Anonim

I Senaste exil, förlitar sig flygplanet som kallas vanships inte på vingar för att generera hiss. Så har tekniken som skåpbilarna använder för att flyga beskrivits i detalj?

De flytande fartygen in Senaste exil använd något som heter Claudia Unit (se bild).

Dessa enheter använder en blandning av Claudia, den glödande blåmalmen och vatten / alkohol som bränsle. Claudia-enheterna själva är ganska komplicerade apparater och tillhandahålls enbart av The Guild som lånas ut till ingenjörer från olika fraktioner / länder. När krigsfartyg skadas lossnar deras Claudia-enheter och kan flyga tillbaka till guilden, vilket vanligtvis leder till att fartyget faller bort. Dessutom kan guild fjärrkalla Claudia-enheter. Undantaget är Silvius som har en stulen enhet som Guild inte kan komma ihåg.

Ju mindre Vanships använd också Claudia-drivna motorer (kallade "Claudia Engines" för att skilja mellan sådana som används av de större fartygen) som är mycket mindre och enklare än de enheter som Guild kontrollerar. Några av dessa motorer är så avskalade att de behöver extern elektricitet för att "starta" motorn.

På den här bilden av Silvana och Claus och Lavies Vanship kan du se detaljer om Claudia Unit and Engine.

Anthony Kostabi nämner att förbränning av Claudia inuti motorerna / enheterna skapar ett slags fält (jag tror att han använder termen "magnetfält") riktat nedåt för att producera lyft. I avsnitt 13 lär vi oss att Vanship-motorer fungerar genom att cirkulera Claudia nära förångade vid mycket höga tryck genom rör på baksidan av Vanships. Du kan se rörparet på baksidan av Tatianas Vanship:

De Vespas från Last Exile - Fam, The Silver Wing är mindre än Vanships men använder fortfarande Claudia-motorer: