Anonim

Taio Cruz - Break Your Heart (Official Music Video) ft. Ludacris

Varför verkar det som om Edward aldrig kan skapa stora block eller stora vapen för att döda sina fiender? Jag är bara på säsong 2 hittills, men det verkar som om han alltid skapar spjut och armblad.

1
  • bara en aning men förmodligen för att han behöver välja vapen som är mest lämpligt för honom? vad är bra med en muskot eller krigshammare om han inte kan använda den ordentligt. Även blad och spjut ser svalare ut

Två skäl (en i universum och en utanför universum): karaktärsdefinition och förtrogenhet.

Karaktärsdefinition (och enkel identifiering) är en del av en bra historia. Anta att du ser en bild från ett FMA: B-avsnitt och att du ser flammor skjuta över skärmen men inte kan se vem som attackerar. Några gissningar om vem som tänder upp det? Om du inte gissade Roy Mustang, ja, måste vi utbilda dig på hur FMA: B. Se rosa gnistrar och muskler, vem är det? Major Armstrong. Röd blixt och explosioner? Kimblee. Listan fortsätter.

Genom att ge varje person en distinkt kampstil gör det några saker för historien. Det hjälper människor att skilja karaktärer. Det hjälper människor att hitta någon de kan beundra / relatera till / njuta av att titta på. Det håller också saker intressanta. Mustang är en absolut terror att bekämpa. Tills du blir blöt blir han showens skratt.

När det gäller skäl i universum är jag säker på att det har att göra med förtrogenhet. Till exempel ropar Major Armstrong alltid om sin "alkemiska stil som har gått ned Armstrong-linjen i generationer". Det var så han utbildades för att slåss. Och han är bra på det. Det spelar efter hans styrkor.

Men tänk på det. Kan Armstrong skapa ett svärd om han behövde det? Visst, rita lämplig cirkel och poof, svärd. Men jag tvivlar på att han skulle vara väldigt effektiv med det. Titta på hur han rör sig. Han rör sig som en boxare och brottare. Att försöka göra det med ett svärd skulle bara inte fungera. Slåss med svärd skiljer sig från hand till handstrid. Vilket skiljer sig från att använda vapen eller kasta eldkulor eller ...

En annan sak att tänka på är behovet av transmutationscirklar. De flesta alkemister håller sin favorit till hands. Armstrongs handskar eller Mustangs handskar har en cirkel på sig för att möjliggöra deras föredragna alkemi. Jag tvivlar på att de flesta håller en uppsjö av dem till hands för vad de än behöver. Det skulle också innebära att de har kunskapen att använda flera typer av alkemi. Medan de flesta alkemister klarar grunderna tenderar de att specialisera sig. Det finns flera omnämnanden av alkemister som specialiserar sig på saker som medicinsk alkemi, kimärer etc.

Jag vet att du har frågat specifikt om Ed och jag ska ta itu med det nu. Ed är ett speciellt fall. Han behöver ingen cirkel, så han borde kunna göra teoretiskt vad han vill. Men som sagt ovan kanske han inte vet tillräckligt om en viss typ av alkemi för att använda den effektivt. Bara för att han vill använda en pistol i en strid gör det inte till en bra idé. Vet han hur man gör en bra pistol? Ammunition? Kan han slå den breda sidan av en ladugård även om han hade pistolen? Nej, Ed kommer att använda det han vet att han kan vara bra med.

Inte säker på om du är där än, men Ed utbildades av Izumi Curtis. Och en del av den träningen var hand-to-hand sparring. Så Ed är utbildad i och bekväm med strid i nära håll. Så hans val av vapen kommer att spegla det. Så ett armblad eller spjut kommer att passa honom snyggt. En pistol eller kanon kommer inte att göra bra vapen. För mycket potential för säkerhetsskador, skada dig själv etc. särskilt om du inte är skicklig med dem. Kan han försöka spränga saker som Kimblee? Jag antar, men han är lika sannolikt att såra sig själv som sin motståndare om han inte kan kontrollera det bra.

TL / DR: Ed tränas i strid på nära håll. Så han väljer vapen som spelar till den styrkan. Allt annat skulle vara en börda eller ansvar om han försökte det i verklig strid för första gången.

1
  • Det är också värt att notera att spjutet och bladet passar Eds storlek såväl som stridsstil. Med spjutet kan han hålla avstånd från motståndare med längre lemmar, och med bladet kan han stänga avståndet och sätta dem i nackdel.

För att uttrycka sig enkelt: tid.

Alkemister, sönderdelar materia, omorganiserar det och sedan komponerar på nytt som de vill, detta kräver djup kunskap om objektet för att omvandla / skapa, i kampens hetta behöver du något för att slå eller försvara dig själv och du behöver vanligtvis det NU, så, alkemister föredrar enkla transmutationer som inte kräver mycket tid.

Jag kommer inte ihåg mycket men det finns strider där Ed har lite förberedelsetid och gör några komplexa enheter.

Mild spoiler Sätt exempelvis ärr, hans armtatuering är en transmutationscirkel, och han använder den bara för att sönderdela materia så att han förstör allt, och eftersom han inte omorganiserar ingenting är hans transmutationer riktigt snabba.

källa: minns mest mangan som jag läste för ett år sedan