Anonim

TypeMoon April Fools 2014 Neros NicoNico Stream REAKTION

Träffas Emiya Shirou och Arturia någonsin igen efter Fate / stay night, spoiler nästa

Jag skulle vilja veta eftersom det är ganska tråkigt att hon säger att hon älskar honom då dör.

Tack!

5
  • Är du säker på att du menar Kiritsugu, som i Sabres herre under det fjärde graalkriget, och killen som är Shirous pappa? För att jag är ganska förbannad över att Sabre faktiskt inte var kär i honom.
  • kom ihåg att Kiritsugus efternamn är Emiya så på japanska heter han Emiya Kiritsugu. han adopterade Shirou så SHriou blir Emiya Shirou
  • Ändrat namn till Emiya Shirou (det är det jag tänkte sätta)
  • Realta Nua "sista avsnittet" (epilogen efter att du har slutfört hela spelet); Fate Hollow Ataraxias sanna avslutning (epilog efter att du har avslutat 100% av spelet) och UBW bra slut (Sabre vill stanna i den här världen eftersom Shirou ger henne kärlekspoäng till skillnad från den sanna avslutningen). Min favorit är Ataraxias sanna slut (som skrevs av Nasu och äger rum utanför tidsslingan) då Shirou får ha Sabre som sin tjänare och de lever lyckligt. Rin var väldigt trevlig när hon återupplivade henne för att ge henne till honom (eftersom mana inte behövs den här gången som spelet förklarar).
  • VIKTIGT: Och när det gäller "sista avsnittet" så kan det också hända i andra tidslinjer / rutter men det kommer säkert att hända efter Fates riktiga slut. Anledningen är att det görs som en epilog för en sådan avslutning (det står faktiskt epilog) och Nasu sa i sin blogg att det är Fate's route true ending. Nasu har gjort epiloger för alla tre sanna avslutningar. I det ursprungliga spelet gjorde han Heaven's Feel true avslutningsepilog. Efter en tid gjorde han Fates sanna avslutningsepilog "sista avsnittet" och nyligen gjorde han UBWs sanna avslutningsepilog (ett manus på 11 sidor som överlämnades till Ufotable för att göra epilogepisoden).

Ja det gör de.

I Visual Novel of Fate Stay / Night Realta Nua, när du har sett alla fem ändarna, visas ett nytt slut tillgängligt från titelskärmen som heter -Last Episode-. Detta är i två delar: en monolog av Ödetvägen och en andra del där Arturia hör från Merlin om ett mirakel som kan uppnås av två personer, en som "väntar oändligt" och en som "förföljer oändligt" och så småningom kommer förföljaren att sluta när de når servitören.

Vad Merlin hänvisar till är Arturia som väntar och Shirou förföljer. Så småningom når Shirou Avalon där Arturia sover och de två slutligen återförenas. Det är inte helt säkert hur lång tid det tog Shirou att nå Avalon men med tanke på att Avalon överskrider all magi inklusive de 5 magikerna måste det ha tagit en evighet för Shirou att nå.

I Unlimited Blade Works, eftersom Caster annullerade kontraktet mellan Sabre och Shirou, kan Rin från ett kontrakt med Sabre. I Good Ending of Unlimited Blade Works ser vi att Rin kan upprätthålla Sabres Prana Supply men klagar över att hon har svårt att förse henne med energi utan något som den Heliga Graalen. Du kan se att Shirou kan stanna hos Sabre. Men i Unlimited Blade Works är Rin Shirous kärleksintresse, så med True Ending for Unlimited Blade Works där Saber försvinner vid förstörelsen av Graalen, kan man anta att Shirou älskar Rin mer och inte går för att hitta Saber så -Last Avsnitt- inträffar inte.

I Fate / Hollow Ataraxia kommer Arturia tillbaka tack vare Rins och Ilyas experiment att göra juvelsvärdet till ett hängsmycke för att möjliggöra enklare användning av 2: a magin. Detta gör det möjligt för Fuyuki City att bli en plats där "alla händelser är möjliga", så alla tjänare tas tillbaka inklusive Saber. I Avangers design för att återskapa 3: e Holy Grail War, eftersom Edelfelt Sisters i tredje kriget använde sin trolldomsträning för att kalla till 2 Sabers, imiteras detta i detta nya krig med Arturia som har en andra personlighet i form av Sabre-Alter som är hennes mörka korrumperade jag från Heaven's Feel Route av den visuella romanen.

