Anonim

Ogle School - Karriärvägar

I slutet av filmen Pok mon Heroes, en flicka kommer upp, ger Ash ett konstverk och kysser Ash. Med tanke på sammanhanget för nämnda film är det antingen Latias som tar formen av Bianca eller Bianca själv.

Finns det någon officiell eller åtminstone allmän enighet om den här scenen? Finns det några bevis som stöder någon av möjligheterna?

Jag tycker att det är bäst att börja leta efter svaret på metafysisk nivå. Författarnas syfte gjorde den här scenen tvetydig för att lämna osäkerhet i tittarnas sinne och gnista deras fantasi. Denna skillnad tas till och med uttryckligen upp av karaktärerna själva när de reflekterar över scenen när de lämnar. Det verkar som om författarna lyckades uppnå exakt vad de ville.

Nu, allt detta sagt, kan man undersöka hela sammanhanget och hitta några bevis för båda påståenden.

Bevis för att det var Latias

  • Flickan sa ingenting, och självklart kan Latias inte tala. Nu kunde naturligtvis Bianca helt enkelt ha bestämt sig för att hålla tyst, men det verkar besvärligt att om hon skulle göra ett så emotionellt och romantiskt framsteg att hon inte skulle säga någonting. Tänk på dessa små fraser som skulle vara lämpliga (och verkar obekväma utan): Tack., Jag kommer aldrig att glömma dig., Jag älskar dig., etc.

    Hon säger absolut ingenting, troligen för att hon inte kan.

  • Under hela filmen är Latias den som visar intresse för Ash. Det finns faktiskt inga tecken på någon kemi alls mellan Ash och Bianca. Om det är Bianca som kysser honom, kanske gör hon det för att hon i hemlighet gillar Ash, men är rädd för att visa det, men vill inte att han ska gå utan ett tecken på tillgivenhet för att komma ihåg henne? Även det driver det. Med tanke på det absurda att det är Bianca, måste vi logiskt säga att det var Latias.

  • Ash räddade främst Latias som var i den största nöden, och inte riktigt Bianca. Därför har Latias god anledning att vilja tacka Ash, åtminstone mer än Bianca.

Bevis för att det var Bianca

  • Konstverket var Biancas. Om det hade varit Latias som gav det till Ash, hade hon i grunden varit tvungen att ha stulit det från Bianca, som kan ha gjort henne arg; detta verkar vara av karaktär för Latias.

    † Naturligtvis Latias skulle kunna har fått uttryckligt tillstånd från Bianca, men detta visades inte, så för att stödja denna teori måste vi gå in i sfären av ren spekulation.

  • Oavsett vem som äger konstverket måste vi överväga vem gjord den. Bianca är konstnären, eftersom Latias inte kan måla. Varför gjorde hon i första hand ett porträtt av Ash? Även om hon kunde ha gjort det bara för Latias, verkar detta besvärligt. Troligtvis motiverades denna ritning genom Biancas egen goda vilja; men av romantiskt eller kanske bara vänligt intresse återstår att se.

  • Biancas hatt, som under hela filmen var den enda synliga egenskapen som var tillgänglig för att urskilja de två, verkar vara hemma och antyder att eftersom hon inte använder den, får hon inte vara ute, och därmed är flickan vi ser Bianca. Naturligtvis kan vi inte säga detta säkert eftersom flickan inte tar tag i det heller på väg ut. Återigen gjordes detta förmodligen avsiktligt av författarna.

  • Detta är inte riktigt direkt märkbart bevis, men många tycker det är konstigt att det kan finnas en romantisk scen mellan en människa och en Pokémon. Detta förhållande är naturligtvis inte tänkt att utvecklas.

Andra teorier

  • Det var Bianca som försökte få dem att tro att hon var Latias - Vissa spekulerar i att Bianca medvetet inte hade på sig hatten eller pratade för att få Ash att tro att hon var Latias. Det finns liten anledning att stödja detta, förutom att Bianca kanske var generad över att låta honom veta hur hon kände, eller hon ville tacka honom, men tyckte att det skulle vara mer lämpligt om de tyckte att det var Latias som uttryckte tacksamheten.

