Anonim

LÖNEDAG 2! - Gameplay / Walkthrough - Del 2 - Hoxton Breakout!

Vad jag hittade direkt på One Piece wiki är följande:

Gol D. Rogers besättning verkar ha följt poneglyferna hela vägen och räknat ut exakt vad den saknade historien är. På frågan av Nico Robin om Void Century and the Will of the D. svarade Silvers Rayleigh till henne att han skulle berätta för henne historien om hon ville veta.

Whitebeard visste också om sanningen bakom Void Century och Will of D., som Roger berättade för honom innan han dog. Det är okänt om Whitebeard delade denna information med någon av hans besättning.

Gorosei har visat sig ha åtminstone en grundläggande kunskap om förekomsten av det Void Century, enligt deras chockade reaktioner på professor Clovers uttalanden.

Finns det någon annan som vet vad som hände under det ogiltiga århundradet?

Det här är en mycket intressant fråga. Som du säger i ditt svar visste Gol D Roger vad som hände under det ogiltiga århundradet, liksom Whitebeard, som han berättade, klöver och förmodligen några av de andra på O'hara visste åtminstone lite, och det är mycket troligt att Gorosei och kanske några andra på toppen av världsregeringen visste.

Men det är inte särskilt uppenbart vem andra vet. När Rayleigh tillfrågas om han vet sanningen i Void Century, svarar han att de gör det, men är inte klart vem han pratar om. Åtminstone visste han och Roger, men det är möjligt att endast ett fåtal andra officerare gjorde det, och det är också möjligt att hela besättningen visste, vilket betyder Buggy, Shanks, Crocus och en hel massa andra. Jag tycker dock att detta är osannolikt. Roger-piraterna var inte som Strawhats, Buggy och Shanks var två kabinpojkar, så det är troligt att besättningen var ganska stor, och om alla dessa pirater visste sanningen, verkar det troligt att en del av det skulle vara ute nu .

Det verkar inte troligt att Gorosei har berättat för andra, och inte heller Clover, men Whitebeard kunde lätt ha berättat för Marco och några av hans andra betrodda söner vad Roger sa till honom. Rayleigh var villig att berätta för Strawhats, men föredrog att inte göra det, och hade redan varit ganska imponerad av Luffy, jag tvivlar på att han skulle ha sagt hemligheten till någon annan på ett infall, eftersom han föredrog att hålla huvudet nere efter upplösningen av hans besättning.

Sammanfattningsvis är den enda levande människan som vi har bekräftat att vi vet sanningen bakom det ogiltiga århundradet Rayleigh, men det är starkt underförstått att Gorosei vet, det finns en rimlig chans att vissa andra världsregeringsledare, Roger-pirater och Whitebeard-pirater vet, och jag skulle också förvänta mig att Dragon skulle veta åtminstone en del av sanningen, eftersom han leder en mycket kraftfull organisation som helt motsätter sig världsregeringen.

1
  • Tack. Delen om Dragon är vettigt. Det tänkte mig aldrig att Dragon också kan vara en person som visste om det.