Anonim

20 fakta om Belgien som du förmodligen inte visste !!!

När Yotsuha i början av Kimi no na wa ber Mitsuha att sälja de skull de gjorde på festivalen och annonsera det för Shrine Maiden sake och använda pengarna för att åka till Tokyo, vägrar Mitsuha att säga att det bryter mot spritskattelagen (eller det är vad undertexterna sa).

Vad är lagen om spritskatt exakt och hur bryter de den?

Den specifika lag som Mitsuha nämner kallas (shuzeihou) på japanska. Justitiedepartementet har för närvarande inte en översatt version av denna lag (möjligen för att de inte har gjort översättningar redan 1953), men om den gjorde det, skulle den finnas här.

I en artikel (på japanska) om denna specifika scen frågas en advokat (NISHIGUCHI Ryuuji) om lagligheten med att sälja kuchikamizake. Jag har översatt en del av artikeln:

Enligt Nishiguchi:

"Drycker med en alkoholhalt på mer än 1% ABV anses" alkoholhaltiga ".

"För att producera alkoholhaltiga drycker måste man skaffa en licens från direktören för det skattekontor inom vars jurisdiktion produktionsanläggningen faller. Att producera alkoholhaltiga drycker utan licens är ett brott mot lagen om spritskatt.

"Artikel 54, punkt 1 i spritskattelagen säger: 'Varje person som producerar en alkoholhaltig dryck, jäststarter eller jäsning av mäss är föremål för fängelse med nödvändigt arbete i högst tio år, eller böter på högst 1 000 000 yen'.

"Om man skulle producera kuchikamizake med ett etanolinnehåll på mer än 1% är det möjligt att man skulle bli föremål för straffrättsliga påföljder. "

Det verkar som att du kan producera vad som helst med en alkoholhalt på 1% eller mindre utan att gå illa med spritskattelagen. Men vissa människor producerar umeshu [plommonvin] i sina hem. Skulle de inte anses ha producerat en alkoholhaltig dryck?

"Det finns undantag.

"Om du gör hemlagad umeshu genom att lägga till ume [Japansk plommon] till shochu, du anses verkligen ha "blandat" den alkoholhaltiga drycken med andra ämnen och har "producerat" en ny alkoholhaltig dryck.

"Konsumenter som förbereder dessa drycker för sin egen personliga konsumtion anses dock inte ha" producerat "drycken i enlighet med lagen om spritskatt (artikel 7; artikel 43, 11).

"Som sagt, produktionen av kuchikamizake genom att jäsa ris inte skulle skyddas enligt detta undantag. "

1
  • Det vore ingenting värt att artikeln du länkar specifikt talar om lagenligheten av helgedomens skull (kuchikamizake) tillverkad i Kimi no na wa.

Jag tror att spritskattelagen handlar mer om import så det kan vara lite av ämnet eller kanske en undertextsvaghet. Men i Japan och även i många andra länder är det strängt förbjudet att tillverka och sälja alkoholer som överstiger en viss grad. Dessutom hålls alkoholmarknaden starkt under statlig kontroll. Då är det möjligt att deras hemlagade skulls alkoholgrad överskrider den gräns som fastställs i lagen.

Här hittar du ett dekret om den japanska spritskattelagen.

Hoppas det hjälpte.

Tänk på att Mitsuha är en 17-åring från en liten lantlig by som aldrig har haft jobb, såvida du inte räknar med att vara en miko. Hennes liv har varit ganska skyddat, och jag tvivlar mycket på att hon känner till detaljerna i spritskattelagen.

Hon är uppenbarligen mycket generad av Yotsuhas förslag, och jag tror att hon förmodligen bara sa det för att få Yotsuha att hålla käften om det. Och för att det är naturligtvis roligt.