Jag bör påpeka att Fate / Hollow Ataraxia förekommer i en parallell tidslinje där åtminstone Fate and Heaven's Feel-rutter inträffade samtidigt som Sakura visas med en ärm som påminner om när hon hade ett kontrakt med Avanger, Alter-Saber kan inte existera såvida inte hon var fördärvad i graalen (himmelens känsla), Ilya lever och har det bra (ödet), den heliga graalens fartyg förstördes (ödet), och den större graalen tros fortfarande vara operativ bara utan något syfte för all den prana den har samlat från två krig, så -Last Episode- kan fortfarande inträffa efter Fate / Hollow Ataraxia.

1
  • Kommentar (du behöver inte svara, det är bara en kommentar): Jag föredrar personligen Ataraxias sanna slut / epilog (som skrevs av Nasu och händer utanför tidsslingan) framför "Senaste avsnittet". Shirou att få ett slut där han har Sabre som sin tjänare i den här världen är ett bra sätt för Nasu att avsluta denna del av franchisen (innan han flyttar till andra universum med nya huvudpersoner).

Att gå bort från antagandet att du faktiskt frågar om Emiya Shirou (dvs killen som är huvudpersonen till Fate / stay night) - se nedan för spoilers angående den visuella romanen (och därmed också UBW-filmen).

Svaret är ja, typ av. Det första du behöver veta är att Archer (den röda mannen, inte Gilgamesh) faktiskt är Shirou. Jag tror inte att du får höra detta i TV-serien, men du lär dig det om du tittar på UBW-filmen.

Nu, i den visuella romanen finns det tre vägar, med totalt fem icke-dåliga slut mellan dem. När du väl har uppnått vart och ett av de fem slutpunkterna (det vill säga ödet, UBW bra, UBW sant, HF normalt och HF sant) får du tillgång till en bonusändning som kallas Senaste avsnittet (detta kan bara hända i Realta Nua; jag är inte säker).

Det som i grund och botten händer där är att du får en kort sammanfattning / provtagning av händelserna med ödet, främst fokuserat på saker som Saber gjorde, plus några återblick till sin barndom när hon först drog svärdet från stenen. Så småningom kommer du till scenen där Sabre säger till Shirou att hon älskar honom och sedan försvinner.

Och sedan efter det får vi lite intern monolog från Shirou-vände-Archer, klagande över värdelösheten i hans existens, följt av någon intern monolog från Sabre, längtande efter Shirou. Merlin (tror jag) dyker upp och monologer på Sabre ett tag.

Slutligen, efter en obestämd tid, träffas Shirou / Archer och Sabre igen på något slags efterliv där de flesta är överens om att Avalon är. Hurra!

Så varför är svaret på din fråga "typ av"? Detta beror på att Type-Moon-universum har denna uppfattning om parallella världar där i princip allt som visas att hända faktiskt händer i en eller annan parallell värld. Så händer det sista avsnittet antagligen åtminstone i vissa varianter av Ödet tidslinje, men händer inte i alla tidslinjer.


Om du av någon anledning faktiskt vill veta om Kiritsugu och Sabre någonsin träffas igen är svaret nej. Kiritsugu dör några år efter det fjärde kriget, och det är slutet på det.

1
  • De flesta skulle anta Emiya eftersom Kiritsugu och henne inte såg öga mot öga alls.

Memors svar är mycket bra. Jag ska arbeta med det och förklara varför jag tror att det finns ett fjärde slut där vi har Sabre X Shirou.

Låt oss börja med grunderna. Det finns en gemensam tro på att Shirou får Rin som en kärlekspartner fler gånger än någon annan tjej. Jag ska förklara varför jag tror att Sabre är flickan Shirou får fler gånger, inte Rin.

  1. Som Memor uppgav är slutet på den allra första vägen till Fate Stay Night (Fate route) "The Last Episode", där Shirou och Sabre lever lyckligt i Avalon, ett magiskt paradis där det bara blir de två som en par.

  2. Om du ger poäng till Sabre i UBW kommer hon att känna sig omhuldad av Shirou och kommer att bestämma sig för att stanna hos honom i den verkliga världen (i den visuella romanen säger hon till och med att hennes enda skäl att stanna är att se över honom. Senare blir Rin arg och berättar henne att inte flirta). I detta slut får Shirou både Rin och Sabre, som kommer att träna Shirou i magi och kampsport och vägleda honom till sin lycka som Rin lovade.

  3. Fate Hollow Atarxias sanna slut: Shirou har den ultimata harem. Han har Saber, Rin, Sakura, Caren, Ayako, Bazett ... och alla kämpar inbördes för sin kärlek.

  4. Nasu sa:

"Nasu sa:

"Jag skrev personligen Reunion , den inledande delen av Ödet / ihåligt ataraxi med avsikten att det är slutet på en viss rutt i Ödet / övernattning och slutet på hål ataraxia "

Denna Reunion bekräftades som scenen "Reopening"

https://www.youtube.com/watch?v=3ShPOZvbFLA

Så i grund och botten har vi ett annat slut som var tänkt att hända i det ursprungliga spelet. Därefter var det tänkt att hända i slutet av uppföljaren Ataraxia.

