Anonim

Yuru Yuri har många referenser till en Magical Girl-serie som Ky ko gör mycket framgångsrik d jin med att presentera en tjej som heter Mirakurun som Chinatsu ser ut.

Jag undrar om Mirakurun faktiskt baseras på någon speciell anime / manga eller bara en generisk hänvisning till Magical Girl-genren.

Jag är ganska säker på att Majokko Mirakurun bara är en parodi på den magiska tjejgenren.

Det finns ofta skämt där Mirakurun agerar mycket atypiskt av en magisk tjej som presenteras i genren:

Mirakurun spränger Rivalrun i fjärran med sin 10T "Mirakurun Super Hammer". Vilket är en trope som vanligtvis ses i shonen anime - en hög kontrast med shoujo-verk.

När det gäller gags som kan referera till show, finns det en om de långa transformationssekvenserna som vi skulle se i många magiska tjejshower som Sailor Moon eller Puella Magi Madoka Magica:

Mirakurun säger också olika linjer i mitten av striden som är mycket typiska för den här typen av shower. Den här är anmärkningsvärt lik Sailor Moon's fras:

Det är möjligt att författaren inspirerades av Sailor Moon eller liknande serier, men gagsna är för generiska för att säga säkert, och jag är av den uppfattningen att det bara är genren i allmänhet