Anonim

পৃথিবী পৃষ্ঠের সর্ববৃহৎ গর্তটি কিভাবে সৃষ্টি হলো? | Historien, fakta och religiösa syn på Döda havet |

I många anime, när karaktärer blir förvånade eller ser att de gör något dumt, kommer de andra karaktärerna ibland att falla eller kölla på ansikten i några komiska positioner med benen i luften. Var har detta sitt ursprung och används det i något annat fall och / eller kultur där dumhet eller chock är (eller) inte underförstådd?

Den här länken erbjuder lite information om den men den verifierar inte eller anger inte uttryckligen dess ursprung.

När han är chockad eller förvånad, ofta av en absurd eller icke-sequitur, kan lyssnaren falla över hans ansikte, hans lemmar i en vriden massa ovanför honom. I sin typiska form har karaktären i fråga precis hört någon annan säga något så otroligt dumt att det, bokstavligen, golv dem.

5
  • Varför har du en del av din fråga i citattecken? Citerar du något?
  • @kuwaly redigering, blockquotesavsnittet skulle ha en titel, ändrade det bara
  • På det japanska språket sägs ett skämt eller berättelse "glida" (suberu) om det någon gång misslyckas med att hålla jämna steg med komisk timing eller skämtet ses som otrevligt. Därför är ursprunget till den faktiska ansiktsfelet, den specifika åtgärden att falla på ansiktet eller ryggen, sannolikt ett bokstavligt uttryck för det glidande (misslyckande) skämtet, vilket resulterar i karaktärer som visar den metaforiska användningen av ordet bokstavligt och fysiskt.
  • @AjoKoshy låter bra, svara med en trovärdig källa. :)
  • @iKlsR, ja det har ingen källa så gav det i kommentar: P

+25

Enligt här

När han är chockad eller förvånad, ofta av en absurd eller icke-sequitur, kan lyssnaren falla över hans ansikte, hans lemmar i en vriden massa ovanför honom. I sin typiska form har karaktären i fråga precis hört någon annan säga något så otroligt dumt att det, bokstavligen, golv dem. En enhet som vanligtvis är begränsad till humoristisk anime, detta kan ha importerats från en liknande trope i tidiga amerikanska serier som kallas "flip-take". En variation som huvudsakligen används i filmer (eftersom att falla på sitt eget ansikte i verkliga livet tenderar att vara farligt) har karaktärerna kort svimning bakåt, i motsats till framåt. Innehåller ofta och är förvirrad med Wild Takes.

3
  • rättvist nog men huvuddelen av ditt svar, spara "flip-take" -länken, angavs redan som otillräcklig i frågan.
  • @iKlsR, det är det enda angivna troliga ursprunget till ansiktsfel var jag än söker. Så det är förmodligen dess ursprung. :)
  • samma här, det är inte precis i linje med vad jag hoppades på men det är ok.