Oavsett situationen kom bara ihåg att Nasu skrev den scenen som ett slut och därför kan betraktas som sådan. Det är inte bara en huvudkanon. Så det görs verkar det likna UBW bra slut, så jag antar att det också kan vara dess framtid när Rin går till Clock Tower med tanke på att Sabre säger: "" med Rin borta är det min plikt att övervaka dig ". Men kanske är det bättre att bara betrakta det som ett annat slut där Rin lämnar för att studera magi och Shirou och Sabre lever lyckligt i den här världen. I grund och botten väljer de olika vägar eftersom Shirou och Sabre inte följer henne (som Shirou gör i UBW sant slut) Saber-eclipse-scenen visar i Fate Hollow en Saber som kommer från UWB och som älskar Shirou och har sex med honom, så Sabre X Shirou i UBW är där enligt min mening.

Så vad betyder det? Det betyder att Shirou blir sabel på alla möjliga sätt: En lyckligt evig i paradiset, en harem med Rin, en harem med alla och en lycklig evighet i denna värld bara de två.

4
  • några korrigeringar. 1) det finns redan 5 slut så den fjärde avslutningen är antingen den obearbetade UBW-avslutningen eller en Heaven's Feel Endind. 2) Shirou dödar Sabre in Heaven's Feel. såvida inte detta är annorlunda i den planerade men inte implementerade Ilya-rutten så kan Shirou inte få Sabre på alla möjliga sätt.
  • Jag vet haha. Det kan inte vara Heaven's Feel, för han dödar henne som du säger. Det kan inte vara Illyas väg vare sig IMO eftersom den inte finns och jag tvivlar på att Nasu skulle skriva slutet först (för att inte tala om att han sa "slutet på en viss rutt i ödet stanna natt": och Illyas väg inte finns i ödet övernattning från och med idag). Min gissning är att det skulle vara UBW-rutten som du föreslår. Kanske var jag inte tillräckligt tydlig när jag sa på alla möjliga sätt. Jag menade inte i varje rutt (eftersom han bara får Sakura och Rider in Heaven's Feel) menar jag i alla former (harems och de två i avalon och i denna värld)
  • Toppen! Jag visste inte att Nasu hade gått ur hans sätt att säga att han hade skrivit en Sabre-Shirou som slutade på planeten jorden för den ursprungliga visuella romanen. Det faktum att det ingick i F / H / A gör det till kanon för mig, det är inte längre i Nasus sinne, det ingick i VN. Det är väldigt roligt att du sa att det kan vara UBW-framtid i anime hon säger "jag får ta med 1 lärling" och 1 är inte 2. Jag tror inte det är HF eftersom det inte finns något behov av att hon är När allt kommer omkring har Shirou 0% chans att bli bågskytt där eftersom han gav upp att vara en hjälte. Han har Rider som älskarinna, inget annat behov
  • Kommentar (du behöver inte svara): Vi har redan ett slut där Shitou och Sabre får leva i denna värld även utan det: det är Ataraxias sanna avslutning / epilog (som skrevs av Nasu och händer utanför tidsslingan) , där Sabre får stanna kvar i denna värld som Shirous mästare. Rin var väldigt trevlig när hon återupplivade henne för att ge henne till honom (eftersom mana inte behövs den här gången som spelet förklarar).

Jag kommer huvudsakligen att fokusera på Last Episode, med några saker som inte sa i andra svar. Huvudpunkt: Svaret är JA när du hänvisar till Ödet-vägens riktiga slut (eftersom det är dess kanonepilog). Men öde vägen har många slut, och det gör också andra rutter / tidslinjer. I det här fallet, när det gäller resten av tidslinjerna, är svaret kanske, typ av. På grund av hur Nasu gjorde det kan det också hända i resten av tidslinjerna.

Innan du fortsätter är de 100% kanonändelser skrivna av Nasu där Shirou och Arturia lever tillsammans tillsammans:

  • Senaste avsnittet
  • Obegränsat blad fungerar bra slut: I VN om Shirou utser kärlekspoäng till Sabre kommer det bra slutet att hända och Sabre säger att hon stannar för honom.
  • Ataraxias sanna slut utanför slingan när 100% av spelet är klart: Shirou får Sabre som sin tjänare och de lever lyckligt.

