Anonim

Varför besätta den fria viljan? | Avsnitt 1209 | Närmare sanningen

DISCLAIMER: Min enda kunskap om ödet är Fate / Zero och Unlimited Blade Works anime-anpassningar, liksom Fate / Extella-videospelet. Det här är något jag verkligen är nyfiken på.

Ödet-franchisen handlar om att kalla till heroiska andar för att delta i Holy Grail War. Den är fylld med fiktiva skildringar av historiska och mytiska figurer, såsom Hercules, Achilles, King Arthur, Alexander the Great och mer.

Det finns många tillfällen att förvandla manliga historiska figurer till kvinnliga heroiska andar, inklusive men inte begränsat till King Arthur, Nobunaga Oda, Musashi Miyamoto, Francis Drake och många fler.

Det omvända händer dock inte. Kvinnliga historiska figurer förblir kvinnliga när de kallas som heroiska andar och förvandlas inte till män.

Varför är detta? Är det av konstnärliga skäl? Berättande berättande skäl?

0

Förklaringen i universum för detta är att dessa karaktärer VAR kvinna i historien, det är bara att legenderna som blev deras arv skildrade dem som manliga. När det gäller Sabre sågs hon som en ung pojke vars åldrande stoppades när 'han' drog svärdet från stenen.
(Hennes hela berättelse finns på F / SN-wiki, vissa delar av det är dock ganska löjligt)

Med Sabre som flaggskeppet Heroic Spirit of the Fate-universum är hennes historia överlägset den mest detaljerade och utplånade, men det antas att andra förmodade-vara-manliga karaktärer har liknande bakgrundshistorier / förklaringar.
Ett anmärkningsvärt undantag / kantfall är Astolfo (The Rider for the Black team in Ödet / apokryfa) som också ska vara manlig i Ödet-universum, men bara ser feminin ut, trots att wikierna insisterar på att detta är androgynt: