Anonim

Emiya Shirou och Archer hyllning

Jag har tittat på UBW-serien. När Caster bortför Shirou för att ta sina Command Seals så att hon kan använda Sabre mot Berserker, kommer Archer in och räddar honom - sedan kämpar Caster.

Någon gång under striden ser Caster Shirou oskyddad, så hon skjuter mot honom (vid vilken tidpunkt Archer räddar honom igen).

Varför sköt Caster Shirou, om hon inte hade hämtat sina kommandotätningar ännu?

Det är inte som att Shirou var någon form av hot. Det är säkert en bättre idé att hantera Archer först och sedan hämta Command Seals från Shirou (eftersom han inte är någon match mot Caster) för att kunna slåss mot Berserker med Sabre.

Caster siktade definitivt på att döda - förutom det faktum att hennes attacker bokstavligen sprängde marken, hon log också (som i "gotcha!") Och blev sedan förvånad över att se Shirou fortfarande lever.

1
  • Detta verkar skilja sig från Visual Novel. i Visual Novel Caster stöter Sabre med Rule Breaker och det bryter kontraktet mellan henne och Shirou samtidigt som Caster ger en uppsättning kommandotryck (se mitt svar här längst ner) så Shirou är inte en mästare och har inga kommandotryck . eftersom jag inte har sett Unfotables anpassning av Unlimited Blade Works vet jag inte exakt hur den första attacken på Caster spelar kan skilja sig från Visual Novel

Detta svar är enbart baserat på spekulation.

Jag tror dock att det finns en anledning för Caster att göra det, och en anledning till att det förmodligen inte är en stor sak för henne.

  • Först kallades Archer dit för att rädda Shirou från Caster. Att rikta sig mot Shirou skulle tvinga Archer att röra sig för att skydda honom. Den typen av taktik visas också i avsnitt 15 när

    Mot slutet av striden riktade Gilgamesh sig mot Ilya för att tvinga Berserker att gå tillbaka och skydda henne.

  • För det andra, även om Shirou hade drabbats, skulle hon förmodligen fortfarande ha kunnat extrahera sina kommandotätningar. (Observera att hon bara gör ett magiskt skott på Shirous plats)

Scenen händer lite annorlunda i VN. I det är de relativa platserna för Shirou, Caster och Archer mindre tydliga - de enda tydliga sakerna är att Shirou är i eldlinjen, och Archer måste gå tillbaka från templets utgång för att nå Shirou. I synnerhet är det svårt att säga om Caster specifikt riktade sig mot Shirou eller om hon bara sköt på området.

2
  • 1 Extraktion av kommandotätningar efter döden är en bestämd möjlighet. Vi vet att vid en tidpunkt efter en mästares död eller ett krigs upphörande återvinns alla återstående befälsförseglingar av den större graalen och ges till tillsynsmannen, eller en ny mästare om en lämplig hittas och kriget pågår. Det senare var fallet med Kirei i Fate / Zero. Vi vet också att Kirei kan överföra dessa sälar till sig själv, och att han också dödade Bazette och tog kontroll över sin tjänare och sälar efter det.
  • För det första verkade Caster förvånad över att Shirou överlevde (så hon förväntade sig nog inte att Archer skulle rädda honom). Och den andra punkten, det låter troligt. Explosionen kunde emellertid ha förstört Shirous arm (i Fate Zero när Sola Ui tappar sin arm tappas kommandotätningen).