Anonim

REAKTERAR IGN: s TOPP 10 BÄSTA ANIMALISTA | Cowboy Bebop, Hunter x Hunter och FMA | Varför FLCL lol

Varför attackerar änglar jorden? Vad är det med "Adam" i källaren? Och varför är de tre datorerna uppkallade efter de tre vise männen?

Jag älskar historien för karaktärerna och mecha-striderna, men all symbolik går över mitt huvud. Vad handlar det om?

2
  • Denna del av Evangelions slut verkar lägga allt ut. youtu.be/hJVtY4s344o?t=19m1s
  • Den EoE-länken är trasig.

Varför attackerar änglar jorden?

Det kan vara en omslagshistoria att de attackerar jorden, men i verkligheten "föddes" de på jorden från Adam. Både Adam och Lilith var "förfäder till livet" som hamnade på samma planet (jorden). Den ursprungliga rasen som skapade dem hade tänkt att de alla skulle landa på olika planeter men Lilith som landade på jorden var ett misstag (det klassificerade informationsdokumentet säger att Lilith "kraschade" och därmed skapade månen). Adam skapade änglarna, medan Lilith skapade allt liv som finns på jorden, inklusive mänskligheten. Anledningen till att änglarna inte bodde på planeten var att Lance of Longinus, någon typ av felsäker enhet, inaktiverade Adam, och så hittades Adam i Antarktis:

Den exakta anledningen till att de attackerar Tokyo-3, eller i fallet med Gaghiel the Pacific Fleet och Unit-02 (eller möjligen den embryonala Adam), verkar bero på ett antal olika skäl.

En av teorierna som kastas runt i själva showen är att de försöker återförenas med Adam, men Adam anländer inte till Tokyo-3 förrän avsnitt 8 i embryonisk form, så de första attackerande änglarna var tydligen antingen misstog att Adam var där eller misstog Lilith för Adam (som Kaworu senare gjorde i avsnitt 24). Det finns inga officiella förklaringar om vad änglarna var ute efter, och det närmaste är från den klassificerade informationen Ängel avsnitt som säger: "Några av dem försökte få tillgång till Lilith och återställa allt liv, andra hade inget i åtanke, och andra försökte återhämta sin stamfader Adam.'

Vad är det med "Adam" i källaren?

Vi får ursprungligen höra att "Adam" finns i Terminal Dogma, djupt under Nerv HQ. Detta är vad Kaji berättade för Misato i avsnitt 15, tillsammans med godbiten att alla Adam härlett liv som kom i kontakt med den vita jätten skulle orsaka tredje inverkan. Senare får vi reda på att den vita jätten på korset faktiskt är Lilith.

Det är möjligt att "Lilith" faktiskt skrevs in i serien långt efter att serien var i produktion, och att det verkligen kunde ha varit Adam (som det ursprungliga förslaget till serien skulle föreslå). Men oavsett, om så var fallet eller inte, avslöjades det att Adam upptäcktes i Antarktis, frusen, och när Katsuragi Expeditionen började röra med det, gick experimentet utom kontroll och orsakade andra inverkan. Under allt detta ses Adam som en "jätte av ljus" i avsnitt 21:

Som ser mycket ut som en Evangelion, som härleds (eller klonas, i avsaknad av ett bättre ord) från Adam.

Så retroaktivt är det möjligen att Kaji antingen ljög för Misato för att skydda henne från sanningen, eller så hade han själv fått felinformation om vad den vita jätten på korset var.

Så långt Kaworu går, i avsnittet "Director's Cut" av 24, fick han höra av Seele var Adams kropp var (i Gendos hand) ändå gick Kaworu fortfarande ner till Terminal Dogma och förväntade sig på något sätt att se Adam där nere, då blev förvånad över att hitta Lilith. Inte säker på varför, det ger ingen mening.

Vid tiden för filmen End of Evangelion avslöjades det att Rei Ayanami hade Liliths själ och under filmen återförenades hon och Liliths kropp.

Inte säker på om allt detta verkligen besvarar din fråga dock.

Och varför är de tre datorerna uppkallade efter de tre vise männen?

Detta är helt enkelt pedantiskt av skaparna. Från en intervju med Kazuya Tsurumaki säger han om de judisk-kristna teman: "Det finns många gigantiska robotshower i Japan, och vi ville att vår berättelse skulle ha ett religiöst tema för att skilja oss. Eftersom kristendomen är en ovanlig religion i Japan trodde vi att den skulle vara mystisk. Ingen av de anställda som arbetade på Eva är kristna. Det finns ingen verklig kristen mening med showen, vi tyckte bara att kristendomens visuella symboler ser coola ut.'

Så anledningen om förmodligen att det såg ut / lät coolt och att det skulle passa med det allmänna temat för resten av showen.

4
  • Grymt bra. Tack. Det verkar bäst att lägga undan de kabalistiska grejerna i slutet.
  • 1 Skulle dessa göra goda frågor: "Varför uppträder det kabalistiska livets träd i slutet av Evangelion?" eller "Vad är det med änglarnas konstiga symmetri? Kommer de från en högre dimension?"
  • 2 @luserdroog Jag tycker att de är bra frågor, men jag är inte säker på om det finns svar på dem. Men bara för att jag inte vet svaren betyder det inte att någon annan inte gör det.
  • 2 Det är inte vad pedantiskt betyder.

Livets kabbalistiska träd mäter i princip dig och din position från Gud. Gendo målade naturligtvis ett kabbalistiskt träd på sitt kontor där han sitter högst upp på trädet som om han var Gud. I EOE höjdes Shinji upp i det kabbalistiska trädet och de massproducerade änglarna sticker sina kärnor (Jesus?) Och var förberedd för att bli Gud?

Jag har ingen aning. Vad som helst. Bara mina 2 cent.

1
  • Det är en av de mest frustrerande sakerna med NGE. Det är en övertygande konspiration men de förklarar det faktiskt aldrig.

Shinji blev livets träd och gav Hime gud befogenheter och han såg hur själarna slogs samman såg ut och avvisade det att gå tillbaka till det normala livet eller väl sorta