Anonim

Ditt namn (kimi no na wa) Hindi

I 5 centimeter per sekund, en pojke och en flicka skiljs åt och försöker sedan träffas med varandra.

I slutet, när de är vuxna

Pojken ser flickan när de korsar tågspåren. De avbryts av tåg. Pojken väntar på flickan, men när tågen passerar är hon borta.

Varför är det så?

1
  • Det betyder att de nästan drabbades av tåget. Järnvägsövergångsportarna stänger normalt minst en minut innan något tåg passerar. LOL

Jag tillskriver detta det som bäst skulle kallas ett "flyktigt ögonblick och känsla". Hans önskan att se flickan igen fick honom att föreställa sig att hon var där för ett ögonblick som personifieras av det förbipasserande tåget (en annan symbol som livet går vidare). Men när det passerar, så gör hans önskan och liksom tåget beslutar han att gå vidare med sitt liv.

2
  • 1 Det är en intressant teori. Hur kan vi vara säkra på att han föreställde sig henne? Flickan gifte sig, så kanske hon bara gick iväg för att hon inte längre var intresserad av honom? Jag säger inte att du har fel, jag undrar bara om det finns några tips i anime om vad som hände ...
  • Jag tror att hon faktiskt kommer att flytta längre bort för det bättre jobbet IIRC. - Inte säker men det är ett sätt jag tittar på det.

I en intervju av Makoto Shinkai som hittades här svarar han på en fråga angående anläggningen i början av avsnitt 2. Personligen trodde jag att det var en återgång till Voices of a Distant Star, men det - på sätt och vis - svarar på din fråga indirekt. För att citera:

Takaki, den manliga karaktären, hade drömmar om den här tjejen han gillade och var väldigt långt borta. På bilden är de båda på en avlägsen planet som är långt borta, så han drömmer om att han är med henne trots att hon är på en långt borta plats.

När man tittar på Makoto Shinkais verk spelar avstånd alltid en stor faktor. Han behandlar det med en vag touch. Makoto Shinkai injicerar emellertid alltid uppfattningen att avstånd (utrymme) och tid är sammanflätade (VoaDS är ett perfekt exempel) och att det finns händelser som spänner över dem.

Vid slutet av 5 centimeter per sekund var flickan uppenbarligen en vision, eftersom avståndet mellan dem inte längre kan stängas fysiskt och den förlorade tiden inte kan återvinnas. Att glömma bort sin förlorade kärlek är en långsam process för Takaki (den manliga huvudpersonen), vilket är vad titeln egentligen antyder. Filmen handlar inte bara om avstånd och tid utan om händelserna och minnena som hör samman med dem.

Nu, hur jag relaterar dem alla tillsammans:

Körsbärsblommor är nästan bara vackra när de är på träd (när förhållandet är intakt) och är nästan lika vackra när de faller (för minnen är nästan lika vackra som den verkliga). Men medan minnen själva lever vidare skiljer sig verkligheten de brukade gradvis från hur minnena är, ungefär som hur fallande blommor långsamt blir ett fragment av skönheten i var de brukade vara.

Titeln berättar att varje gång förlorad är mer avstånd från varandra fysiskt och känslomässigt, och att i sista ögonblicket där körsbärsblomman inte kan täcka något avstånd längre per tidsenhet är det ögonblick där minnet är - egentligen inte förlorat - förblir just det: ett minne. I ett nötskal är visionen vid järnvägen det sista ögonblicket av deras körsbärsblomning, Takakis levande dröm om flickan på den avlägsna platsen, innan den slutligen slutar röra sig och påminner honom om det förhållande som en gång var.

Såg bara detta två gånger och tittade noga på slutet och lyssnade på låten, eftersom de senaste fem eller så minuterna av filmen speglar sångtexten.

I grund och botten är här texterna:

Jag letar alltid efter dig och letar efter din figur.

I staden, vid gryningen. På Sakuragi-Cho.

Även om jag vet att du inte kan vara där.

Om min önskan skulle gå i uppfyllelse skulle jag vara vid din sida.

Det skulle inte finnas något jag inte kunde göra.

Jag skulle riskera allt för att omfamna dig.

Jag letar alltid efter dig, jag söker alltid till och med ett fragment av dig.

I affären ska jag, i hörnet av en tidning.

Även om jag vet att du inte kan vara där.

Om mirakel händer vill jag visa dig just den nya gryningen, vem jag kommer att vara från och med nu,

Och orden "Jag älskar dig" som jag aldrig sa.

Jag slutar alltid leta någonstans efter ditt leende.

Vid järnvägsövergången väntar vi på att expressen ska passera. Även om jag vet att du inte kan vara där.

Så om du verkligen läser det genom texterna och fragmentet av klipp och bilder.

Pojken såg aldrig flickan igen utan såg bara ett hopp om att han kanske såg henne.

Om du tänker på det, kontaktar de aldrig varandra länge, så flickan visste inte ens var pojken kunde vara.

Så pojken log helt enkelt eftersom han inte såg henne och slutligen kom överens med det.

Om han däremot såg henne där, skulle han göra allt och berätta allt han aldrig sa eller gjorde tidigare när de fortfarande var tillsammans.

