Anonim

Försvara Jacob - Officiell trailer Apple TV

Så jag såg anime för inte så länge sedan, och det var den viktigaste regeln i spelet att inte dö, annars skulle man dö i verkliga livet.

I alla fall, Jag har aldrig stött på ett avsnitt där de visade att spelare dör i verkliga livet.

Jag hade min del av skepsis, men hej, vi får alla historien. Dö i spelet, dö i verkliga livet. Häftigt problem som gjorde historien intressant.

Sedan hade jag samtal med vänner om anime och jag fick en överraskning. De tror alla bestämt att ingen faktiskt dog. Deras grund för detta argument var avsnittet nära slutet där det nämndes att alla spelare var utloggade. De var övertygade om att det betydde alla spelare som var kvar, och alla spelare som dog i spelet.

Detta, plus det faktum att jag aldrig såg en person som fick hjärnan stekt med nervhjälpmedel fick mig att tänka lite annorlunda. Om de verkligen dog, kunde de bara ha dött av undernäring eller den extrema stressen att tro att det är den verkliga affären. Om varför ingen vaknade framåt, kunde de ha hållits i någon limbo efter döden i spelet tills Kirito besegrade spelet.

Men efter att ha gjort en del forskning säger alla andra att spelare dog i verkliga livet - men har inga bevis. De sa bara att de kommer att dö eftersom det sägs att de skulle göra det.

Kan någon peka mig på ett avsnitt (eller mangakapitel) som avbildade någon som hade hjärnan stekt med nervutrustningen? eller bevis på att någon faktiskt dog av att stekas med en nervutrustning (som en kyrkogårdsbesöksplats, dödsintyg etc.).

2
  • Jag kommer inte ihåg att det visades, men jag tror att det nämndes senare i serien att vissa människor dog efter att människor försökte ta bort huvudbonaderna från offren, innan det fick höra att det också var dödligt. (Upplagt som kommentar 'cuz I have no citation.)
  • @Killua: Jag skulle ursprungligen gräva upp det och lägga upp det som ett svar. Som det visar sig, åtminstone i anime, allt som händer är att Akihiko han själv gräver upp olika nyhetsartiklar / film om detta händer, och om vi kommer att misstänka honom för att bluffa, skulle det förmodligen inte lösa problemet.

tl; dr: Spelarna dog verkligen av att steka hjärnan. Annars skulle det vara konstigt för Kirito att aldrig få veta det och att göra uttalanden som tyder på att han inte vet.

En allmän meta-observation

För det första bör jag notera att det skulle vara väldigt konstigt att berätta om vi (och Kirito) lurades om att spelare skulle steka hjärnan och aldrig fick höra att detta faktiskt var en lögn, med tanke på hur den "verkliga dödsfaktorn" var så inneboende för upprättandet av SAO. Det är normalt att berättelser har plotholes eller lämnar vissa saker oförklarliga; detta är dock mer en fråga om någon sorts Occams rakhyvel för berättelser.

Iakttagelser från SAO

Halvvägs genom det första avsnittet säger Akihiko att det inte finns något alternativ för avloggning, och att avlägsnande av NerveGear kommer att leda till döden. Han tar sedan upp en massa nyhetsartiklar och bilder om de dödsfall som redan har inträffat. Men kanske Akihiko bara bluffar och gör falska nyhetsartiklar.

Om Akihiko ljög, skulle det inte vara meningsfullt för spelarna att vara fångade så länge, vilket David Mulder föreslog; människor utanför kunde bara ta bort spelarnas headset. Kanske människor utanför ville spela säkert efter tillkännagivandet (trots den minskade trovärdigheten, eftersom de 213 som förmodligen dog fortfarande skulle leva) eller hörde en annan version (t.ex. "Efter detta tillkännagivande kommer alla som försöker lämna spelmiljön att dödas . "). Detta kan dock bara vara fallet om de hade anledning att tro att NerveGear kunde döda människor.

Dessutom, som föreslagits av Killua, verkar dessa scenarier vara oförenliga med Akihikos samtal med Kirito efter att SAO har rensats:

Akihiko: För bara ett ögonblick sedan loggades ut de återstående 6147 spelarna.

Kirito: Vad sägs om de som dog? Vad sägs om de 4000 som dog?

Akihiko: Deras sinnen kommer aldrig tillbaka. I varje värld, när du dör, är du borta.

Vid denna tidpunkt låter Akihiko relativt öppet, och det skulle vara väldigt konstigt för honom att utelämna information vid denna tidpunkt om Kirito kommer att ta reda på sanningen när han ändå loggar ut. Det är emellertid fortfarande möjligt att dessa människor istället dog "från undernäring eller den extrema stressen att tro att det är den verkliga affären". (Detta lämnar fortfarande de 213 som antagligen inte skulle ha dött i början. Återigen skulle det vara väldigt konstigt att berätta om de inte faktiskt dör och vi aldrig visste.)

Det är därför värt att titta på Kiritos interaktioner efter att han lämnat SAO.

Efter SAO, bevis i universum

I det första avsnittet av den andra säsongen (cirka 13 minuter in) ifrågasätter Kirito regeringen som närmar sig honom om han var säker på att spelarna i Gun Gale Online har verkligen har dött av hjärtinfarkt efter att ha skjutits under virtuella verklighetsliknande omständigheter. Han undrar om GGO-fallen liknar det som hände i SAO:

Kirito: Du är säker på att det var hjärtsvikt, eller hur?

Kikuoka: Vad menar du?

Kirito: [flashback till en bild av NerveGear-headsetet] Det fanns ingen hjärnskada?

Detta antyder att spelare verkligen kunde dö av hjärnskador efter att ha dödats (eller efter att ha tagit bort headsetet) i SAO. (Kikuoka nämner ännu senare NerveGears förmåga att förstöra hjärnan via dess mikrovågor.)

Dessutom var det troligen så att spelare gjorde dö av denna mekanism. Om inte, skulle det vara konstigt för Kirito att inte vara medveten om det faktum eller att Kikuoka inte korrigerade honom (t.ex. "Visst, NerveGear är fysiskt kapabel att förstöra hjärnor, men det är inte vad som hände i SAO."), När detta scenen äger rum mer än ett år efter att SAO rensades. (SAO rensas i november; GGO-bågen börjar i december nästa år.)

När allt kommer omkring skulle Kikuoka förmodligen vara medveten om sådana fall som en regeringstjänsteman som är inblandad i SAO-ärendet. På samma sätt var Kirito inblandad i utredningen --- av GGO-bågen har han berättat för Kikuoka allt han visste om SAO-incidenten --- så det kan förväntas att han skulle känna till sådana detaljer ett år efter ärendet.

3
  • Jag har inte följt SAO på allvar på ett tag, så om jag saknar något kan du gärna påpeka det.
  • 7 Det är också värt att notera (och lägga till svaret?) Att om Akihiko ljög, är det konstigt att han inte blev ren även efter att han besegrats.Han och Kirito pratar fortfarande om "överlevande" och "de som dog", även efter att Akihiko vet att hans lilla experiment är över.
  • 3 Och om de inte hade dött hade de helt enkelt tagit bort allas hjälmar i stället för att lägga in alla på sjukhus med hjälmarna på.