Anonim

Få hjälp med ursprung

High School DxD-anime förklarar djävulens rankningssystem ganska ytligt. Å ena sidan vet vi att man behöver onda bitar för att återuppliva människor som djävlar och kontrollera dem. Det exakta antalet och typen beror på individen, men det är inte så viktigt för denna fråga. Å andra sidan vet vi att djävlar inte håller samma rang för alltid. Lågt rankade djävlar befordras ibland också till högre led, och så småningom kan de kontrollera sina egna tjänare och förmodligen sluta arbeta för den här mästaren vid den tiden. Naturligtvis kan lågt rankade djävlar också dö.

I dessa situationer verkar det som ett ganska kraftigt slag för den ursprungliga mästaren om de inte kan kontrollera fler djävlar. Deras armés styrka skulle minskas permanent. Får den här mästaren nya onda bitar att kompensera i dessa fall?

Hittills, även i de lätta romanerna som täcker ungefär 5 gånger det material som anime gjorde, verkar det inte vara möjligt att ta emot fler onda bitar än de som du återupplivades med från början.

3
  • Jag ser ingen anledning till att detta svar måste vara community-wiki. Tänkte du göra det till community-wiki av någon anledning, eller var det en olycka?
  • Olycka, min dåliga.
  • Du får inget rykte från CW-svar, så det används vanligtvis bara på Meta för saker som vanliga frågor. Om du bryr dig om det kan du ta bort det här svaret och skicka in ett annat som inte är CW. Jag skulle antagligen acceptera det här svaret, men när jag väl gjort det kommer du inte att kunna ta bort det, så jag lämnar det oacceptabelt för nu så att du har en chans att skicka in det igen om du vill.

Jag tror att även om du blir en djävul av hög eller ultimata klass (Endast två reinkarnerade djävlar har gjort det i kanon) och skaffat din egen Peerage är du fortfarande en kungens tjänare. Kuroka var starkare än sin kung med stor marginal men tjänade honom ändå. Detta innebär att istället för att förlora din legion får du fler legioner (inte rätt terminologi eftersom en legion är över 5500 trupper) som indirekt är under ditt befäl. Sirzechs peerage verkar vara av hög klass men tjänar fortfarande honom. Tannin själv är Mephistos drottning men han är också en djävul och kung i ultimata klass och i topp 10 i betygsspelet: med andra ord en hjälte från underjorden. Det föreslås att Tannin tekniskt sett fortfarande är hans tjänare men svårt att bekräfta eftersom Mephisto redan från början gav Tannin frihet att göra som han ville.

Detta stöds också av det faktum att i volym en av romanerna (och manga) säger Rias att kraftfull peerage blir status för sin kung. Detta skulle föreslå att sådana saker förblir även för tjänare som steg i status annars vore det mer meningsfullt att göra blodstatus kravet att få en uppsättning Evil Pieces inte klass eftersom de skulle förlora sin egendom och Devil's i DxD verkar för giriga för att offra sina värdesaker särskilt när deras värde har blivit högt.

När du väl har använt den kommer Devils inte att få en ny [Evil Pieces]. " Citerat från Rias i del 2 i New Life Chapter i första volymen av DxD-romanerna.

Jag fick också det här från den officiella DxD-wiki (som innehåller kopior av de översatta romanerna): Det finns faktiskt ingen konflikt när en lågklassig djävul startar sin egen grupp medan han fortfarande är en del av en annan grupp efter att ha blivit högklassig. När en djävul når högklassig får de en uppsättning Evil Pieces för att starta sin egen grupp. Men även efter att ha gått oberoende är Devils fortfarande skyldiga att kämpa som underjordiska närhelst deras mästare har ett betygsspel, till exempel, om Issei skulle nå högklassig och starta sin egen peerage, skulle han fortfarande behöva slåss som Rias 'Pion om hon någonsin har ett betygsspel.

Och onda bitar som har återvänt har redan slutat fungera och kan inte användas någonsin igen. Sagt av Kiba i Vol. 12 av romanerna.

