Anonim

Ghost in the Shell: The New Movie Trailer

Jag tittade nyligen Ghost in the Shell: Arise Alternativ arkitektur avsnitt 3 och var bestört över att avsnittet var ganska mycket en upprepning av en del av Ghost in the Shell: Arise Border 1 film. Jag skulle hellre inte titta på samma innehåll, så jag undrade

  • Vilka avsnitt av TV-serien GITS AA omfattas av GITS Gräns filmer?
  • Finns det några skillnader mellan de upprepade berättelserna (IE. Extra scener / nytt innehåll / förändrad plot)?
1
  • anime.stackexchange.com/questions/2922/… täcker några av punkterna. Från vad jag vet är AA-samlingen för TV och det kan finnas några extra scener i anpassningen men handlingen och innehållet bör vara detsamma

+50

Jag har inte hört talas om GITS: Arise Border filmer du pratar om (jag antar att detta är vad den amerikanska licenstagaren bestämde sig för att kalla Arise-filmerna), men berättelserna om Stiga upp och Arise: Alternativ arkitektur överlappning. Om du redan tittat längre Stiga upp filmer tidigare, då kan du hoppa över avsnitt 3-8 av AA som i grunden är de fyra filmerna uppdelade i två delar. Jag gjorde inte en omfattande scen-för-scen eller bild-för-bild-jämförelse för alla avsnitt, men jag såg dem alla i den ordning de sändes och märkte inte att några nya scener skulle läggas till i AA.

Jag började jämföra båda versionerna av Ghost Pain igår i en videoredigerare (kdenlive, en av de fria redaktörerna som stöder att visa enskilda ramar i tidslinjen) och fick ungefär 13 minuters speltid tills jag gav upp på grund av brist på färdigheter för att jämföra både effektivt och ge ett användbart resultat. Vad jag hittills hittat är det scener har ordnats om och förkortats AA: vissa scener har utelämnats, medan vissa stillbilder visas längre på skärmen. Den första scenen i AA till exempel med majoren på flygplatsen i Ghost Pain var ursprungligen längre i avsnittet / filmen, scener inklusive dialog med Aramaki (på kyrkogården) och Kurutsu (på hennes kontor) har förkortats.

Jämföra filmer och AA avsnitt det är 58m mot. 2*24m, så du kommer sannolikt att se en förkortad version av filmerna, där ungefär tio minuters innehåll måste klippas för att möta den längd som krävs för tv-sändningsutgåvan. Min gissning är att fokus för att skapa nytt innehåll var på episoderna Ghost Stones Alone (1, 2), Pyroforisk kult (9, 10) och den nya filmen (se nedan).

Om du inte har sett något av detta vill du förmodligen titta i den här ordningen: Ghost Stones Alone (AA), Ghost Pain (Stiga upp), Ghost Whispers (Stiga upp), Ghost Tears (Stiga upp), Ghost Stones Alone (Stiga upp), Pyroforisk kult (AA), Ny film.

Koukaku Kidoutai Arise: Ghost in the Shell

22.06.2013 till 06.09.2014, varje avsnitt är cirka 60 minuter långt:

  1. Ghost Pain
  2. Ghost Whispers
  3. Ghost Tears
  4. Ghost Stones Alone

Koukaku Kidoutai Arise: Alternativ arkitektur

05.04.2015 till 14.06.2015, varje avsnitt är cirka 25 minuter långt:

  1. Ghost Stands Alone, del 1
  2. Ghost Stands Alone, del 2
  3. Ghost Pain, del 1
  4. Ghost Pain, del 2
  5. Ghost Whispers, del 1
  6. Ghost Whispers, del 2
  7. Ghost Tears, del 1
  8. Ghost Tears, del 2
  9. Pyroforisk kult, del 1
  10. Pyroforisk kult, del 2

Koukaku Kidoutai: Shin Gekijouban

Det här är ny film med en ny berättelse i Arise-universum

Ghost in the Shell Arise - Alternative Architecture, är alla gränser (1,2,3,4), men anpassat med en TV-sändning i åtanke delar den upp de timme långa episoderna i TV-längd avsnitt (30 eller 45 minuter ). Den inkluderade också 2 nya avsnitt (totalt 8 avsnitt), som är avsedda att överbrygga klyftan mellan Arise och GITS: The New Movie. Det verkar också som att Funimation har licenser serien.

Detta är ett utdrag från Reddit. Jag gillade GITS, men det har hållits för mig från någon gång. Också från subreddit

Jag har också sett avsnitt 1 och 2 av Alternative Architecture, hittills är det samma som Arise, det börjar bara med border: 4 och de lade till en ny öppning och ersatte en del av musiken men gränsen med antingen tystnad eller annan musik . (Till exempel, när Kusanagi och Batou tar Emma till enhet 501, är det ingen bakgrundsmusik, den här scenen intercut också med Boma och Paz efter mannen som de fångade.) Det är några redigeringsskillnader, men huvudpoängen är de senaste 2 episoderna och den nya öppningen. Som en sidoanteckning är den nya öppningen i ett annat bildförhållande än 16: 9, (jag tror 2,35: 1), jag tror också att de remixade öppningssången till den nya filmen med Arises öppning

länk till reddit

Så det är mer i linje med kommentaren som publicerades tidigare.