Anonim

Big Texas Food - Food Tripping With Molly, avsnitt 5

I OVA-uppföljaren presenteras vi för Louise som ser ut precis som Lise i Röd trädgård TV-serier. Lise sågs senast dö av Animus-döden för att förvandlas till aska på Roosevelt Island, så det anses allmänt att Louise är en reinkarnation av Lise. Senare avslöjade Louise sin identitet som en android. (Flämtning!)

Hur kunde Lise, en mänsklig tjej förvandlade Animus smittad med det förbannade Doralblodet, reinkarneras som en Android? Vad hände under 300-årsperioden mellan slutet av TV-serien och början av OVA för att ha orsakat denna otänkbara övergång i Lises identitet?

Svaret ligger inom OVA: s titel, Döda tjejer. OVA är en hyllning till 1992 års debutroman med samma namn av den brittiska science fiction-författaren Richard Calder, vilken

berätta historien om ett virus som förvandlar pubescent flickor till vampyriska gynoiddockor som heter Lilim, och den dömda kärleksaffären mellan den 15-årige Ignatz Zwakh och en Lilim-mördare som heter Primavera.

Dessutom verkar det som att TV-serien också har hämtat inspiration från Döda tjejer roman, eftersom Animus-Doral-fejden och förhållandena som påverkar medlemmarna i de två stridande klanerna matchar väl med rivaliteten mellan Cartier och Kito och förhållandena som påverkar deras dockor:

för ett år sedan under ett handelskrig Cartier infekterade Kitos falska dockor med en impotens STD och som svar skickade Kito sitt eget virus för att infektera de äkta Cartier dockorna i Paris - ett virus som Morgenstern anser vara ansvarigt för dockpesten.

För att svara på min egen fråga föddes Louise antagligen som en människa, men förvandlades till en Android när hon fick ett virus som liknar det i romanen.