5
  • Jag är inte helt klar över vad du hävdar. Säger du att Issei (till exempel) kunde få sin egen uppsättning onda bitar om han blev tillräckligt kraftfull, men även efter det skulle han förbli ett bonde i Rias armé?
  • Det är vad det föreslår. Som jag sa var de enda fall som jag vet faktiskt nått Ultimate-klass Grayfia och Tannin. Grayfia tjänar fortfarande Sirzechs trots att hon med sin ultimata klassstatus (och statusen som den starkaste drottningen vilket betyder att hon är starkare än den tidigare drakungen Tannin som också är drottning) bara ligger en nivå under honom. Tannin var den andra som steg från Low till Ultimate men han har gjort är Peerage of Reincarnated Dragons. Det har inte nämnts att han befriades från mephistos tjänst men samtidigt gav Mephisto honom fri regeringstid även som en lågklassig djävul
  • Tack och välkommen till Anime Stack Exchange! Jag har inte läst några av romanerna, så jag känner inte till mycket av det du beskriver, men ditt svar verkar svara på frågan ganska grundligt.
  • Kontrollera min senaste redigering av min huvudsakliga. Det är på botten. Jag har inte bekräftat det direkt men det ger mer bevis för att min teori var korrekt. Jag läser just nu igenom romanerna. Läs volym 1-3 på en dag mer som en halv dag medan du läser ett antal andra verk. Jag tror att jag har läst över 200 000 ord. Avslutade volym 4 igår och läser nu 5-8. Jag redigerar dem när jag går och planerar att ladda upp mina redigerade versioner till BakaTsuki. Det var inte heller Grayfia (hon var ursprungligen en djävul som en idiot) utan Rudiger Rosenkreutz. Han var en trollkarl som människa men har blivit 7: e i rang.
  • Jag läste romanen och jag garanterar att svaret är trovärdigt. Detta svar IMO förklarar saker bättre än för närvarande accepterat svar.

Wiki säger:

Om en djävul skulle avleda sig från sin herre (då känd som en "Stray Devil" (は ぐ れ 悪 魔 Hagure Akuma), måste de fångas eller dödas innan de går utom kontroll

Därför tror jag att om en demon slutar följa sin mästare kommer inte mästaren att få tillbaka biten förrän personen antingen fångas eller är död. Även om det inte står någonstans att så är fallet kan jag inte bevisa detta.

Om jag minns rätt, någonstans i början av serien, säger Rias Gremory att det är riskabelt att använda en bit. Om du använder fel bit tappar du den.

2
  • Ja, du har rätt i båda dessa punkter. Onda bitar kan gå till spillo om de inte fungerar, och djävlar kan gå vilse. Men det svarar inte riktigt om det är möjligt att få mer i båda fallen.
  • @loganM Om de är så försiktiga med pjäsen antar jag att de inte kan återvinnas. Men det kan inte riktigt bevisas eftersom de aldrig nämnde att de återhämtade dem. Allt de berättar är att om du går högre upp i rang att du också kan ha din egen legion. Det betyder att du kan få mer men ändå inte säga att du kan förvärva igen. Det är en svår fråga.

När du blir en HighRank Devil får du din uppsättning bitar (några av dem kan vara mutanta bitar). Efter att ha spenderat ett stycke kan du bara byta ut det men inte be om mer, om han dör dör han med biten, men det finns några undantag som Issei (vol 11) efter hans död.

Jag tror att en djävul bara kan vinna fler onda bitar genom att reinkarnera djävlar och dessa djävlar som reinkarnerar djävlar och så vidare - - ett exempel kan vara Issei - även när han blir Ultimate Class; han är fortfarande Rias 'bonde - alla djävlar som han reinkarnerar kommer alltid att vara hans tjänare och därför Rias' som standard genom att Issei är hennes - och naturligtvis längs kedjan - ---

1
  • Hej. Försök att ändra ditt svar eftersom jag inte kan förstå vissa delar så jag kan inte redigera det själv (försök också tillhandahålla källor om möjligt). Om jag kanske föreslår, försök att undvika att använda onödiga streck. Om du vill markera viktiga punkter kan du kursivera eller göra dem med fetstil. Tack! :)