Anonim

EVCARGO Roadrage

Mellan slutet av Naruto och Sasuke-striden (ep 479) och början av Sasuke Shinden (ep 484) kan du se att de flesta karaktärerna inte bara har fått en ny uppsättning kläder och frisyr utan också har åldrats ganska lite .

Så hur mycket tid har gått?

Hittade den här bilden på Light Novels-sidan på Naruto Wikia. Lätta romaner - Naruto Sidan visar också tidslinjen för romanerna, men av någon anledning listar den inte Sasuke Shinden. Men det verkar finnas en officiell tidslinje, troligen från Jump / Databook (Citation Needed)

Jag läser inte japanska, så kanske någon kan bekräfta, men när man tittar på omslagen verkar Sasuke Shinden vara i samma period som Gaara Hidens. Efter detta Sasuke Shinden äger rum någonstans mellan 2-10 år efter att Naruto och Sasuke kämpade i slutet av dalen

Redigera: Korrigering. Det verkar som om händelsen äger rum strax före kapitel 700 i Manga, men efter att Naruto blir Hokage så närmare 10 år snarare än 3 som jag antog. Men detta är sant endast för Light Novel och inte för Anime. Hittade den översatta tidslinjen på Reddit: En guide till Naruto Light Novels, Naruto Gaiden och The Blank Period. Det verkar som den mest kompletta tidslinjen för Light Novels jag kunde hitta.

I anime är Naruto ännu inte Hokage och det finns flera andra avvikelser. Ingen officiell tidslinje hittills, men händelser verkar vara precis EFTER händelserna i The Last.

Redigera: Bekräftad för Anime också. Händelserna i Sasuke Shinden Avsnitt 484-488 äger rum en tid efter händelserna i filmen: The Last.

Bilder som referens nedan, ordning (LtR- officiell tidslinje, Sasuke Shinden, Gaara Hiden):

Från förra striden tror jag att deras åldrar var 17 år gamla. Förmodligen tar Sasuke Shinden bara 2-3 år efter förra striden, för när vi såg Naruto Movie Last såg deras ansikte nästan ut med Sasuke Shinden, kanske The Last Movie inträffade efter Sasuke Shinden.

1
  • Sasuke hade en annan outfit och frisyr (vilket var något vi aldrig sett förut) i The Last, som bara var två år efter kriget. Så jag skulle säga att minst ett år gick i Sasuke Shinden.

Jag har övervägt dina svar, men jag kunde inte acceptera dem, eftersom de antingen inte stöddes av bevis eller var lite vaga (2-10 år eller närmare 10 år är inte tillräckligt bra). Ledsen för att inte svara tidigare.

Jag hittade dock svaret från anime-avsnitt 489. Här är en bild om du inte känner för att titta på den:

Jag vet att det är från anime, men enligt Animefillerlist anses det vara kanon. Så där går du, jag svarade på min egen fråga (mycket sällan händer det!)

Min första punkt, som är den mest uppenbara, är att Naruto är 17 i slutet av det fjärde shinobikriget. Under avsnitt 491 av anime, medan Shikamaru är på uppdrag säger "Jag är bara 19!" Om man antar att Naruto och Shikamaru är i samma ålder, skulle detta innebära att Naruto också är 19; vilket slutligen skulle betyda att mellan slutet av det fjärde shinobikriget och början av epsioden 484 har två år gått.