Anonim

SKYGGA HEDGEHOG _-SPEEDEDIT-_ {läs beskrivning}

I original japanska Death Note titel:

  • den första E är bakåt (eller, motsvarande, roterad 180 grader)
  • A och Ts roteras 90 grader moturs, och
  • N roteras några grader medurs.

Har något av dessa stilistiska val en känd betydelse, eller valdes de slumpmässigt?

De är definitivt inte slumpmässiga. Ur ett konstnärligt perspektiv åstadkommer detta typografiska val tre saker:

  1. Den 90 graders rotation av Ts och A bildar en pil eller en knivspets. E framför detta "spets" är omvänd för att säkerställa att detta lätt kan ses - baksidan av bokstaven bildar en oavbruten yta som "pilen" slår. Om E var rätt väg, skulle det se ut som en kniv som kämpade med en gaffel, så ganska dumt. Sammantaget har designen bokstäverna "Deathnote" bildar ett vapen. Detta ekar plotens mekanik, där bokstäverna du skriver i en Death Note är bokstavligen vapnet som dödar någon.

  2. Titeln har "död" i sig och i showen i allmänhet dödas människor av. Faktum är att en av huvudpunkterna är att se vem som är smart eller lycklig att överleva. Typografin föreslår skickligt detta tema. Några av bokstäverna är redan "horisontella" på grund av anledning nr 1 ovan. Att luta N något får det att se ut som om bokstäverna vinklar över en efter en och kopplar typografin till temat för människor som dör bort.

  3. Varför är N specifikt valt att lutas? a) eftersom det är mitt i ett tre bokstäver block, så av kompositionella skäl b) kan det också vara att konstnären är söt genom att antyda karaktären N och försöka förskugga sin roll genom att uppmärksamma det bokstaven.

Så i grund och botten är ett svar att typografi används som en konstnärlig enhet på många sätt för att föreslå teman i showen. Det kan finnas andra, icke-konstnärliga skäl som jag inte känner till, så ytterligare svar är möjliga. Det är skönheten i bildkonst, den kan göra många saker samtidigt på många nivåer.

Jag antar att det är för estetiska ändamål, men här är två saker jag märkte:

Horisontell symmetri

  1. Alla bokstäver utom 'A', 'T' och 'N' har en horisontell symmetri linje.

  2. Efter att ha roterat 'A' och 'T 90 grader har de också en horisontell symmetri linje.

  3. 'N' får inte en symmetri, men lutningen för det närmare att dess mittlinje ska vara horisontellt symmetrisk.

Det förklarar inte varför den första "E" vänds och "N" förblir ett undantag.

Bilder

Det är lätt att se människor eller föremål (dvs. vapen som nämns i filistinists svar) i bokstäverna efter att ha lutat dem i sidled.

Det ser ut som att E är parenteser. Om du fokuserar på allt däremellan ser det ut som en pil som genomborrar H, N och O. Det sista T-huvudet visar en slagpunkt. Och även om det kan vara konstigt att föreställa sig, om du ser O som ett bröst och H som någons rygg, gör det att det verkar som om N är den som först känner av pilens effekt. Eftersom N är mellan de två kan du säga att det är ett hjärta. N, eller hjärtat, som är den första som påverkas av "bokstavens pil" kan antyda hur Ljus skriver ner namnen på sina offer när de dör i hans signaturdödande stil: en hjärtinfarkt.

Det är egentligen bara spekulation; Jag kan ha fel. Det verkar dock passande för mig.

Om du inte såg E: erna som parenteser, kan den sista E vara pilens fjädrar och den första E kan vara en sköld för att stoppa pilens väg. Varför skulle det finnas en sköld där? Titta på vad som skulle använda skölden. A D, för "död". Det enda som skulle stoppa Lights pil av dödliga ord skulle vara hans egen död.

Det var allt jag kunde komma på, men jag tycker att det är ganska troligt nu.