Anonim

Låt oss spela! Full Metal Alchemist 2 (42) FÖR ELMA !!

Hur kan Alphonse Elric (och alla andra själar fästa på föremål) se? Innehåller spoilers

Alphonse-själen fästes på en rustning men hans verkliga kropp förblir fortfarande i tomrummet. Så hur kan han se igenom rustningen? Och kolliderar detta inte med hans verkliga kroppsvision. Alla hans andra känslor som känsla, smak tas bort. Och han har också oförmågan att sova. Så varför förblir hans vision?

1
  • Kanske är det en anda som är knuten. Traditionellt har andar inte en fysisk kropp, kan därför inte känna, lukta, smaka eller bli trötta, men kan se.

Det finns lite spekulationer här, eftersom det inte finns någon uppenbar förklaring i universum eller Guds ord som fullt ut visar orsaken till detta.

Du kanske vill titta på svaret på varför en själ bunden till en rustning kan röra sig, för förklaringen här är ganska lik. I grund och botten att hålla sig i linje med seriens representation av ögon som fönster mot själen (en vanlig trope), i princip: Sikt hanteras inte nödvändigtvis biologiskt.

Så här fungerar det i princip: Om en genomsnittlig person tappar synen (som händer i serien) kan han inte se, för det finns ingen synkanal kopplad till hans själ (för båda ögonen). Emellertid har Alphonse, Barry och de andra själsbundna rustningarna denna synkanal, precis som det finns möjlighet för dem att flytta sina stålfingrar (med naturligtvis kanalen i motsatt riktning).

Anledningen till att det han ser inte kolliderar med det hans kropp ser är att hans kropp inte överför synen till en själ. Det har inget medvetet sinne att ansluta till synen. När det gäller hans sömn, eftersom han inte har några biologiska mekanismer, behöver de inte vila, men hans medvetna sinne förblir fortfarande aktivt eftersom det är fäst på hans själ (föreställ dig hur vi drömmer).

Du tänker antagligen, "Åh, hurr hurr, mister smart, det finns fortfarande inget fysiskt organ för att överföra syndata!" Och du skulle ha helt rätt! Det finns ingenting som antyder att det finns en fysisk enhet som kan överföra visuella data från den verkliga världen till rustningstätningenmedan det finns en fysisk enhet som kan flytta sina lemmar. Det är inte ens känt att endast rustning med hjälmar kan se; faktiskt, när Barry reduceras till en enda rustning, verkar han kunna se sin kropp stå över sig.

Så för att uttrycka det enkelt är ditt svar: Alphonse och andra själsbundna rustningar ser för det är nödvändigt för historien. Vi kan löst förklara det, som jag gjorde ovan, men det finns fortfarande ingen legitim, solid anledning till varför detta borde vara möjligt.

2
  • 1 Det kan vara värt att notera att Ed fortfarande lyckas bli attackerad av en av Slasher-bröderna efter att hjälmen har tagits bort (antyder antagligen att broren fortfarande kan se).
  • du kanske nästan kan kalla det en förekomst av krafter eftersom handlingen kräver tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/NewPowersAsThePlotDemands

Att försöka ta hänsyn till hur själen fungerar i fysik är en mycket svår sak att göra eftersom det för närvarande inte finns något sätt att bekräfta eller värna sin existens av vikt, det finns en tro att alla sinnen ansluter till själen.

När vi rör, smakar, luktar, hör eller ser översätter vårt sinne detta så att vår själ kan förstå det,

  • för beröring och smak behöver vi nerver för att samla in informationen, eftersom Al inte har några nerver kan han inte använda dessa, han kan dock känna att hans själ repas bara när någon kliar sig på blodförseglingen

  • för lukt behöver vi en näsa, eftersom Al inte har någon näsa kan han inte lukta

  • för att höra och se, kan själen förstå vad den hör / ser men den kan känna igen varför Al inte kan komma ihåg nyckelkonst i sitt minne

allt detta är dock bara spekulationer och kommer att förändras baserat på tro, som sagt, att försöka faktorera hur själen fungerar i fysik är mycket svårt.

När det gäller vad du nämnde om Als vision att inte kollidera med hans verkliga kroppsvision, kan porten endast nås via speciella metoder, kom ihåg först Ed och Al trodde att Al's kropp var förlorad men började sedan tro att hans kropp fortfarande kan vara på eller i porten, kan det vara så att när Al kropp och själ separerades så var också sambandet mellan dem och därmed inte tillåtet att berätta om hans kropp fortfarande existerade eller inte, detta skulle också förklara varför Barry blev förvånad över att se hans kropp .