Anonim

Frozen 2013 - För första gången i Forever Song

Häxadrottningen berättade lite för Asta och hans vänner om älvens historia i Black Clover avsnitt 65. Hon uppgav att älvorna hade stora magiska förmågor och var så starka att många av dem var hennes lika när det gäller magisk styrka (och hon är väldigt stolt; för henne att erkänna att det säger mycket.)

Vad som verkligen förvirrar mig du är när hon förklarade att elvens ledare var den tidigare hjälpen för de anti-magiska vapen som Asta för närvarande använder, vilket därefter sprängde Astas sinne och mitt också!

Hur är det möjligt om personer med Magic inte kan använda dem? Vi vet att den enda anledningen till att Asta kan använda dessa svärd är att han föddes utan magi och därmed svärdet inte försvagar honom. Emellertid hade elvernas ledare starka magiska krafter och ändå kunde han fortfarande använda antimagiska vapen. Till och med trollkungen erkände att endast människor utan magi kunde använda dessa vapen. Finns det några exceptionella regler för hur anti-magiska vapen fungerar?

10
  • Hon säger att de är resterna av vapen som Elf-ledaren använde, och i flashbacken såg de väldigt annorlunda ut än Astas (mycket blankare). Det är möjligt att de inte var anti-magiska då, eller att de arbetade annorlunda.
  • Ja men då kunde de ha blivit gamla och slöa utseendet @ConMan Jag antar att det är en möjlighet du
  • Kanske genom en förbannelsesteknik.
  • Jag känner att det här är den typ av fråga där svaret potentiellt är "Vänta tills de förklarar det i showen / manga själv".
  • Jag måste hålla med ConMan, det här är något vi måste vänta på den officiella förklaringen, vi skulle bara spekulera. Under den längsta tiden antog jag att någon form av Kamijou Touma-sak pågick med Asta.

Från den senaste mangan har allt detta besvarats.

Tre svärd har redan den förmåga vi ser idag med undantag av antimagi. Det är Demon Slayer-svärdet som redan hade förmågan att skära och avböja magi när Licht var ägare till denna grimoire. (Detta var anledningen till att Licht kunde ta bort stormen där prinsessan Tetia fastnade.) På samma sätt hade Demon dweller-svärdet redan förmågan att absorbera omgivande människor och ägarens magiska trollformler och släppa det som flygande snedstreck och att glöda efter det absorberade viss mängd magi och Demon-förstörarens svärd annat än att kunna skära magi och trollformler. Den hade också redan förmågan att absorbera och ta bort effekten av trollformler.

Så alla med magi skulle ha kunnat använda dem. Det var därför de var närvarande i en fyrbladig grimoire på grund av dess enorma styrka och även innan denna grimoire blev fembladig grimoire var dessa svärd glänsande. Det är efter att grimoire blev en fembladig grimoire och inrymde en demon att de blev mörka och skuggiga och kunde absorbera antimagi från den grimoire där demonen bor.

Kanske skulle de kunna använda magi som svävar svärd men "levitation / gravitation magi" inte "fysiskt kontakt" svärd, eller åtminstone dränerar mana långsammare.

det skulle normalt vara omöjligt om inte:

  1. Hjälpredaren fick slut på mana.
  2. wielder har en enorm mängd mana.
  3. vildare koncentrerar hela det mana bort från svärdet.
1
  • Att springa ut ur Mana är skadligt för en trollkarl (i det svarta klöveruniverset) det orsakar utmattning vilket skulle göra det omöjligt att lyfta de två tunga svärden och i extrema fall medvetslöshet.