Finns det ett officiellt uttalande?

Officiella myndigheter har aldrig klargjort detta, och den enda informationen Bulbapedia kan erbjuda är en omformulering av vad vi redan vet:

... I filmens slutsats ser hon att hon avslutar en teckning. Ritningen, som är av Ash och Pikachu, ges till Ash av antingen Bianca, som hade lämnat sin hatt på sitt staffli, eller Latias i form av Bianca: vilket är fallet är föremål för debatt. När Ash fick skissen kyssade flickan honom. Bianca ses igen i krediterna som ritar en annan skiss vid hamnen.

- Bianca (film), Bulbapedia

Finns det en allmän enighet?

Jag tycker att de flesta i allmänhet anser att det är Latias, helt enkelt för att hon visade intresse för Ash under hela filmen. Några omröstningar har genomförts på några forum, inklusive:

  • Var det Bianca eller Latias som kysste Ash i den 5: e filmen? - PokéCommunity-forumen

    • 80,7% säger Latias
    • 19,3% säger Bianca
  • Vem kysste aska: Bianca eller Latias? - Serebii.net-forum

    • 81,82% säger Latias
    • 18,18% säger Bianca

Ingen av omröstningarna är riktigt vetenskapliga, men båda ger en god uppfattning om den allmänna kärnan i saken.

Sammanfattningsvis finns det bevis som stöder båda fallen, och i följd med vad författarna ville kan vi bestämma oss själva. Ibland kan fantasin sätta något på ett sätt som ingen historia någonsin kunde.

2
  • 2 Stora frågor och svar! Bra gjort!
  • "många tycker det är konstigt att det kan finnas en romantisk scen mellan en människa och en Pokémon" Chikorita kysste Ash hela tiden.

Det finns en 50/100 chans att det kan vara Latias och det finns ytterligare 50 att det kan vara Bianca men låt oss bli riktiga här.Ge Bianca någonsin ledtrådar eller retningar mot Ash? Vem var den viktigaste omkring honom mest? Men igen ger Ash viss omsorg mot Bianca genom att rädda henne först när hon blev strängbildad och kanske blev han knuten till henne sedan Latias tog form av henne så att han känner på samma sätt som han gör mot Latias. Till min slutsats tror jag att förläggarna och regissören gjorde det medvetet så att vi kan VÄLJ vem vi ville att det skulle vara.

Hej, vi kan alla vara överens om att det finns 50-50 chans att det är någon av dem, men jag väljer att tro att det var Latias som kysste Ash. Allt detta bevis är mycket övertygande, men glömmer vi inte alla att Bianca åkte till marknaden? Naturligtvis finns det chansen att hon inte hade gått. Så det lämnar fortfarande chansen att det blir heller. Det är sant att Latias flyger över dem efter, men flickan, vem hon än var, lämnade dem långt innan Ash, Misty (som var SUPER avundsjuk) och Brock (som ÄN ÄR mer avundsjuk) återhämtade sig från chocken, Ash gick på båten , och de rusade iväg, Latias hade gott om tid att cirkla tillbaka och säga adjö en sista gång.

Det är verkligen Bianca. Hatten var fortfarande hemma bredvid målningen som hon tog med sig. Hon tog inte hatten och flickan som kysste askan bar ingen hatt. Hon hade en målning så hon kanske vill förvirra Ash och låta honom själv ta reda på att det var Bianca som kysser honom.

Hon agerade alltid som att hon inte gillade honom, men det verkade som att det bara var ett lock eftersom hon tyckte om honom. Latias flög över huvudet ungefär 2 minuter senare och de flög mot staden, så det betyder att Latias hade varit borta i ungefär en halv dag, så hon är inte den som kysste honom.

Det är verkligen Bianca. Hon var förmodligen bara generad över att kyssa honom så hon lämnade hatten för att förvirra Ash

1
  • En annan användare försökte redigera ditt inlägg och säga att Latias flyger för snabbt för att ha varit borta i en halv dag, vilket gör din sista punkt ogiltig. Jag avvisade redigeringen eftersom vi inte tillåter sådana saker, men du kanske vill ta itu med det i ditt svar om det är sant.