Det här kan vara lite sent men Akari var vid järnvägsövergången. Mangaen visar en bild av en tjej bakifrån och en närbild av hennes vänstra hand med en ring på den. När tågen är borta så är hon också, ler Takaki och går iväg. Nästa bild är av Akari men den unga Akari står på andra sidan, hon ler och vinkar hejdå till Takaki som redan är längre ner på vägen.

3
  • 1 Utan spoilers, säger mangan mycket annat? Filmen lämnade mig lite ... osatifierad.
  • @VaughanHilts: nej tyvärr utvidgas det inte till att filmen slutar mycket. Du får mycket mer detaljer längs huvudhistorien och några hjälpsamma delplottar (hjälpsamma i den mån de klargör filmen), men slutet är ganska lika öppet som i filmen
  • @Sonny +1 för det här svaret, skulle du berätta var du läste mangan i den här filmen snälla :) eller finns det en webbplats där vi fortfarande kan läsa den

Slutscenen kan tas på båda hållen, kanske var hon där eller kanske inte. För mig tror jag att hon verkligen var där. Det här kan vara subtilt, men när de gick förbi varandra tycktes båda (även flickan) märka varandra. Men när de ser tillbaka, när kärleksgudarna gillar att störa, uppstod ett tåg.

När tåget passerar gick Akari vidare. Jag tror att det symboliserar att hon redan hade gått vidare länge. Huvudpersonen hade dock tydligt kvarhållande känslor för henne, vilket ses i avsnitt 2 och 3. Han såg inte bara tillbaka, utan han väntade också på att tåget skulle passera. Han vände till och med och tog händerna ur fickan. Men när tåget passerade var kvinnan ingenstans att hitta. Han tog det som ett tecken för att äntligen gå vidare, och när han log, vände han sig bort. Om jag minns rätt var han ledsen i avsnitt 2 och ännu mer deprimerad i avsnitt 3: han försökte till och med ligga med en annan kvinna och till och med sluta jobbet för att glömma flickan.

Vi vet inte säkert vem som först slutade skriva brev, men jag tror att det var pojken. Detta kan ses i scenerna där de bytte brev, men jag tror inte att det betyder att pojken slutade gilla henne - som vi ser i slutet, älskar han henne verkligen. Kanske berodde det på någon annan anledning, som adressbyte, obetalt brev eller något vi aldrig skulle veta. Men vi kan se att även om de inte får brev från varandra så tittade de fortfarande på brevlådan - båda. Även när flickan gick med en annan kille såg hon fortfarande på brevlådan.

Hur som helst, oavsett hur någon ser det. Filmen var ett mästerverk.

Förresten, jag minns att jag läste en intervju med filmens författare / regissör där han sa att temat för 5 cm / sek var "verklighet" - det är inte alltid ett lyckligt slut i verkliga livet, för det mesta misslyckas kärleken . (Tyvärr, men jag har ingen källa för detta).

1
  • kanske han inte längre kunde uppleva smärtan av separationen och så slutade han skriva för att undvika att bli påmind om det

Låten om översatt säger att han ser en fantasi och Detta är show när han kör sin skoter och han ser Akari. Men vid järnvägen ser han henne på riktigt och jag tror att det var vad de lovade varandra för alla år sedan; de lovade varandra att se körsbärsblommorna falla och som det just händer körsbärsblommorna där fallande som för Takaki var det enda sättet att äntligen lossna. även i mangan ser han en ring som bara kan vara där om hon var riktig. Också efter det när den yngre versionen av Akari vinkar tillbaka tror jag att det var vad han såg när hon inte var där annars hade han sprungit efter henne.

När Tohno (manlig karaktär) kontaktade Akari via e-post och e-post, hade de inte känt den sanna innebörden av kärlek. Så titeln "5 centimeter per sekund" berättar att deras kärlek växte isär med tiden. Så Akari gav upp sin relation och hittade en ny kille. Men Tohnos liv förstördes av hennes skönhet och han älskar henne fortfarande och det här är relaterat till slutsången.

Jag tror att han verkligen såg Akari för (efter att ha kollat ​​filmen över 3 gånger men jag kanske missat något) hade han inte sett Akari på flera år, så hur skulle han kunna veta hur hon såg ut hela tiden senare utan att ens se en bild av henne. Så han måste erkänna henne när han stannade och vände sig, men eftersom hon hade fått över deras förhållande över tiden väntade hon inte på att se om det var Tohno så hon fortsatte att gå. De hade också lovat varandra att se körsbärsblommorna falla igen och när de går förbi varandra kan du se blommorna falla så det var ett sätt att avsluta deras förhållande och Tohno fortsätta med sitt liv.

Det här kan vara för sent för att ändra din slutvy, men i mangan kan du se att i slutet slutar flickan ropa från andra sidan tåget när hon passerar. Dessutom finns det ett annat kapitel (volym 2, kapitel 11) efter det, det är Kanaes berättelse. Anime slutade bara på volym 2, kapitel 10 i mangan.

2
  • Kan du snälla expandera lite? Vad ropar hon, är hon en riktig person, hur mangan slutar? Antar inte att vi har läst mangan
  • @ShantnuTiwari Okej, när tåget redan passerar är det här som tjejerna ropade .. "takaki kun, det kommer du bara bra från och med nu, jag är säker på det", då sa takaki, "hur är det med dig", men inget svar, och akari är inte där längre, han ler och fortsätter till sitt liv, och vid och akari vinkade med handen .. det finns ett annat kapitel efter detta bör du läsa också.