Anonim

Alan Walker - bleknat

Alla ut!! är en sportserie om high school rugby. Lagen är stora, så det finns många karaktärer. Jag förstår att mangaka- och karaktärsdesignerna vill att varje karaktär ska sticka ut. De gör ett bra jobb här. Men några sticker ut mycket mer än andra på grund av vad jag tycker om fantasihår:

  • (ULC) Oharanu Etsugo - "antennhår", två små hårgrupper sticker rakt upp
  • (URC) Ebumi Masaru - "ankarhår", två något större hårgrupper som sticker åt vänster och höger från botten av hans huvud. Han sticker också ut på grund av ögon ofta vilda och nästan ständigt arga uttryck.
  • (LLC) Ise Natsuki - "hornhår", de klarar till och med att sticka ut ur hjälmen! (Rugbyhjälmar har hål; hans hål måste placeras magiskt.)
  • (LRC) Sekisan Takuya - "bandhår", lockiga hårband i olika vinklar

Är någon av dessa stilar något som en japansk tonåring faktiskt skulle ha på sig? (Är några av dem till och med möjliga?) Förutom att någon från ett annat lag kommenterar att Sekisan har riktigt vilt hår, behandlas dessa fantasistilar som vanliga utseende. Stilarna hjälper definitivt karaktärerna att sticka ut. Med tre långa blondiner på laget är det trevligt att två av dem har unika utseenden. Är blont hår ganska vanligt bland japanska tonåringar?

Det konstiga är att serien är verklighetsbaserad; ingen har en förmåga utöver människan eller ett geni-drag. Till exempel kan en annan serie ha en karaktär som växer upp på en mjölkgård, och nu har han ett obrytbart grepp om rugbybollen på grund av 10 års mjölkning av ett dussin kor två gånger dagligen för hand. I Alla ut!! det finns inget annat än tuff träning och en bra tränare.

Det är bara ... det är bara ... fantasihåret, man.

relaterat: Namnet på hårstilen med en sträng som sticker uppåt och finns det en anledning till hårets "hårets död"?

0

Detta är inget unikt för all-out. Detta är så vanligt i Anime att Tv Tropes har en sida dedikerad till den.

Du har blivit varnad, TV Tropes-länk - Anime Hair. Ta en titt på bilden av Yugi från Yu-Gi-Oh.

Hitta utdraget från TV Tropes

Vanligtvis kommer de viktigaste karaktärerna i berättelsen att ha vilda spikar eller en cool frisyr för att sticka ut bland publiken. Det hjälper också till att skapa en distinkt silhuett som kommer att utmärka sig i branding, media och merchandise. Det kan vara en eller flera olika färger som inte visas naturligt hos riktiga människor (blått är ett populärt val). Ibland verkar håret halvtransparent, med karaktärens ögon synliga genom det, även om detta förmodligen representerar håret tillräckligt fint för att det inte är helt döljande, snarare än något outré. Animehår är mycket vanligt bland huvudpersonerna i anime / manga för Shonen (demografisk), även om trenden verkar vara på väg till mer troliga stilar: jämför Son Goku's hår med Ichigo.

3
  • Tack för länken till TV Tropes-artikeln. Det ropar över 30 anime hår stilar, inklusive hårantenner. Jag är medveten om att vilda frisyrer är vanliga i anime, men jag tycker att det är sällsynt i verklighetsbaserade program. Tänk bara på sportgenre - Finns det någon i Haikyuu !! vars hår är så orealistiskt som de 4 jag nämnde? Dagar!? Fri? Cheer Boys? Heck, in Yowamushi Pedal, Midousuji Akiras hår är det mest normala med honom. Således tror jag Alla ut!! sticker ut i detta avseende.
  • @RichF Det här är mer en bekräftelseförskjutning. Från sportgenren kan jag omedelbart tänka på Kuroko No Basuke eller Eyeshield 21. "Inte så ovanligt" betyder inte att det är universellt. Som du korrekt märker att ibland försöker författare hålla karaktärerna realistiska och undvika frisyrer / färger. Även om du läser den citerade delen från TV-troper nämns den, "även om trenden verkar gå mot mer troliga stilar: jämför Son Goku hår med Ichigos'.
  • Inte så mycket bekräftelseförspänning som det är den sportanime jag har sett (åh också Yuri på is). Kontrollerar, jag kan inte se att några Kuroko No Basuke-karaktärer har orealistiskt hår. Den enda som stod ut för mig var en helt skallig tonåring. Jag håller med din viktiga punkt (+ 1d) att vilt hår är vanligt i anime. Min poäng är att Alla ut!! är ovanligt, blandar ett mycket realistiskt scenario med några orealistiska frisyrer. Dessutom har de två MC: erna, Gion och Iwashimizu, relativt normalt hår.

Jag skulle satsa på att dessa frisyrer inte har någon grund i verkligheten och är tänkta att ge tittaren en möjlighet till kom ihåg dessa karaktärer när de påverkar denna anime. På det sättet skulle jag säga att det har fungerat; du kan identifiera var och en av dessa karaktärer efter namn och de sticker ut i ditt sinne.

1
  • Jag uppskattar svaret. När det gäller karaktärsnamn lurade jag. Jag är inte bra med japanska namn. Heck, jag är inte ens så bra att komma ihåg engelska namn. Du har dock rätt i att stilarna hjälper mig att komma ihåg vem som är vem.