Anonim

Stoler-rapporten: Fastighetstrender i Tri-State-regionen: Bostadsmarknaden i regionen

Jag avslutade precis avsnitt 24 av EVA, och jag märkte att de två senaste förhandsvisningarna jag sett såg mycket "råare" ut.

  • Förhandsgranskningen efter avsnitt 24 består av en serie av vad som verkar vara grova teckningar eller skisser över en voiceover.

  • Förhandsgranskningen efter avsnitt 23 animerades (genom att det fanns några "rörliga" ramar), men såg oavslutad ut - färgningen och fodret ser ofullständiga ut. Dessutom ser några av bilderna ut som om de kommer från en manga (i form av till exempel pratbubblor eller hiragana / katakana som ges för en del kanji - även om det verkar möjligt för mig att bubblorna kanske bara har tejpats på så att för att ge personer som är involverade i produktion en uppfattning om dialogen i varje scen). Till exempel:

Jämförande verkade konstverket i förhandsvisningar av tidigare avsnitt något mer "färdigt", och åtminstone i mitt minne var det vanligtvis animerat. Detta antar jag förmodligen beror på det faktum att EVA hade produktionsproblem mot slutet av anime-körningen.

Men mindre uppenbart för mig är detta: till vad är egentligen dessa pratbubblor som dyker upp i avsnittets förhandsvisning för avsnitt 24? Är de något som finns i preliminära anime-skisser?

2
  • Uppdatering: det finns inte mycket animering i förhandsvisningen för det sista avsnittet (vi panorerar bara över en bild), men ritningen ser åtminstone ganska "färdig" ut jämfört med förhandsvisningarna för 24 och 25.
  • Det är förmodligen lite att vara bakom schemat och ett konstnärligt beslut, hur mycket av varje jag inte vet. Observera att det finns 2 olika förhandsgranskningar i slutet av avsnitt 24, en för avsnitt 25 (On-Air / Video) och en för End of Evangelion (Director's Cut).

Bilderna från förhandsgranskning av avsnitt 25 verkar vara bilder från storyboard, en artefakt som skapats i en tidig fas av animationsproduktion.

Efter att ha skrivit manuset för en scen är nästa steg i produktionen av ett animerat verk (och ibland också i live-actionfilmer) skapandet av en storyboard. En storyboard visar scenen som liknar en serie. Syftet är att ge animatörerna instruktioner om hur de enskilda bilderna i scenen kommer att ordnas (under denna rad närbild på karaktär A, denna linje reaktionsbild från karaktär B, detta visar både i vidvinkelbild osv. ). För dialogscener är det inte ovanligt att lägga till pratbubblor så att animatörerna vet vilken linje från manuset som motsvarar varje skott (även om det är vanligare att placera dialogrutan under panelen och fokusera mer på den visuella ordningen).

De "knappt animerade" bilderna från förhandsgranskning av avsnitt 24 verkade vara ett steg längre i animationsproduktionsprocessen: Keyframing-fasen. Under denna fas ritar animatörerna bara de viktigaste ramarna i animationerna på ett mycket grovt sätt.

Det som följs därefter är den mellanliggande fasen där animatörer ritar ramarna mellan nyckelrutorna för att skapa flytande animationer, och sedan färgen och färgen där de grova skisserna ritas ordentligt till produktionskvaliteten.

Under de sista avsnitten av EVA kom produktionen drastiskt bakom deras schema. När de sista avsnitten var färdiga verkade vissa WIP-artefakter vara de enda delarna av nästa avsnitt som var redo att visas.