Anonim

\ "SVART GOALIE! \" | IRL FOTBOLL

Det påstods av Tobi under hans kamp med Konan att Izanagi endast kan användas av dem med både DNA från Senju och Uchiha. Vi vet också att detta är hur rinnegan väcks, så varför hände inte detta?

2
  • bara för att klargöra att Izanagi inte behövs för att väcka Rinnegan, jag är inte säker på var du har den informationen ifrån? Det här inlägget kommer också att förklara några missförstånd
  • Har aldrig sagt att det behövs. Sade bara att samma krav var tänkt för båda. Vilket innebar att om du kunde göra izanagi (kräver Senju och Uchiha), så har du uppfyllt kraven för rinnegan (kräver Senju och Uchiha). Men det verkar bero på att han inte hade EMS ännu. Tack för inlägget. Det är det som rensade detta för mig.

Tobi kunde inte väcka Rinnegan trots att han hade både Uchiha och Senju DNA eftersom han saknade ett visst steg i utvecklingen, och det vill säga den eviga Mangekyo Sharingan.

(Jag förklarade något av Obitos fall i ett av mina tidigare svar)

Utvecklingen av Sharingan innebär först att väcka Mangekyo, sedan efter en kombination med en annan familjemedlem Mangekyo, utvecklas den till en Evig mangekyo sharingan, varefter tillsats av Senju DNA till blandningen väcker Rinnegan.

Tobis Sharingan nådde aldrig EMS och så även om han hade kombinerat både Uchiha och Senju DNA kunde han fortfarande inte väcka Rinnegan.

1
  • Detta borde vara svaret. : D

Först trodde man att blandningen av Senju och Uchiha DNA resulterade i Rinnegan men det var senare i serien det klargjordes att det inte nödvändigtvis är DNA för båda som behövs utan chakran från Sage of the Six Paths som väcker Rinnegan.

Detta gjordes genom att Madara kombinerade chakrat av Sage's Sons Indra och Ashura som hade blivit reinkarnerade till sig själv respektive Hashirama. Naturligtvis var de enda som väckte Rinnegan (bortsett från Sage) Madara och Sasuke (som fick sin Six Paths Chakra direkt från Sage) som båda var Uchiha med den eviga Mangekyou Sharingan så det är inte känt om Sharingan eller någon av dess starkare former krävs för processen.

I fyllnadsepisoderna som visar Sages Past väckte han Rinnegan direkt efter att ha låst upp Mangekyou-scenen [Det fanns inga andra Uchiha-ögon att stjäla då] men eftersom det är fyllmedel kan det förmodligen inte betraktas som kanon.

Tobi kan ha fått några av Hashiramas celler implanterade genom hans vita protes sida som sannolikt innehöll en del av Ashuras Chakra men han saknade Indras Half of the Sages Chakra.

Dessutom tog det Madara årtionden för hans EMS och ögat som han offrade för Izanagi att förvandlas till Rinnegan så Tobi kanske inte skulle ha haft tid även om han på något sätt hade Indras Chakra.

12
  • Du har en bra poäng med det faktum att Madara inte väckte sin Rinnegan omedelbart utan snarare efter en lång tid. Så det kan vara möjligt att utvecklingsprocessen tar längre tid än vanligt (eller kanske Madaras nära dödsfall inte var ett optimalt villkor för Rinnegan).
  • Men med Kabuto & Orochimarus hypotes (som var hur Edo tenei madara återupplivades med Rinnegan).En kombination av den starkaste uchiha och senju Dna väcker Rinnegan. Jag är ganska säker på att det starkaste Uchiha-DNA är den eviga Mangekyo Sharingan, som för de starkaste av Senju har jag ingen aning om det. Det förklarar också ganska varför zetsu inte kunde replikera att väcka Rinnegan tills Madara, eftersom Madara var den första som väckte EMS och därmed RInnegan efter att han kombinerat med Hasiramas-celler
  • @Rumpelstiltskin Tyvärr har du fel när Senju och Uchiha DNA är det som väcker Rinnegan. Som jag påpekade i mitt inlägg spelar det ingen roll hur mycket du har, utan det som är viktigt är att du har Chakra av Indra och Asura - sönerna till Sage of the Six Paths - för att reproducera Sages Chakra. Kabuto och Orochimaru visste inte att sönerna upprepade gånger reinkarnerade och därmed var deras teori bristfällig.
  • @Rumpelstiltskin Detta sägs också på wiki: The Rinnegan can typically be awakened by gaining Hagoromo's chakra either by reproducing it from combining the chakra of Hagoromo's sons, Indra and Asura,[7] or by directly receiving chakra from Hagoromo himself. Och i scenen talar Kabuto om hans och Orochimarus teori Madara avvisar det genom att säga att Rinnegan var en makt som Kabuto inte skapade. Madara hade sin Rinnegan för att han hade den vid tiden för sin död och därmed "lagrades" den hos hans själ. Edo Rinnegan försvann vid uppståndelsen sedan ögonen togs bort senare.
  • För det första är Indra och Ashura förfäderna till Senju- och uchiha-klanen, och därför kombinerar chakrat av deras direkta ättlingar (även om de inte är lika potenta) kommer fortfarande att ge dig lite av Hagoromos Chakra. Ta till exempel Izanagi, minns Danzo? han kunde använda izanagi i 1 minut, vilket är mycket mer än en vanlig Sharingan kan utföra. Läs vad Wiki säger om hur izanagi kan fås att hålla längre, det står "att återskapa hagoromos chakra genom att kombinera det genetiska materialet hos hans andra ättlingar". Till och med Obito kunde använda Izanagi i nästan 10 minuter på grund av det.

Tekniskt sett kräver Izanagi inte både DNA för aktivering som nämnts här utan för att behålla det under lång tid är både DNA nödvändigt.

Enligt mig har Obito inget direkt intag av Hashiramas DNA. Allt han kan göra är att bära Black Zetsu som inte leder till blandning av DNA.

Izanagi kräver inte Uchiha och Senju DNA. Så länge du har delning kan du använda Izanagi om du vet hur du aktiverar det.

1
  • Vänligen inkludera relevanta källor / referenser. Ange specifika anime-avsnitt och mangakapitel om det behövs.