nej-nej, inget beräkningsfel här. Jag erkänner att du i titanform är ungefär tio gånger större (100 gånger starkare) Jag delade vikten på stenblocken med 100 för att ta tillbaka den till mänsklig skala och delade vikten (1000 gånger din vikt dividerad med 100 gör tio gånger din vikt) så inget fel här, jag kanske bara inte var så vältalig som jag önskade att jag skulle vara. När det gäller förhållandet storlek-styrka-vikt antog jag det som en allmänhet (det är en regel som har visat sig gälla för alla djur). Du borde hitta (kanske) svaren på denna wiki-sida: fr.wikipedia.org/wiki/Effet_d'%C3%A9chelle
  • Ledsen för att länken förresten var på franska, men jag kunde inte hitta bättre ...
  • Ah, du har rätt i siffrorna. Källan är fortfarande lite problematisk, eftersom den inte säger något om styrka - bara ämnesomsättning och kroppsyta. (Det här är bara jag som är skeptisk till fakta, men bra referens hjälper till att övertala alla andra här).
  • Men jag kan fortfarande inte hitta någon förklaring till fotmärkena under den kolossala titan, han måste vara väldigt tung med tanke på hur djup de är, även Eren med sin 1,4 tusen ton stenblock gjorde inte sådana märken ...
  • 1 Jag skulle vilja veta resonemanget här, för detta verkar bokstavligen den fullständiga motsatsen till alla observerade fakta jag har sett citerade. Det är allmänt känt att en myra kan lyfta 50 gånger sin kroppsvikt - insekter.about.com/od/antsbeeswasps/f/… Alla bevis jag någonsin har sett pekar på att det motsatta är sant, ju större du är, desto mindre proportionerlig är du är.

Deras vikt kommer från vad de drivs av. Tänker på det, de utsöndrar värmemoln och "bränner ut" när för mycket energi har expanderats (hybridmänniskan efter att ha använt sin titanform). Och att vara lika omöjligt starka, snabba, snabbrörda som de är (erin lyfta en stenblock cirka 50 ton tyngre än hans titanvikter) den bästa möjligheten att de kör på adrenalin mer än blod. Adrenalin är den enda anledningen till att slåss, sprint, flytta stora föremål är möjligt. Titanerna, onormala eller inte, sprintar istället för att springa, krossa istället för att gripa, kan Kasta en annan titan och utplåna både sektionen av motståndarens kropp och handen eller lemmen de använde. Adrenalin. Titanerna saknar ett matsmältningssystem, som ifrågasätter vad de har förutom ben och muskler. Detta kan ge vika för ett större binjuresystem istället för körtel, och eftersom adrenalin aktiveras av blodkomponenterna, är deras konstanta behov både att ge adrenalinet en strömkälla och kyla ner dem för att undvika "utbränning", adrenalin fungerar som en syra och en värmekälla i desperata tider. Att förklara sin vikt är att de saknar de organ som tynger oss.

Det enklaste jag kan tänka mig är när Hanji berättar för Eren att titanerna är lätta, de exempel hon använder är:

1-A uppdelat titanhuvud.

2-A uppdelad titanarm.

Vi vet också att titankroppar snabbt (eller åtminstone halv snabbt) avdunstar efter att ha dödats. Med tanke på det kan vi anta att Henjis data var felaktiga på grund av att en stor del av de delar hon testade med att ha avdunstat. Så titanerna kan eventuellt vara tunga, så marken skakar när de rör sig.

2
  • 1 Hur svarar detta på frågan?
  • @ ʞɹɐzǝɹ ♦ Mina ursäkter. Mitt svar var något avskuren. Jag har nu redigerat den till en fullständig :)

Poängen är: densitet. Titans är inte lätta, de är bara inte täta. Det vill säga att de är lätta för sin storlek eller relativa volym.

De har fortfarande troligen en massa på tusentals eller tiotusentals kilo, men de är mycket lättare än normal biomekanisk fysik skulle diktera för en organism av den storleken.

Vanligt kött har i allmänhet en densitet på cirka 1000 kg / m ^ 3, där vad som helst en titan är tillverkad av kan ha något närmare 400 kg / m ^ 3 eller 300 / m ^ 3. Detta betyder inte att titaner är lätta, det betyder att en lika stor volym människa skulle vara tyngre än den lika stora volymen av en titan.

Men titaner är enorma. En genomsnittlig mänsklig manlig vikt runt har en massa på cirka 80 kg, så vi kallar det en volym på 0,08 m ^ 3 (förutsatt att densiteten är 1000 kg / m ^ 3)

Nu kan en 15 meter titan ha en volym på (lat gissning) 8m ^ 3 Vilket även med en mycket lägre densitet som 400 kg / m ^ 3 som är 3200 kg, eller cirka 3 och ett halvt ton.

Jag tror nog att Titans producerar mycket energi, och en del av den energin går till ytan och skapar en liten jordbävning. Föremål behöver inte storlek för att skapa stora energikrafter för att skapa en skakning på marken. Du kan bara släppa ett 1 ton mynt antar jag och det kommer att skaka marken. Du kan till och med släppa en byggnad som är cirka 100 meter lång konstruerad av aerogel och det skapar INGEN kraft alls.