Anonim

Kan inte låta dig gå Kisara POV

AFAIK, Kisara är en vanlig människa som inte har någon övermänsklig bebyggelse (korrigera mig om jag har fel). Varför när hon attackerades av Tina Sprout kunde hon skära Tinas metallgatlinpistol i hälften med sitt svärd? Beror det på att hon är en mycket skicklig kampsportartist? Har hon någon övermänsklig skicklighet eller metallprotes som gör henne starkare som Rentaro? Är hennes svärd ett speciellt svärd eller är det gjort av varanium eller något? Vad är det?

Du har rätt, Kisara är faktiskt bara en vanlig människa som påpekas i avsnittet nedan

Rentaro såg förvånad och skakade på scenen. Han övervägde Vem var den starkaste medlemmen i Tendo Civil Security Agency? Var det han själv som hade förmågan hos en mekaniserad solider? Eller Enju, som uppenbarade de förbannade barnens övermänskliga fysiska krafter? Eller Tina, som hade båda egenskaperna? Papa, nej! Hon är den farligaste av alla här! Kvällen före operation Rapier Thrust, när Tina och Kohina skulle slåss, är detta vad Kohina ropade om Kisara när Kisara gick in för att ingripa. Även om Kohina trodde att hon kunde vinna eller åtminstone slåss en bra kamp mot Tina och försökte fortsätta sin match, lade hon bort sina svärd i det ögonblick som Kisara ingrep. Till och med Kohina, en initiativtagare, förstod att hon hade alltför stora nackdelar om hon var tvungen att slåss mot Kisara. Mot Kisara, en vanlig människa.

Kanzaki, Shiden. Black Bullet, Vol. 4 (lätt roman): Vengeance Is Mine (s. 204). Yen Press. Kindle Edition.

Så medan Kisara bara är en vanlig människa är hon vansinnigt mäktig, så kraftfull i själva verket att även en så stark initiativtagare som Kohina inte vill slåss mot henne. Hon har utbildats i Tendo Martial Arts (liknar Rentaro) sedan mycket ung ålder och har till och med utvecklat flera av sina egna hemliga tekniker i sin strävan efter hämnd mot Tendos.

Hon är vacker, tänkte Rentaro från botten av sitt hjärta när han tittade upp på sin medstudent, samtidigt som han inte kunde undertrycka en rysning. Det fanns inte en enda öppning i hennes hållning, och det var något med det som gjorde Rentaro säker på att han skulle huggas ned i det ögonblick han steg inom räckhåll för hennes blad. Rentaro tog diskret sin smartphone ur fickan och tittade på dess LCD-skärm. Det var nästan dags att lämna skolan. Hon skulle flytta snart. Precis som han tänkte behövde han nästan inte vänta. Kisara andades mjukt ut, och hennes klara röst rann ut. "Tendo Martial Arts Sword Drawing First Style, Number 1 -" Hennes slida ringde, och hennes svärd var omslaget med en blixtens hastighet: "Tekisui Seihyou." Slash gjorde en extremt blygsam whoosh. Men den övre halvan av målet framför Kisara - ett snidat trämål inslaget i tyg - blåstes av med en destruktiv sprängning, och bitar av det flög in i dojos väggar. Det mest häpnadsväckande av allt var att det fanns ett avstånd på mer än sex meter mellan Kisara och målet. Rentaro slukade. Det slående avståndet för ett svärd som katapulterades av dess mantel för att accelerera när det dras var lika med svärdets längd plus längden på svärdsmannens arm och steg. Men Tendos svärdsteckningsteknik har något mer än så. Det var inte som Rentaro hade sett alla Kisaras tekniker, men han visste att hon kunde skära upp till tre gånger sitt slående avstånd. Och detta var data från tre år sedan ...

Kanzaki, Shiden. Black Bullet, Vol. 2: Mot en perfekt prickskytt (s. 13-14). Yen Press. Kindle Edition.

Nu, om hennes svärd Yukikage (eller Snow Shadow) finns det inte mycket avslöjat i någon av ljusromanerna, avsnittet nedan innehåller ungefär mest information

Sedan insåg han. Rentaro trodde att hon hade använt sitt vanliga svärdsdragande svärd, men även om den svarta skidan och basen och den röda linan såg ut var detta ett riktigt svärd. "Det mördande bladet, Yukikage, va ...?" "Det är rätt." När Kisara slutade arbeta och tittade på honom dammade hon av skidan och höll upp den mot solljuset som kom in genom fönstret. Badat i morgonsolen spridda det vågiga temperamentmönstret på bladet ljuset, fyllt med en charm som drog in alla som tittade på det. Kisara tittade på bladet frånvaro och mumlade, "Satomi, sa jag någonsin vad" mördande blad "betyder?" "Nej ..." "I Zen är det motsatsen till det livräddande svärdet; den förnekar all mänsklig illusion. Detta ... är svärdet som jagar alla Tendos, Satomi. ”

Kanzaki, Shiden. Black Bullet, Vol. 2: Mot en perfekt prickskytt (s. 15). Yen Press. Kindle Edition.

Under striden med Tina på kontoret nämns det dock uttryckligen att Rentaro hör ljudet av stål när Kisara skjuter bladet ur skidan

“Kisara! Golvet ... Klipp det ...……! ” Han kände att Kisara bakom sig plötsligt hoppade till handling med svärdet i handen. ”Tendo Martial Arts Sword Drawing Third Style, Number 8—” Hennes djupa utandning gjorde luften i rummet spänd på en sekund. Med allt bullret från skottet borde han inte ha kunnat höra det, men Rentaro var säker på att han kunde höra det klara ljudet av stål glider ut ur skidan. “Unebiko Yuusei — Gå snabbt, Yukikage!” Den katastrof som inträffade direkt därefter kunde knappast kallas ett fysiskt fenomen. Det kändes som Rentaros synfält var skuren i ett antal bitar, och tillsammans med det knäckande ljudet av en istapp som var klyftad i två, sågs hela rummet utskurna i alla riktningar.

Kanzaki, Shiden. Black Bullet, Vol. 2: Mot en perfekt prickskytt (s. 108). Yen Press. Kindle Edition.

Med tanke på att det aldrig uttryckligen nämns att Yukikage är gjord av Varanium (i ljusromanen nämns det alltid när blad / vapen är Varanium som Kohinas svärd) och med tanke på dess färgning och nämnandet av stål i avsnittet ovan kan vi antagligen anta att det är bara ett vanligt samuraisvärd (katana), om än ett som har funnits i Tendo-familjen i generationer.

Så i slutändan verkar det helt enkelt vara att Kisara är en onaturligt begåvad kampsportartist och att Tendo-svärdstilen är mycket farligare (och fantastisk) än någon stil som kan existera i verkligheten. Så det är hennes kampsportförmågor som gör att hon kan skära igenom pistolen (och golvet!) Och inte någon speciell egenskap hos Yukikage.