Anonim

Forex Trading से य य य य सकती है ई ई खुल खुल खुल स स: valuta exponerad | Aryaamoney

Så jag såg nyligen den första filmen i Kara no Kyoukai-serien, men den började bara utan någon förklaring alls. För de människor som har sett hela filmserien, kommer de att förklara vad som händer och varför saker händer?

Tja, ja (... mestadels). Det skulle inte vara en särskilt bra serie om det inte gjorde det.

Det stora att notera är att filmerna inte är i kronologisk ordning - film nr 1 är inställd efter några av de senare. Det börjar i medias res, med andra ord.

Om du verkligen vill ta reda på vad den kronologiska ordningen är, se svaren på den här frågan: Hur ser jag på Kara no Kyoukai ?. Men jag skulle inte rekommendera det - varje film berättar var i tidslinjen den faller, så du kan dela upp den själv när du tittar.

I spoilerblocket nedan listar jag några mystiska aspekter av film nr 1 som förklaras senare. jag gör inte lista de faktiska förklaringarna, så det här är bara lätt skämt.

Vad är det med Shikis vänstra arm? Vem är flickan med Touko i slutet? Varför kan Shiki döda spöken? Hur känner Shiki, Touko och Kokutou varandra? Varför har Fujou Kirie de övernaturliga förmågorna? Vad är det som magikerar om "skivor"?

Det finns dock några saker som inte är meningsfulla även efter att du har sett hela serien (7 filmer + epilog). Detta beror främst på Kara no Kyoukai ligger i den så kallade "Nasuverse", ett nästan legendarium skrivet främst av Nasu Kinoko (författaren till Kara no Kyoukai). Det finns några detaljer i Kara no Kyoukai som bara är meningsfulla i samband med andra verk i Nasuverse. Det är ett helt annat kaninhål för dig att gräva i om du gillar det du ser i Kara no Kyoukai.