Anonim

Bruno Mars - Grenade [Officiell video]

En av reglerna i dödsnotatet säger att om någon gör shinigami-ögonen kommer de att ha utmärkt syn oavsett deras tidigare vision.

Regeln i fråga, (listad under Death Note Wiki som "Hur man använder: XXI"):

"De med dödsgudens ögonkraft kommer att ha en syn på över 3,6 i människans mätning, oavsett deras ursprungliga syn."

Kunde Light eller någon av de andra karaktärerna i serien ha botat en blind person med denna regel? Det verkar vara ett lysande sätt att undvika misstankar och få en sann allierad att bota en blind person i utbyte mot hälften av sitt liv och missbruka sin tacksamhet för att få dem att döda människor åt dig, och vem kommer att misstänka en blind man?

Från ordalydelsen i dödsnotens regler och hur "Shinigamis ögon" förklaras i anime verkar detta scenario troligt.

Men som jag har sagt många gånger i sådana frågor är detta meningslöst spekulation eftersom båda scenarierna är rimliga och DN: s regler lämnar utrymme för spekulation. Så förutom att bara säga att det här scenariot är möjligt och säga att några av våra bättre fanfic-författare tar upp detta som en möjlig plotpunkt Idk vad mer att lägga till.

Men för att lägga till "misstanken" om ett blindt scenario. Det finns många sätt att detta skulle vara en dålig idé.

  • Plötsligt botas en blind person. Publicitet, DN-användare exponeras. Någon annan kanske har sett dem tillsammans
  • Det är inte så lätt att dölja att du inte är blind. Massor av ofrivilliga handlingar, som att undvika, flytta händer osv. Ger bort det faktum att du inte är blind. Det skulle vara mycket tuffare för en blind person som har läkt att dölja dessa tecken.

Så på ytan kan det verka en bra idé, men det har sina egna fallgropar, fördelar och nackdelar precis som en annan. Även den blinda personen kommer att förlora synen i det ögonblick han avstår från att äga DN. Jag skulle vilja tro att KIRA kommer att döda för att få tillbaka anteckningsboken.