Anonim

Star Wars Battlefront Gameplay Launch Trailer

Jag trodde att bara vänliga människor som har stora prestationer kunde hålla sin kropp i helvetet eller himlen så att de kan fortsätta att förbättra sig; Kami sa att när Goku dog för första gången. Men varför behöll människor som Cell, Frieza, Dr. Gero (och den här kan inte ens slåss!) Sina kroppar? Dessutom dök inte Baby upp i helvetet. Varför hände allt detta?

Och varför behöll Chi Chi sin kropp när hon dog? Hon skickades till himlen i en blommark med några andra människor när Goku kämpade mot Majin Buu.

2
  • Det här är konstigt men min åsikt är att de kan ha fyllningar till showen. till exempel i DBZ när grand kai skickade pikkon till helvetet för att det var problem. Naturligtvis gick Goku med honom. Det visade goku hur stark Pikkon var och lite action i avsnittet. Och i GT-portalen skapades till jorden från helvetet och alla skurkarna kommer och orsakar problem och de var tvungna att slåss mot dem. Enkelt som det.
  • @ user6477 Det måste vara fyllmedel. Jag har aldrig hört talas om en scen i helvetet som faktiskt var Canon-material och inte fyllmedel, film eller GT, som alla 3 inte är kanoner. Även Wiki säger det om helvetet. Chichi hade inte en kropp som jag minns heller, hennes själ tog bara en form som liknade hennes kropp (förmodligen av identifieringsskäl, eftersom alla själar liknar varandra) men hon hade fortfarande själsvansen och inga ben. Även Frieza i den nyare mestadels kanonfilmen visades i himlen, inte helvete, fast immobiliserad och utan kraft att torteras av allting bra.

Det var också fallet för Raditz och Ginyu Force. Det pussar mig också och det gavs aldrig någon definitiv anledning. Jag tror att det beror på att de är starka krigare jämfört med de andra "normala" människorna som åker till den andra världen. Till exempel, när Raditz dog, sa kung Yama till Goku att Raditz var orolig och han var tvungen att underkasta honom. Han sa också att han skulle skicka Cell ner nedan, men han skulle ha velat det så han gav stämpeln för att hålla sig ovanför. Jag tror inte att det finns ett definitivt svar på detta, även om det troligen beror på att de alla är starka krigare.

2
  • Det förklarar inte varför Vegeta inte behöll sin kropp
  • @TAAPSogeking Det förklarades aldrig. Alla svaren här är spekulativa.

Det är en inkonsekvens som anime introducerade. De introducerade dem i fyllmedel för att kunna göra fler kapitel från mangan. Som med andra fyllmedel var det oförenligt med den mer sammanhängande mangan.

I mangan får bara ett fåtal krigare ha sina kroppar i det andra livet. Andra själar visades som små moln. Specifikt, onda själar straffades, renades och avlägsnades från något minne före reinkarnation.

Jag tror inte att det någonsin förklarades riktigt, inte i anime åtminstone. Först trodde jag att det bara var alla helvete som behöll sina kroppar, men man skulle tro att det skulle finnas mycket mer där nere. Det måste vara något i linje med vad iKlsR föreslog: skickliga och välutbildade krigare.

När det gäller baby, det är i GT och det är nog bättre att inte tänka på honom när man räknar ut det helt enkelt för att du inte kan avgöra om det är 100% kanon eller inte.