Anonim

Dragon Ball Z: Kakarot - Träningsrum - Vegeta - Obromsad kraftförvärv

Från japanska tidningar, Dragon Ball Super Staff Twitter-konton och Dragon Ball Super avsnitt 104: e förhandsgranskning vet vi att,

Goku kommer att använda super saiyan gud igen

Vilka fördelar har den att använda super saiyan gud istället för super saiyan blå?

2
  • När jag läste mangan fick jag att super saiyan red använder mindre uthållighet än super saiyan blue. Men eftersom detta kommer att hända i nästa avsnitt av någon eller annan anledning kommer Goku antagligen att förklara varför han använder den formen.
  • Jag tror så. Jag är inte säker på om mangaförklaringarna räknas för anime, kanske de gör, vissa säger att de är olika kontinuiteter. Men från anime finns det detaljer om super saiyan gud. Till exempel en sak det visades i anime det är super saiyan gud har förnyelse "järvliknande" förmågor. Nu säger vissa människor att super saiyan-gud kan vara snabbare? Jag vet inte var denna idé kan komma ifrån. Jag har inte sett någon anledning i anime att tro det, förutom att Goku blir tunnare när han blir super saiyan gud

I Manga tänkte båda Goku och Vegeta metoder för att bevara uthållighet när man använder SSB. De demonstrerade dessa i sin kamp mot Zamasu. Speciellt grönsaker är vad vi vill ha, men att förstå båda är viktigt.

Goku, i kapitel 24, runt sidan 33, förseglade sin makt i sin kropp. Genom att göra det försvann SSB-auren. Det är precis vad han och Gohan gjorde i den hyperboliska tidskammaren för SSJ 1. Den aura som de släpper kostar dem makt och dränerar uthållighet. Genom att innehålla den auren i kroppen reducerade de uthållighetsavloppet till nästan noll, och kunde därför förbli förvandlade under längre perioder. Goku replikerade detta med SSB, och så kan det tömma lite uthållighet för att hålla sig aktiv. Som Vegeta satte in kämpade han "med konstant 100% av sin makt". Han kunde slåss på nästan lika villkor med Fused Zamasu åtminstone ett tag.

Vegeta hade en annan lösning, en som jag tror tar upp frågan ganska snyggt, om än indirekt. På samma sida som citatet som jag just sa från Vegeta, noterade han också "det faktum att det bara kan utföra full effekt under en mycket kort tid är blues största svaghet". Vegetas lösning på detta visades några kapitel tidigare. I kapitel 22, runt sidan 15, förvandlades Vegeta till SSG, den röda formen. Han avslöjade sedan att det var hans svar på uthållighetsproblemet. Rött dränerar mycket mindre uthållighet än blått, och så använde han rött som han behärskade (han lyckades innehålla den aura som Goku gjorde för blått) och skulle sedan förvandlas till blå höger när han attackerade ett ögonblick. Hans attacker hade all kraft från Blue, men Blue hade endast ett ögonblick i taget, så han kunde behålla sin maxkraft längre.

Så varför använder Goku SSG, förmodligen för att det är hans mest kraftfulla form som inte minskar sin makt i hälften efter en minuts användning. Han har inte behärskat Blue ännu i den anime som vi känner till, men det är känt att Aura som de släpper ut när de förvandlas är ett enormt avlopp för uthållighet. Rött dränerar bara mindre än blått.

2
  • Vet vi hur nära Manga och Anime är korrelerade i frågor som detta? Jag menar, Manga och Anime använde båda Zen-Oh för att hantera Zamasu, men förhållandena i världen som förut kallade honom var annorlunda (flera Zamasu i motsats till Zamasu-sky) och jag tror inte att anime någonsin diskuterat uthållighet problem (som du antar att de skulle göra för att köpa runtime på showen). Ändå får en uppröstning från mig eftersom det är ett mycket logiskt svar. Dessutom tillåter det mig hopp om att se Vegeta i SSG i anime.
  • @Philbo Som jag har hört finns det en översikt skriven av Toriyama som ges till dem båda, och sedan fyller de i detaljerna självständigt. Anime tar mycket mer friheter när det gäller att bryta kontinuitet för en show, men det finns inget sätt att Vegeta var betydligt svagare än Goku när de kämpade mot Hit (exklusive KaioKen) såvida det inte var uthållighetsrelaterat. De satte båda upp det, så det var förmodligen en del av den översikten. Anime gör dock vad den vill, så det är omöjligt att förutsäga vad de kommer att göra. Blue + KaioKen som ett exempel, för det och Hits-effektnivåer är ingen mening.