Anonim

MAPORINO! Tillkännagivande 2018

Så nära jag kan berätta verkar händelserna med "Boku no Hero Academia" börja någon gång runt 2174. Jag baserar denna uppskattning på att mangan har börjat 2014 och den nuvarande All Might är den åttonde hjälten (och tar en antagna genomsnittet på 20 år per generation mellan överföring av sin kraft).

Finns det ett definitivt svar på detta? Om inte, finns det kanonfakta, observerade trender eller till och med fläktbaserade antaganden som åtminstone kan väga motsatsen (vare sig tidigare eller senare än 2174)?

1
  • Det verkar inte finnas ett defnitivt svar. Men när det gäller fläktteorier kom Google med detta och detta.

Först och främst finns det året då det glödande barnet föddes. Det finns inget sätt att veta vilket år det var, men eftersom tekniken inte är så mycket mer avancerad än vår, och vi får höra att den stoppades av utseendet på konstigheter, kan vi säkert anta att det var i början av till- mitten av 2000-talet. Sedan finns det faktum att vi ser snö i Japan, ett land nära ekvatorn som drabbas av varmare vindar från havet. Eftersom hanteringen av konstigheter slet världens fokus bort från andra frågor som klimatförändringar, tror jag att vi definitivt borde anta att världen hade tid att hantera mänsklighetens massiva koldioxidavtryck, något som, med tanke på vår nuvarande situation, sannolikt skulle ta ett tjugotal eller så år att ordentligt hantera. Ja, jag vet att det finns den fruktansvärda skräpstranden som All Might fick Izuku att städa upp, men skräp och växthusgaser är två olika saker, och med tanke på den aktuella situationen i verkligheten tror jag att det är säkert att säga vilken som världen prioriterade. Dessutom kunde mycket av det lätt ha varit flytande i havet i årtionden. Sammantaget tror jag att det glödande barnet föddes omkring 2050.

Sedan finns det den första motreaktionen och utseendet på All for One. Det tog sannolikt världen mellan fem och tio år att helt reagera på det ursprungliga utseendet på quirks, och All for One dök upp ganska tidigt, så vi ska säga att All for One dök upp ungefär tio år efter det glödande barnet, omkring 2060.

Nu hur länge quirk samhället har funnits. Läkaren säger specifikt att Izuku är en del av den fjärde generationen. I den utvecklade världen tenderar föräldrar att ha barn nära medelåldern, så jag tror att det säkert kan antas att varje generation är cirka trettio till fyrtio år (vi kommer att runda det i genomsnitt trettiofem). Om Izuku föddes tidigt i sin generation kan vi antagligen säga att han föddes omkring 110 år efter fiaskot med All for One och hans bror, vilket gjorde oss omkring 2170 när han föddes. Detta kontrollerar att All for One har varit vid makten i över hundra år.

Nu, en anledning till att du kanske tror att den inte kolla in är det faktum att Izuku är den nionde innehavaren av One for All, något som vi tidigare sa visade sig omkring 2060. Det finns de som drar ett mönster från det faktum att Toshinori och Izuku båda fick en för alla vid femton års ålder och sade att detta antagligen gick för alla. De är emellertid speciella fall på grund av att de båda är konstiga barn i ett supermakt samhälle som ville gå på gymnasiet för hjältar - något som krävde en karaktär. De flesta bärare var sannolikt vuxna när de fick det, på grund av erfarenhet som en hjälte och med egenskapen hade de redan en bra blandning med något så kraftfullt. De fick sannolikt den vid en senare ålder, vilket förkortade tiden de hade att använda den. Framför allt har All for One's bror antagligen inte hållit på det så länge, eftersom han tidigt visste att han skulle behöva skicka vidare till kommande generationer. Eftersom All Might antagligen hade haft särprägen i cirka femton år innan Izuku föddes, och den första användaren förmodligen höll på den i tio till femton år, sätter detta den genomsnittliga tiden för att hålla sedern på femton år för de andra, även om vissa kanske har överlämnat det i förtid på grund av skador eller förväntat mig att göra något som skulle få dem dödade, så jag tror att det är säkert att anta att den median retentionstiden för One for All var cirka tjugo år.

Så med allt detta, förutom att Izuku var fjorton i början, femton vid den aktuella punkten i anime och sexton vid den aktuella punkten i mangan, tror jag att My Hero Academia äger rum precis runt sekelskiftet på 23-talet.

1
  • Japan är inte särskilt nära ekvatorn (det är ~ 31 ° N till ~ 45 ° N latitud), och snö är rimligt normalt där (jag tillbringade 4 år i Tokyo), men resten av ditt resonemang är sund. Ditt resulterande år 2170 är ungefär som min uppskattade år 2174, vilket lugnar mina egna gissningar, eftersom du tog en annan väg för att komma fram till det (jag gillar särskilt att observationen om All For Ones regeringstid är> 100 år).

Om inte kanon någonsin ger oss ett exakt år, är det omöjligt att säga säkert. Tematiskt händer dock berättelsen 20 minuter in i framtiden

Teknik och kultur är nästan identisk med idag, bortsett från att det finns människor med supermakter och har varit i generationer. Problemen som karaktärens ansikte och samhället som helhet står inför skiljer sig inte så mycket från de problem vi möter i verkliga livet (förutom uppringt till 11 på grund av närvaron av Quirks, och det faktum att detta är ett handlingsarbete av fiktion).

Kan inte skriva en kommentar eftersom det här är ett nytt konto och jag kan inte tycka skriva ett om jag inte har 50 rykte men jag tror att det är in i en anständig framtid. Från vad jag har sett (som är midsäsong 2) är jag inte helt säker och jag kom hit för att ta reda på det men jag tror faktiskt inte att det bara är 20 minuter in i framtiden. Jag kom främst hit på grund av ett citat som säger att det förutses att människor skulle ha varit mycket mer avancerade om inte för utvecklingen av konstigheter som saktar ner allt och hur vi skulle ha förväntats ha haft rymdkryssningar nu så jag förväntar mig det är omkring år 2100.