Anonim

Vanliga frågor om Austin Silver | Vår nya Tesla, Forex Trading, ASFX System, Funding Traders, & MER!

Händde det någonsin tidigare när självpublicerade mangor anpassades till en anime utan att manga publicerades av företag?

5
  • "Kan" Naturligtvis kan det. Om någon med tillräckligt med pengar skulle vara galen nog att sponsra produktionen. Men det skulle vara extremt riskabelt. Det skulle vara billigare och säkrare att publicera mangan (eller romanen om den skriver).
  • Pengar är involverade i nästan varje steg. Visst, att vara självpublicerad och kunna få en anime skulle vara fenomenalt, men det kräver en överdriven mängd resurser.
  • @Makoto jämfört med självpublicerad eller publicerad (av företag) manga varför är det svårt för en självpublicerad manga att få en anime-anpassning?
  • Egentligen finns det många självpublicerade manga (doujinshi) som anpassats till anime, men de flesta av dem är OVA / ONA som inte streamas på TV: n, bara i form av VOD / CD / DVD / BD. Som sagt, anledningen är popularitet och pengar. De flesta av dem är redan populära, och det kan vara värt att producera en anime-anpassning. För resten kan det dock skada deras ekonomiska.
  • Anime Planet har baserad på-doujinshi-tagg även om listan förmodligen inte är komplett

Det finns några anime-anpassningar av doujins och Artist CGs, som Z-Tons "A Beautiful Greed" och Maron Marons "Yareruko! Densha Ecchi", båda är NSFW. Även den korta anime "Getsuyoubi no Tawawa" baserades på illustrationer som Himura Kiseki postade på pixiv som senare släpptes som samlingar på Comiket, så det här är också en doujin. Det är de enda som kommer att tänka på just nu men jag är ganska säker på att det borde finnas några fler. Det händer dock inte så ofta, det är mer ett undantag från normen.

2
  • 1 Haibane Renmei baserades förmodligen på en doujin som regissören skrev också, tror jag, men jag är osäker på detaljerna.
  • 1 @Maroon: Det låter korrekt. Jag minns att jag såg doujinshi för Haibane of Old Home år innan anime för det kom ut. Men igen, det är inte ett tecken på att Yoshitomi ABe gör allt själv. han väldigt troligt hade en förläggare bakom sina ansträngningar.