Anonim

NOVA 5T

Jag tror att jag kommer att plocka upp en inkonsekvens i handlingen här.

Sedan det första kapitlet kan du se Naruto använda vad som verkar vara plast-googlar, hans kläder är gjorda av verkar vara syntetfiberkläder. Du kan se att byn har videoband (som också föreslår kunskap om el) och radio. De känner till förbränningsmotorn och går efter uppdraget att skydda brodesignern, där de föredrar att inte använda motorn eftersom den ger buller.

Men senare, eller mer som i hela handlingen, verkar det finnas fall där denna teknik kan användas, som att skicka meddelanden mellan byar / medlemmar, eller sätta upp vaksamhet, men inte används.

Varför är det så?

4
  • tekniska inkonsekvenser är nästan lika med alla mangor. också några saker läggs till av anime-teamet för att göra mer autentiska som inte finns i manga.
  • Det är över 9000.
  • @ Sp0T det är en grov generalisering
  • Hayenn svar är ganska mycket definitivt, men jag skulle säga Naruto faller inom kategorin schizo tech. Den plockar upp och använder modern / avancerad teknik som till synes slumpmässigt eller undviker dem helt enkelt för handlingen (som intervjun i Hayennss svar indikerar, militära tekniker undviks så att Ninjas fortfarande var relevanta) och blandar det med äldre tekniker.

Här är ett utdrag av Kishimotos intervju

Konohagakure no Sato Vapen och fordon bör inte dras.

S: Nåväl, vi når det sista nyckelordet. Huvudetappen av "Naruto", "Konohagakure no Sato". För dig, vilken bild har du av den här platsen? Var det till exempel modellerat av landskapet runt dina föräldrars hem i Okayama?

Masashi Kishimoto: Det stämmer. För att vara ärlig tänkte jag inte mycket på det här och fick mycket på min inspiration där. Kanske var det omedvetet modellerat av Okayamas landskap.

S: Vilken tidsperiod har du angett? Om det var i det avlägsna förflutet, så skulle covenience-butiker inte vara där ...

Masashi Kishimoto: Det är egentligen inte annorlunda än för närvarande. Men kanske lite tidigare, kanske?

A: Vilken typ av plats är det? Är det Japan? Om ja, vilken prefektur ...?

Masashi Kishimoto: Det är en helt original plats. Jag ställde det inte någonstans. En plats inuti mitt eget huvud ... Om något liknar klimatet och topografin det runt Kyoto. Eftersom jag aldrig har varit i Kyoto är det min egen bild av det. (skratt)

S: Vilket material använde du för det?

Masashi Kishimoto: Jag gillar japansk kultur och sedan jag studerade den använde jag mycket material från det. Vapen och vikbara fläktar ... Jag tittar ofta på trädgårdar i japansk stil och tittar på Kabuki.

S: Har du några regler om vad som definitivt inte får ritas i "Naruto" -världen?

Masashi Kishimoto: För det första är projektilvapen som vapen inte tillåtna. (Det enda undantaget är Inari's pistol.) Vapen passar inte för ninja. Krut används i anime, men jag tycker inte att det borde finnas där. Och fordon som flygplan är inte tillåtna. Jag försöker begränsa teknik som kan användas för krig ... Till exempel, om missiler fanns i det, skulle det vara slutet. (skrattar)

A: Tja, tack så mycket för allt idag.

Masashi Kishimoto: Tack så mycket!

Och från Shonen Jump

Shonen Jump: Ditt arbete verkar ha ett science fiction-inflytande. Ungefär talat vad är tekniknivån i Narutos värld?

Masashi Kishimoto: Egentligen skiljer sig Narutos värld inte väldigt mycket från vår nuvarande tid. TV, kylskåp och luftkonditionering finns i världen. De enda undantagen är vapen och sprängämnen, som jag bestämde mig för i en mycket tidigare era. Det är därför du inte ser skjutvapen.

3
  • 1 Så, allt som skulle utgöra en militär fördel gentemot fienden är begränsat, noterade.
  • Det enda undantaget är den femte filmen, när plötsligt ninjor från himmelens land flyger över konoha och skjuter från sina kunai-kanoner.
  • 2 For example, if missiles were in it, it'd be the end., ja, en av Nagatos väg, cyborg, använder missiler under invasionen av Konoha.

Med tanke på att de har walkie talkies och film och tekniken för att bygga relativt moderna broar, liksom de verktyg som Orichimaru använder, skulle jag hävda att de har en tekniknivå som motsvarar de tidiga 1900-talet ungefär före rymdloppet.

För att skicka meddelanden mellan byar kommer de att behöva en satellit för kommunikation, men denna tekniknivå finns inte i deras värld. Från hur mycket jag har läst och sett Naruto finns deras teknik någonstans runt 1940-talet i vår värld. Kortdistansradioenheter, grundförbränningsmotor, men inte så avancerad.

Det beror på att det finns en skillnad i deras värld och vår. I vår värld när krig (första och andra världskriget) inträffade koncentrerade vi oss på att utveckla vetenskap och teknik, medan de utvecklade ninjaman och ninjutsu för kriget.

Jag tror att Naruto-serien spelas i en postapokalyptisk värld där kärnvapen och inflytandet från ett återskapat Sovjetunion förstörde världens ekonomi och ledde till andra världskriget. Därför ser Hidden Hidden ut som en förstörd version av en amerikansk stad (faktiskt är det allt som återstår av New York).

1
  • 2 Har du några trovärdiga källor som stöder detta antagande? Faktabaserade svar föredras här istället för fläktbaserade teorier

Jag känner att vi inte kan bedöma det utifrån våra standarder. De är ett helt annat universum med olika behov och kunskap. Något vi tycker är nödvändigt i vår värld kanske de inte behöver. Saker som broar och transport kan vara nödvändiga, men saker som telefoner kanske inte om det finns andra sätt att kommunicera (tränade fåglar eller använda olika typer av förmågor som inte finns i vår värld.) Vi gör inte heller Jag ser verkligen vardagen för normala civila, mest ninjor som handlar om tradition och arv, så vad de har i sina hus kanske inte är vad vanliga människor har.