Anonim

My Japan Odyssey 2019 - Dag 10 - 29.08.2019 - Kumano Kodo och Nagoya 熊 野 古道 巡礼 och 名古屋

I Yuuki Yuuna wa Yuusha de Aru, den organisation som är ansvarig för att göra saker som involverar gudsträdet kallas "Taisha". De officiella (Crunchyroll) subs översätter inte detta ord, men på japanska är det skrivet Såvitt jag kan säga är detta en juridisk term som betyder "allmän benådning", vilket är en typ av benådning i japansk lag som gäller för alla personer som dömts för ett visst brott eller brottklass (i motsats till tokusha "särskild benådning", som endast gäller specifika personer). Detta är ett väldigt konstigt namn för en organisation.

Det som fortfarande är främmande är att om du kan japanska och du aldrig hade sett termen skriven ned, skulle du förmodligen tro att det skulle skrivas som homofonen , vilket betyder "stora helgedom", vilket gör mycket mer känsla som namnet på en organisation.

Vad är logiken bakom att skriva "Taisha" som "allmän benådning"?

(Jag är medveten om "teorin" som föreslår att du kan ordna om "Yuuna" och få "Taisha" [se bild]. Jag tror inte att teorin har alla förtjänster, eftersom det handlar om att ordna slag på ett sätt som inte respekterar de inblandade radikalerna.)

1
  • Hmm ... i NoWaYu prequel är Taisha skriven med tecknen . I WaSuYu och YuYuYu är det skrivet som . Kanske har det något att göra med mankai-förmågan? Kanske döljer Taisha något viktigt för dem ... igen.

+50

Ursprungligen kallades det (Grand Shrine), men senare reviderades det till (Amnesty).

I Nogi Wakaba wa Yuusha de Aru (Nogi Wakaba är en hjälte), prequellen till Washio Sumi wa Yuusha de Aru (Washio Sumi är en hjälte) och Yuuki Yuuna wa Yuusha de Aru (Yuki Yuna är en hjälte), organisationen fick ursprungligen namnet (Grand Shrine).

Från kap. 3, sid. 5,

Motvertexorganisationen känd som Taisha (Grand Shrine) hade undersökt Shinjus kraft och upptäckt en vetenskaplig och magisk metod för att använda den. Dräkten var ett resultat av den forskningen. Det var kulmen på Shinjus välsignelse och kunskapen om mänskligheten.

(Min betoning)

Från kap. 19 (sista kapitlet), sid. 23,

Hinata verkade redan ha en plan i åtanke när hon besvarade Wakabas fråga utan att tveka.

  • "Först, vi kommer att byta namn på Taisha från '' helgedom '' till '' amnesti '' som en självmedveten påminnelse om att vi har fått amnesti och lever blygsamt som människor.'

(Betona mitt, kunde inte citera mer än det för att undvika tung spoiler)

Det här är bara spekulationer, men: I en mening kan man säga att Taisha och Shinju-sama (ledsen om det är felstavat, jag såg den dubbade serien) beviljade mänskligheten en "allmän benådning" genom att skydda dem från den uppenbarligen oändliga malströmmen av förstörelse utanför ... förlåt, jag tömmer på namnet på barriären.