Anonim

The Percy Faith Strings - \ "Adios \" - Remastered

Jag började läsa Rurouni Kenshinoch stötte på den här scenen:

Är det möjligt att utföra en sådan ren klippning, eller är detta bara en del anime-fiktion? Om så är fallet, vad heter den här stilen / tropen? (Jag gillar inte särskilt att se det. Det har sin charm.)

Redigera:

Eftersom det verkar som om material verkar spela en stor roll i möjligheten är verktygen som används i den här installationen:

  • En daikon-rädisa
  • En kökskniv i 11 år av Meiji (1878) tillverkad av en legendarisk svärdsmeds son.
2
  • @Maroon Åh trope namnet är ren klippa? Jag antar att jag gissade bra på att döpa det då, var bara en slumpmässig namngivning som jag kom med dig: /.
  • 6 inte alla bär en hel daikon-rädisa på sin person så.

Jag är inte säker på om Skeptics-webbplatsen skulle passa bättre för "är detta möjligt" -delen av frågan, men jag ska ge mitt försök att svara.

Som framgår av min kommentar kallar TV Tropes detta Clean Cut (som det hävdar är ibland relaterat till Absurdt skarpt blad). Med tanke på att deras namn på detta är väldigt "enkelt" (dvs. den här tropen beskriver att man gör mycket rena snitt med blad) jämfört med andra (t.ex. "idiot hår" eller "ahoge") verkar det rimligt att dra slutsatsen att denna trope allmänt kallas "Clean Cut".

Det är inte särskilt tydligt om detta är möjligt i det verkliga livet eller inte - detta beror helt säkert på bladets skärpa, tjockleken på materialet i fråga och det exakta materialet som skärs, bland annat. Enligt min erfarenhet är det till exempel mycket lättare att rent hugga grönsakssegment med rimlig storlek (åtminstone med morötter, lök, rovor, etc. - grönsaker som inte är av lövtyp) än att skära kött på det sättet.

Enligt den nu redigerade frågan: grönsaken här är en daikon, som används i mycket östasiatisk matlagning. Jag måste titta längre för att kontrollera möjligheten att klippa daikon väldigt snyggt i den formen. Med denna specifika grönsak verkar en relativt ren skärning (förutsatt bra teknik) möjlig, enligt videor som den här och den här, men jag är inte riktigt säker.

5
  • Obs: Jag är inte särskilt bekväm med att hänvisa till TV Tropes som en referens för namngivning utan ytterligare bekräftelse från andra webbplatser, men namngivningen är vettigt med tanke på att det också är ett relativt intuitivt namn.
  • 2 Jag är inte säker på att sätta ihop den igen, men kan bekräfta att det är möjligt att få liknande styckningar från morötter. Jag har inte köpt någon daikon här för att kontrollera (även om de växer till monsterstorlek). Heck, du burk hämta detta från kött också - förutsatt att det är fryst först.
  • 1 @ Clockwork-Muse Jag tror inte att han sätter ihop den igen för att hålla ihop, jag tror att han bara placerar dem bredvid varandra för att visa skärningens skärpa.
  • @Cyberson Du lärde fel, i mangan stod det att det inte fanns någon fiberskada. Och att grönsaksbordet läktes igen som om det aldrig klippt.
  • @Dimitrimx Jag försökte inte lära fel bara att det verkade som att han bara satte ihop dem igen.

Nej. De skarpaste bladen som någonsin gjorts består av obsidian och konstgjorda kristaller, eftersom de kan spricka ner till en kant, bara en molekyltjock, även under förstoring behåller de en kant som är skarpare än metall. Ändå är de oförmögna att producera en sådan klippning. Celler fäster vid varandra genom cellytproteiner som kallas celladhesionsmolekyler (CAM), de binder samman celler och binder på molekylär nivå, mycket mindre än någon bladkant.