"Sista avsnittet" kan också hända i olika tidslinjer / rutter men det kommer säkert att hända efter Fates riktiga slut. Anledningen är att det görs som en epilog för ett sådant slut (det står faktiskt epilog). Nasu har gjort epiloger för alla tre sanna avslutningar. I det ursprungliga spelet gjorde han Heaven's Feel true avslutningsepilog. Efter en tid gjorde han Fates sanna avslutningsepilog "sista avsnittet" och nyligen har han gjort UBW: s sanna avslutningsepilog (ett 11-sidigt manus som överlämnades till Ufotable för att göra epilogavsnittet).


Det ifrågasätts inte men jag ska ta upp några tvivel som OP kan ha. Du kanske tror att även om det är kanonepilogen skriven av Nasu, är det också fanservice på grund av hur glad det är. Egentligen är verkligheten att alla lyckliga slut om du når slutet av spelet kritiseras starkt av VN-communityn som fanservice.

Förra avsnittet är mycket meningsfullt som Fates sanna avslutningsepilog (som Nasu har skapat det) för:

1) Nasu har angett att chanserna att Shirou blir bågskytt i varje rutt är så nära noll att de inte är värda att nämna. På frågan om Archer kommer från öde vägen i intervjuer har han förnekat det. Archer kommer från en tidslinje där Rin inte kallade honom.

Om han inte blir bågskytt i någon slutslut från varje rutt beror det på att hjältinnan räddar henne. Det är helt vettigt för Shirou att leta efter Sabre och Sabre, som älskar honom djupt, att drabbas av att vänta på honom (riskerar lidande i all evighet). Därefter når de lyckligt nog. Annars skulle Shirou bli Archer, vilket Nasu har sagt till oss att det inte händer.

2) Sabre älskar Shirou mycket. Efter H-scenen i öde vägen är sabelens sinne 100% inställt på Shirou. Hon var också mycket stolt över att säga saker som Shirou känner min kropp bäst och sådant. Det var tydligt att hon älskade honom, men efter det är hon så älskad att hon inte ens kan spara med honom. Hennes attityd gentemot resten av folket är dock densamma. Hon offrar också sin Holy Grail-dröm för honom.

I UBW säger Rin att sabel är alldeles för dedikerad till Shirou. Innan den sista striden säger Saber till Shirou Shirou, du är fortfarande min herre , och innan hon dör i det sanna slutet säger hon att det är det normala eftersom Shirou redan har Rin . I UBW flirter en bra avslutning sabel med Shirou som Rin säger och hon säger att hon stannar bara för honom.

Den enda skillnaden mellan de goda och sanna ändarna är att Shirou i det goda slutet ger kärlekspoäng till Sabre, så hon vill stanna. Så vi har en sabelklasstjänare som villigt säger Shirou, du är fortfarande min herre medan du har en annan mästare och i den visuella romanen efter att Rin räddat henne flörtar hon med sin herres pojkvän. Som jag sa är den enda skillnaden mellan UBW sanna och bra slut att Shirou ger poäng till sabel i den goda avslutningen. Det är anledningen till att hon vill stanna, hon känner att Shirou verkligen bryr sig om honom i det goda slutet på grund av den ökade tillgivenhet som Shirou har för henne.

Efter att ha känt till det är det vettigt för Arturia att vänta på Shirou (riskerar lidande i all evighet som Merlin säger).

3) Resten av slutarna är lika fanservice som den här.

Heaven s Feel true ending: Detta är den första epilogen som Nasu skrev. Du kan hitta människor överallt som säger att det är en nonsenisk lycklig slut. Det rationella slutet efter allt som hände borde vara det normala slutet. Sakura borde vara förvirrad tjej, inte en mentalt frisk glad tjej.

Ödet sanna avslutningen senaste avsnitt : På grund av sin djupa kärlek skapar både Sabre och Shirou sitt eget lyckliga slut i Avalon. Det är samma sak som Heaven s Feel true slut där Sakura och Shirou arbetar riktigt hårt för att få det slut.

UBW sanna avslutningsepilog: Nasu skrev epilogen för UBW sant nyligen och folk klagar över det s för glada (även om det baseras på ett manuskript skrivet av honom som faktiskt är mycket lyckligare än att själva avsnittet ).

UBW bra slut: Detta är den överlägset mer attackerade. Folk säger att fanservice nådde nya toppar och att det är omöjligt att hända. Jag har läst HUNDRADS av kommentarer som säger att UBW bra bara är önskemål och att Sabre inte ska kunna upprätthållas i den här världen oavsett hur mycket Shirou slår båda tjejerna för att hjälpa.

Ataraxia slutar utanför timeloopen när 100% av spelet har slutförts: Detta slut är alldeles för perfekt om du råkar vara Shirou.

I slutet av dagen är FSN mestadels bra och gör mer saker rätt än fel, men det är fortfarande djupt, djupt bristfälligt, och speciellt slut är inte dess starka sida.