Anonim

Moster angrepp - GEICO försäkring

Jag förstår inte exakt hur de fungerar. Jag har grunderna, men jag vill veta detaljerna.

Enkelt uttryckt är ett Demon Weapon en person som kan förvandlas till ett vapen. Bara de är inte mycket hot, men i kombination med ett vapenmeister är de två mycket kraftfulla. Men senare i Soul Eater-serien ser vi hur vissa vapen och meister utgör ett allvarligt hot på egen hand, men de ser utbildade och erfarna, så det verkar vara mer en riktlinje.

I de första episoderna talas det om 100-själsritual, där ett demonvapen måste konsumera 99 Kishin-ägg och en häxesjäl. Vapnet ska på något sätt nivåas upp efter det, och effekterna av det är inte särskilt tydliga för mig.

Det enda som antyder storleken på en sådan uppgradering är att döden använder Makas far som sitt vapen, han är ett dödsvapen. Det är som de två mäktigaste killarna i showen tillsammans, men ändå är inte mycket uppenbart om hur det påverkar deras makt (både Meister och Weapon).

Vi ser också några Meisters samarbeta med mer än ett vapen. De kan resonera sina själar och det fungerar på något sätt för dem. Det verkar som om det är ungefär samma som flera Weapon-Meister-kombinationer som resonerar alla sina själar tillsammans. Men hur är det med kombinationer med endast vapen och bara Meisters? Skulle det fungera?

Jag är också förvirrad över hur ett grundläggande vapen och ett uppgraderat bör kallas. Är det demonvapen eller dödsvapen?

  • Vad gör fullföljandet av denna 100-själsritual för Weapon och Meister?
  • Vad sägs om kombinationer med 1 vapen och> 1 Meisters?
  • Vad heter de grundläggande och uppgraderade vapen?

Soul Eater Not! precis börjat sända, möjligen kasta mer ljus över världens mekanik, men jag antar att svaren på dessa frågor finns i Soul Eater.

Vad heter de grundläggande och uppgraderade vapen?

Jag börjar med detta eftersom jag kommer att använda dessa termer i mina svar, i anime är vapen som Soul och Tsubaki kända som Dödsvapen. Efter att de har samlat in de 100 själarna betecknas de som Death Scythes som Spirit och Justin, troligen en referens till hur Lord Death är Grim Reaper och i de flesta verk visas Grim Reaper för att ha en Scythe, dessa termer kommer att vara olika beroende på vilken version men för enkelhetens skull använder jag anime-termerna .

Det verkar i mangan att de 2 formerna är Demon Weapon and Death scythes ( desu saizusu) så jag använder anime-termerna som Soul betecknas som en demon lie och använda anime termerna undvika förvirring att tänka Soul är någonstans däremellan.

Vad gör fullföljandet av denna 100-själsritual för Weapon och Meister?

Först och främst frågar du om effekterna av ritualen. För att svara på detta behöver du veta vad insamlande själar gör för dödsvapnet. När ett dödsvapen förbrukar en själ blir de mer kraftfulla, mängden kraft beror på den själ de konsumerar, nedan är listan från de svagaste till de starkaste.

  1. Kishin-ägg (rött med ett formande skal) är dock de svagaste eftersom de kan föda en Kishin som DWMA söker efter dessa.

  2. Mänskliga själar (normalt blått) används för att hänvisa till själar hos människor som är oskyldiga, dvs. har inte gjort något fel. De ger en hel del kraft jämfört med Kishin ägg men DWMA ser ner på detta eftersom du kommer att mörda oskyldiga människor för att få dem och börjar på vägen för att bli en Kishin.

  3. Witch Souls (normalt lila) ger mest på grund av den magiska häxorna använder dock en häxa är "normalt" mycket svår att döda (undantag kan vara Angela Leon på grund av hennes ålder)

99-Kishin / 1-Witch Ritual används för att träna både Death Weapon och Meister så att de kan hantera kraften som långsamt växer utan att förlora kontrollen, det är förmodligen att genom att samla 99 Kishin Eggs får ett Weapon / Meister-par upplevelsen och kraften de behöver ta itu med häxan, titta på Blair som var en handfull för Maka och Soul men inte ens var en häxa och sedan för Makas uttryck när hon såg Medusas själ för första gången i Italien.

