Anonim

Kod Geass Lelouch Död Tyska dub.flv

Ja, jag vet att Lelouch bara kan använda sin Geass en gång per person, men kan han kontrollera allt? Jag menar, om han säger "Jag befaller dig att göra vad jag säger", kommer det att fungera?

Ja det skulle det, och han har gjort det vid flera tillfällen.

(Till exempel på Schneizel, "Obey zero")

5
  • Och det här fungerar för alltid?
  • Det finns ingen känd tidsgräns.
  • Ja, han kan beordra dig att dö eller följa hans eller någons befallningar för alltid. Han valde bara att inte göra det i början av serien.
  • Det finns gränser mestadels fysiska (andas under vattnet för alltid), du ser det bara inte eftersom han gör omfattande tester när han först förvärvar den för att testa möjliga gränser. Det visas också flera gånger människor kan motstå det i viss utsträckning om det strider mot deras grundläggande tro. Men han kan utfärda allt omfattande slavkommando som är aktivt för alltid om inte geass avbryts.
  • 1 Kommandot "Obey / Serve Zero" är ett bra exempel men Schneizel och Damocles Guards lydar Zero vilket är den som identifieras som Zero (så det är egentligen tänkt att få dem att lyda Suzaku i enlighet med Lelouchs plan). ett bättre exempel relaterat till frågan om att Lelouch själv berättar för folk att lyda honom är soliders i Imperial Court i avsnitt 22. hans kommando är "Var mina slavar ... NU!"

Lelouch har gjort det flera gånger. En av det är som Madara sa. Här är ytterligare exempel:

  1. Till Kururugi Suzaku, "Live!"
  2. Till Gilford: "Närhelst du ser att Zero lägger handen på kragen, kommer du att se honom som prinsessan Cornelia."

Begränsningarna är naturligtvis de fysiska begränsningarna för föremålet för Geass-makten. Till exempel om han beordrade någon att gå till månen till fots, så kommer det inte att hända.

3
  • Så det betyder att om jag skulle be till någon att leva skulle han inte kunna dö?
  • Jag tror inte det. Bara att han kommer att göra sitt bästa för att överleva. Som i Suzakus fall, när han skulle offras för att döda noll, går han plötsligt emot sin ordning och låter noll röra sig från bombpunkten.
  • Specifikt ger Lelouch ordern "Live!" till [en viss flicka] efter att hon har skjutits, eftersom han desperat försöker stoppa henne att dö. Hon är sårad för illa för en vilja att rädda henne, så hon fortfarande dör.