Anonim

N. W. A. ​​- Straight Outta Compton / Bande-Annonce 2 VF [Au cinéma le 16 Septembre]

Hur blev samhället där historien om Shin Sekai Yori äger rum? dvs hur uppstod Sakis samhälle från samhällen i den mörka tidsåldern?

Jag är nyfiken på hur Sakis samhälle blev till för att det i hennes samhälle finns kunskap om vetenskap (antyds av deras kunskap om gener). En del av det blandas emellertid med aspekter av mindre moderna samhällen, vilket får mig att vilja veta hur dessa olika aspekter uppstod, från tidigare samhällen under den mörka tiden.

Dessutom finns det dessa "varelser" som kallas falsk Minoshiro som verkar vara någon form av mycket avancerad bioteknik, som tyder på mycket avancerad teknik (men deras samhälle lever inte riktigt så). Med dessa olika aspekter av forntida japanska samhällen och mycket nyare samhällen, hur uppstod Sakis samhälle? Varför har den den här blandningen av modern teknik och äldre aspekter? Vad hände med de tidigare dynastierna under den mörka åldern? Kombinerade / konvergerade de för att bilda det moderna samhället som Saki lever i? Från vilken dynasti från den mörka tiden kom de från och vad vet vi som förklarar deras nuvarande samhälle?

Som en uppfriskning, här är några av dynastierna från den mörka åldern:

  • 1: a Slave Dynasties, där PK-användare kontrollerade de utan PK-funktioner.

  • Andra, icke-PK-användare som flydde från dynastierna och levde som jägare-samlare.

  • 3: e banditer som använde PK för att attackera andra bosättningar.

  • 4: e, en grupp av dem som lyckades bevara några rester av den tekniska tidsåldern.

1
  • Det är en vanlig trope som används i fiktion. När det gäller hur det blev? Jag antar att med tillräckligt med tid kan allt hända.

Det förklaras faktiskt lite vid ett tillfälle, även om jag inte kommer ihåg avsnittet exakt.

I grund och botten blev mänskligheten riktigt våldsam och började förstöra varandra, troligen via kärnvapenkrig eller kanske tidigare människor med övernaturliga krafter. Shin Sekai Yori äger rum på en av de återstående mänskliga kolonierna, där de äldste är de enda som känner till vetenskapen som är kvar, kunskap från den förra eran.

Detta förklarar varför de är superparanoida om dessa barn med krafter, för de är rädda för att alla ska förstöras igen.