Den slutliga Witch Soul måste ge tillräckligt med kraft till Death Weapon för att konkurrera med en Death Scythe eftersom Death normalt väljer målet Witches inte bara att jämföra mot Weapon / Meister-parets skicklighet utan förmodligen också mängden makt som Death Weapon kommer att behöva betraktas som en Death Scythe.

Death Scythes tilldelas sedan ett område att hantera i Death's place (på grund av att hans själ är förankrad i Death City) förmodligen för att ersätta Great Old Ones AKA Death's Eight Guardians som en gång befalldes av Death själv (tillbaka när han hade det mer monströsa utseendet. ). Vi vet ödet för 6 av de åtta, Asura blev en Kishin och dödade 3 av dem, en är i Eibons bok i form av en svart, amorf klump och en annan är Eibon, ödet för de andra 2 är okänt. Troligtvis innan DWMA Death's Eight Guardians lyckades världen så med deras försvinnande / fall skapade Döden DWMA (och blev roligare för att inte skrämma barn) och började träna Death Scythes för att ersätta dem, hittills finns det 8:

  • Spirit Albarn - Nordamerika
  • Marie Mjolnir - Oceanien
  • Azusa Yumi - Östra Asien
  • Justin Law - Västeuropa
  • Tezca Tlipoca - Sydamerika
  • Tsar Pushka - Östeuropa
  • Deng Dinga och Djinn Galland - Afrika och västra Asien (Hur Wikipedia listar dem, inte säker på vilken som är vilken)

Det är inte säkert vad som händer med nya Death Scythes med alla regioner som nu hanterats men i mangan dödas Justin Law så att Västeuropa är öppet och i Manga Soul Becomes a Death Scythe.

När det gäller vad som händer med Meister som inte helt vet (åtminstone för mig), förhoppningsvis kommer den här frågan att ge svaret på det (kommer att redigera den här delen när den besvaras)

Vad sägs om kombinationer med 1 vapen och> 1 Meisters?

Omvänt (> 1 Vapen och 1 Meisters) vilket är vanligare känner jag bara till 2

  • Death the Kid: Hans vapen är Elizabeth och Patricia Thompson, de två var redan vapen som använde varandra för att råna människor i Brooklyn och kom ursprungligen till Kid för att utnyttja sin rikedom och auktoritet som en Grim Reaper, men växer närmare Kid över tiden och växer ur deras girighet. Kid intresserade sig för dem på grund av sin förlamande tvångssyndrom för symmetri men Kid var inte en vanlig student.

  • Kilik Rung: hans är Pot of Fire och Pot of Thunder, tvillingbror respektive syster, som aldrig talar men har förmågan att kommunicera med naturen och känna av fara.

Jag känner inte till för många andra vapen / Meister-par som har mer än 1 vapen men det antas antagligen att om ett vapen har ett syskon som de är mycket nära för troligtvis kommer Meister att acceptera dem som ett annat vapen. Jag antar att den här typen av vapen kan arbetas tillsammans men jag har inte läst upp för många.

När det gäller vapen / Meister bara grupper som skulle vara mycket sällsynta, i anime finns det ett barn som heter Hero som inte hade ett dödsvapen och kunde klara av Excalibur men slutade sätta tillbaka honom på grund av Excaliburs sniffling.

Meisters som arbetar för sig själva kan manipulera sin själsvåglängd som Stein och Black Star men Stein ursprungligen parades med Spirit, det är inte känt om han hade en andra partner (sympati för den stackars själen om det fanns). Det är förmodligen säkert att anta att alla studenter som gör uppdrag har ett dödsvapen såvida det inte finns en mycket god anledning till det, eftersom det skulle strida mot en av de viktigaste orsakerna till DWMA (Training Death Weapons to Death Scythes).

