Anonim

砂糖 は 何 の た め に 入 れ る の か? パ ン 職 人 が 徹底 解説 し て い く く !! (パ ン 講義 / 290)

I Shin Sekai Yori, det finns kyssscener mellan två män (Shun och Satoru, tror jag).

Är de scenerna också beskrivna i originalromanen? Varför har det dessa scener eftersom det är ovanligt för typisk anime, och det är inte i yaoi eller shounen ai genrer?

4
  • Bara efter att ha läst romanens wiki-sida verkar det som om deras förhållande har tagits direkt från boken.
  • Anmärkning: Det finns homo-scener (inte avsedda för brott) för båda könen i anime, inte bara mellan pojkar.
  • Jag kan tänka mig en hel del anime som inte är yaoi eller pojkar älskar (eller yuri eller bara för den delen) där homosexualitet avbildas. Inari Kon Kon Koi Iroha, Mai Hime, Lovely Complex, Revolutionary Girl Utena, Fushigi Yuugi, etc. Skillnaden är vanligtvis att yaoi och bl fokuserar på förhållandet, medan det med dessa andra inte är huvudpoängen.

Detta beteende är direkt från romanen och beskrivs av Minoshiro i avsnitt 4. Svaret kommer att avslöjas genom historiens gång, men en snabbvittig tittare och / eller läsare kommer att få sitt svar i avsnitt 5.

Som Minoshiro förklarar dikterar nödvändigheten att det mänskliga samhället på gränsen till förstörelse måste reformeras till ett kärlekssamhälle, som bonobos (http://en.wikipedia.org/wiki/Bonobo). Det antas att ympning av bonobo-DNA i det mänskliga genomet gör att vissa attribut överförs. Ett av de förklarade beteenden är att lindra stress genom sexuella aktiviteter (som observerats i avsnitt 5 när Saki och Satoru fångas in i sådana aktiviteter för att minska deras oro och rädsla).

Att kombinera denna information med verklig information kan sedan extrapoleras som:

Ett av de andra observerade beteenden i bonobo är den bi-sexuella karaktären, som finns i apor (http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexual_behavior_in_animals#Bonobo_and_other_apes). För att bilda ett kärlekssamhälle som avsikten var, kan man anta att effekten redan finns i det mänskliga genomet och kan ha stärkts genom DNA-ympning. Saki och Maria har ett liknande förhållande.

Så varför inkluderade de dessa scener?

Det är människans bakgrund och därmed en kritisk del av berättelsen.

Jag är inte säker på om förhållandet mellan Satoru och Shun finns i det ursprungliga källmaterialet, men en anime / manga behöver inte nödvändigtvis vara en yaoi / shounen ai för att det ska ha ett homosexuellt par i det. Yaoi och shonen ai har förhållandet i kärnan i berättelsen, vilket gör det till en romantisk anime / manga, medan Shinsekai Yori har detta förhållande i sig för att komplettera handlingen snarare än att vara i fokus för hela berättelsen.