Anonim

Hur Jared Leto blev sönder för Morbius

Det rapporterades nyligen att Matsuki Miyu, en röstskådespelerska, har gått bort, kanske från lunginflammation eller relaterade komplikationer (RIP). Hon röstakterade nyckelpersoner i ännu-ofullständiga shower, inklusive åtminstone Prisma Illya (Safir).

Det här kan verkligen inte vara första gången detta händer. Vad görs vanligtvis när en röstskådespelare för en pågående serie (pågår antingen i betydelsen av en kontinuerlig sändning som En bit eller en show med framtida schemalagda säsonger som [just nu] Prisma Illya) går bort?

(Jag ser tre huvudalternativ - sätt in en ny röstskådespelare för karaktären; skriv karaktären ur showen eller, i värsta fall, avbryta showen helt. Men alla tre alternativen är ofullkomliga. Historiskt, vad har gjorts i dessa situationer?)

3
  • ; _; Cthuko, Anna, Harumi, Sapphire, Hisui; _;
  • @Krazer: Du glömde Isumi. :(
  • @Makoto och Lailah från ToZ.

En liknande sak hände med Tomoko Kawakami, som uttryckte Soi Fong medan Bleach fortfarande sändes. Medan hon gick på paus på grund av äggstockscancer ersattes hon av Houko Kuwashima. När nyheten om hennes död bröt ut, antog Kuwashima rollen till slutet av serien.

Det är en sorglig dag när en seiyuu passerar, men den allmänna trenden har ofta varit att hålla produktionen igång. Tecken skrivs sällan ur anime om de är baserade på ett befintligt media (Bleach, One Piece, etc), så allt som skulle innebära att karaktären inte dyker upp under kritiska, kanoniska delar av innehållet är inte genomförbart.

De enda gångerna jag har hört talas om serier inställt är när en större spelare, som mangaka, går bort. Detta gjordes i fallet med Kaze no Stigma, eftersom Takahiro Yamato hade gått bort och lämnade serien ofullständig.

Jag skulle ganska mycket säga att de bara hittar någon annan som fyller rollen. Ett anständigt antal röstskådespelare prövar för en roll, men naturligtvis får bara en del. Om något så olyckligt händer kan produktionsföretagen, utan stora svårigheter, hitta någon annan som fyller platsen.

Det är lite hjärtlöst att säga att ja, vår favorit seiyuu är utbytbar, men tyvärr är det så som affärer fungerar.

Anime-produktionsföretag ändrar vanligtvis inte hur de gör en berättelse eller avbryter en serie på grund av något liknande. När en röstskådespelare går bort kan en animestudio redan ha nästa 2, 3 eller så avsnitt redan animerade i någon form, och ännu mer med ett skriftligt manus; att gå tillbaka och ändra alla dessa teckningar / animationer för att skriva ut en karaktär är tidskrävande och dyrt. Uppriktigt sagt måste det vara någon som är mycket viktigare för showens produktion att dö för att företagen ska börja även överväga dessa alternativ.