Anonim

The Golden Girls at PaleyFest LA 2006: Full Conversation

Oda-sensei gillar att skapa viktiga karaktärer som baseras på verkliga människor och / eller folklore. De tre gamla amiralerna bygger på karaktärer från Momotaro.

Jag är nyfiken på att veta om det finns någon i japansk folklore om de två nya amiralerna: - Issho (eller Isshou) är aka Fujitora (lila tiger) - "Green Bull", som Doflamingo talar om i kapitel 713.

Jag försökte googla men jag fick inget förutom Metamorphic Force.

Har någon en aning eller något om vilka djur (och berättelse) dessa två nya amiraler bygger på?

2
  • Så är det Kizaru fortfarande en amiral ?! Vi alla vet det Akainu är nu flottamiral och Aokiji lämnade efter sin kamp med Akainu.
  • @ R.J ja jag tror ja, för Doflamingo talar bara om "Green Bull"; en annan ledtråd är: blå + gul = grön och blå + röd = lila (bara för att den blå admiralen lämnade).

Fujitora är tydligt baserad på Zatoichi.

Zatoichi verkar till en början vara en ofarlig blind anma (massör) och bakuto (spelare) som strövar omkring i landet, försörjer sig med chō-han (spelar tärningar) samt ger massage, utför akupunktur och ibland sjunger och spelar musik; i hemlighet är han dock också mycket skicklig i svärdsmanship, särskilt Muraku-school kenjutsu och iaido och är lika skicklig i Japans mer generella svärdfärdigheter, liksom Sumo-brottning och kyujutsu

Ingenting har avslöjats om "Ryokugyu" från det här inlägget.

1
  • Det var trevligt, tack. Jag läste mycket om Zatoichi tack vare din länk. Återigen visade Oda sin kunskap: han är fantastisk!

Historien om Momotaro kan relateras till den gamla troen på onmyodo Yin-Yang världsbild. Riktningen för dåligt inflytande, kimon, är i ushi-tora-riktningen. Så en av demonerna som Momotaro kämpar har horn och den andra bär en tigerhud.

Och apan, hunden och fasanen är djur i zodiaken, i motsatt himmelsriktning från kimono En annan källa för onis image är ett koncept från Kina och Onmy d . Nordöstra riktningen kallades en gång kimon ( , ”demonporten”) och ansågs vara en olycklig riktning genom vilken onda andar passerade. Baserat på tilldelningen av de tolv zodiakdjuren till kardinalriktningarna var kimonon också känd som ushitora ( ), eller "Ox Tiger" -riktningen, och onis nötkreatur och kattliknande huggtänder, klor , och tygskinnsögduk utvecklades som en visuell skildring av denna term.

1
  • Jag förstår, men det finns ingen fasan i zodiaken: har du någon länk?