Dödsvapen som fungerar ensamma omformar normalt en del av sin kropp till ett vapen, nästan alla dödsvapen kan göra detta, men vapenduor som Pot Twins eller Thompson Sisters kan använda varandra; likaså med Death Scythes.

Par är dock normalt starkare. I anime förklarar döden hur en Meister kan använda sin själsvåglängd ensam, men den förstärks när de använder ett Death Weapon (visas som Maka spelar en akustisk gitarr ensam och sedan kopplar in en elgitarr som gungar ut medan Soul sitter på förstärkaren) så ju starkare antingen är av sig själva, desto starkare är de tillsammans det är därför Spirit och Stein är så starka tillsammans eftersom Stein redan är mycket kraftfull på egen hand.

När det gäller den andra borta i anime verkar Death Scythes användas av andra än Lord Death; Spirit, Azusa Yumi och Marie Mjolnir huvudsakligen, men innan de blev en Death Scythe Spirit var ursprungligen med Stein innan de samarbetade med Makas mor Kami men Stein och Kami var inte hans Meisters samtidigt.

Den andra som jag har hört talas om är Tsugumi Harudori från Not! emellertid blir hon vän med 2 Meisters och är obeslutsam om vilken av dem att välja som sin partner vilket innebär att hon inte har en partner ännu. Du kanske kan räkna med att Excalibur har flera Meisters, men du skulle vara svårt att hitta någon som faktiskt skulle erkänna det.

Det finns också Soul Wavelength Comparability to factor in, Black Star kunde inte ens använda Soul och hävdade att han inte ens kunde hämta honom. Tsubaki å andra sidan är förmodligen det enda uttalade Death Weapon som kan ha flera Meisters på grund av att hon accepterar naturen vilket möjliggör en så stark resonans med Black Stars till synes polar motsatta natur till Tsubaki, Stein nämner detta när han analyserar allas själsvåglängder under den andra delen av bottenklassen.

Soul Eater Not! precis börjat sändas, möjligen kasta mer ljus över världens mekanik

Soul Eater Not! följer Tsugumi och hennes kompisars dagliga liv när de lär sig repen av DWMA och har enstaka möten med karaktärerna i huvudserien så det kommer antagligen att ge mer ljus på hur DWMA / Death City fungerar och eventuellt koppla det till hur resten av världen fungerar, men jag tror att det mest kommer att svara på frågor om DWMA.

4
  • Om ovanliga par Meisters och Weapons var jag intresserad av fall där en combo har 1 Weapon och flera Meisters. Vi känner redan till de två Meisters som fungerar med två vapen vardera, men tvärtom intresserar mig mer.
  • @ user1306322 hmm, Spirit är den som kommer att tänka på i huvudserien som först har använts av Stein sedan av Makas mamma Kami innan han blev en Death Scythe och Stein använder honom genom serien. Den enda andra skulle vara Tsugumi Harudori i Not! som blir vän med 2 Meisters Meme Tatane och Anya Hepburn och är obeslutsamma om vilken av dem att välja som hennes partner.
  • Death Scythes verkar användas av andra än Lord Death, Azusa Yumi som jag är ganska säker på att används av Cid i anime under den sista striden men jag är inte säker på om Cid var hennes tidigare Meister eller inte, då finns det Spirit som nämnts ovan och jag är säker på att Marie Mjolnir i anime användes i sin fulla vapenform av antingen Maka eller Crona när hon slogs mot Stein
  • Mitt allmänna intryck var att när ett vapen en gång blir dödsvapen, är det tillräckligt kraftfullt för att användas av döden. Och att i princip vilken Meister som helst kan arbeta med vilket vapen som helst, förutsatt att de kan resonera sina själar. Även om vi i den första serien inte ser ett vapen som används av två Meisters samtidigt, slår jag vad om att vi kan se det i Soul Eater Not!