Anonim

Fifth Harmony Worth It Lyrics

Jag undrade om Sea Kings känner till världen eller inte: vad som händer (när det till exempel var Marineford-kriget), vem världshärskarna är, hur makten är balanserad i världen etc. Och om de gör det, hur, när de inte kan prata med någon från ytan? Eller förstår de människor även om människor inte kan förstå dem (hedra undantagen)?

Det korta svaret är: för närvarande (kapitel 967) finns det inget konkret svar på din fråga i mangan.

Om vi ​​tittar lite djupare på kapitlen och försöker tolka den givna informationen blir det uppenbart att någon form av kommunikation sker mellan Sea Kings och "mänskliga varelser" (inklusive livsformer som inte nödvändigtvis kallas människor i mangan som fisk -män).

Det sägs att antic vapen Poseidon återföds vart 100: e år i form av en sjöjungfruprinsessa och kommer att leda Sea Kings (kapitel 648, 650, 967). Detta står på poneglyferna som är minst 800 år gamla, så cirka 8 personer kunde kommunicera direkt med Sea Kings (men inte nödvändigtvis göra det) som prinsessan Shirahoshi gjorde.

Det visades att Gol D. Roger och möjligen Luffy också kan höra deras röst (kapitel 648 och 967). Även om detta inte ledde till en konversation kan de kanske samtala. Roger kunde också höra andra "röster" som den gyllene klockan i Skypiea / Shandora och Zunesha i Zou. Oden och senare Luffy och Momonosuke kunde också höra Zuneshas röst. Mononosuke är hittills den enda som visades prata direkt med Zunesha (kapitel 821) så att han kanske också skulle kunna prata med Sea Kings. Det är ett indirekt sätt Sea Kings kunde få information om var i världen det befinner sig.

Sea Kings känner till Poseidons historia så antingen en person berättade för dem eller - om den här historien faktiskt härstammar från forntida Sea Kings och inte från människor - måste de ha berättat för någon för att den här historien ska överföras i form av poneglyfer bland människor.

Slutligen går Sea Kings till ytan då och då, även nära öar (till exempel kapitel 101 och 319), så att de kan få information om vad som händer på land på egen hand, titta runt och föra tillbaka denna information till andra hav Kungar. Från den kommunikationsnivå som de visar i kapitel 648 kan man med säkerhet anta att de är smarta för att förstå vilken mänsklig aktivitet de kan observera.